Webflow CMS software voor ontwerpers en marketing agencies

Webflow is een webontwikkelingsplatform in je browser waarbij, zonder kennis van code, websites kunt maken en live zetten. De populariteit van Webflow neemt erg toe onder (jonge) webdesigners. Lees meer en bekijk de drie video’s.

Wat is Webflow?

zendesk over Webflow

Reactie op de website Webflow.com

Webflow is een tool die ontwerpers in staat stelt om websites visueel te ontwerpen, zonder dat kennis van programmeercode nog nodig is. Het is mogelijk om in de browser (zoals in Google Chrome) zowel een responsive website te maken als te publiceren.

Waarom is Webflow interessant voor marketingbureau’s?

Steeds meer marketingbureaus en freelancers gebruiken Webflow voor hun online projecten. Doelstelling daarbij is om webpagina’s maken en wijzigen eenvoudig te houden, ook na het moment dat een website is opgeleverd in de live-omgeving. Zowel updaten, experimenteren als innoveren gebeurt in real-time, zonder dat de website onveilig wordt.

Het is een CMS (contentmanagementsysteem) dat geschikt is voor zowel webredacteuren, ontwerpers en ontwikkelaars. Binnen Webflow maak je een passende contentstructuur. Content toevoegen kan handmatig, vanuit een CSV bestand of via de Webflow API. Daardoor kan snel visueel ontworpen worden. En dus doorontwikkeld.

Webflow voor webdesigners?

Webflow vereenvoudigd het proces van webdesign. Het is daardoor extra interessant voor webdesigners, omdat ze sneller kunnen werken. Daarnaast past het in de trend om websites te maken die bestaan uit één lange, scrolbare pagina. De one-pager website. Bovendien zijn elementen gemakkelijk herbruikbaar; elk element heeft eigen styling (CSS) en ook eigen code (PHP en Javascript). Ontwikkelen, samen met de klant, gaat sneller en gemakkelijker.

Kosten Webflow CMS

Je kunt gratis instappen en leren hoe Webflow werkt. In de gratis situatie zijn 2 projecten mogelijk en kun je gratis publiceren naar webflow.io. In de betaalde situatie, gaat Webflow uit van (maximaal) 25.000 bezoekers, bij het goedkoopste pakket van ongeveer 10 euro de maand, 120 Euro het jaar (zonder CMS). Met CMS 13 Euro de maand, 156 het jaar. Pricing is als volgt:

arbo werkplek inrichten thuis bol com kopen
Kosten Webflow pricing prijzen overzicht per maand

Webflow pricing overzicht per maand, plan CMS, Business en Enterprice gaan uit van CMS, basis licentie is zonder dat er een CMS gekoppeld is, of hoeft te worden. 

Hoe werkt Webflow? Twee populaire video handleidingen

Ontdek in twee video’s voldoende over Webflow om een goed beeld te vormen over hoe Webflow werkt en wat je ervan kunt verwachten.

Video voor beginners: Blog ontwerpen

Leer hoe u Webflow kunt gebruiken om een eenvoudige blog te bouwen met een Over Ons pagina (about page) in ongeveer een uur.

Video voor webontwerpers: Adobe XD to Webflow

Van Adobe XD naar Webflow: hoe webdesigners een prototype kunnen omzetten om een website live te zetten.

Webflow vs WordPress? (Of ander visueel CMS)

Tja, welk contentmanagementsysteem (CMS) is nu beter om te kiezen, Webflow of WordPress? Deze video kan licht op de zaak werpen. Andere CMS systemen (voor kleine websites) die visueel ontwerpen als belangrijkste pluspunt hebben, zijn Squarespace. En Wix CMS.  Natuurlijk kent WordPress tot nu toe de beste pagebuilders zoals Elementor, Divi en Visual Composer. Bekijk de video die Webflow vergelijkt met WordPress. Wellicht dat beide CMS systemen hun plek blijvend gaan veroveren.

Zelf een website bouwen met Webflow?

Zo is het mogelijk om een bedrijfswebsite te bouwen, zie daarvoor deze handleiding van Webflow als instructie.

Succes met Webflow of WordPress,

Gerben G van Dijk.

Gerben G van Dijk online specialist en SEO uit regio Utrecht46% procent van alle pagina's op deze blog staan in de top 10 van Google (2021). Denk jij erover je Google SEO uit te besteden, maar niet aan een SEO agency? Vanuit de regio Utrecht doe ik een contentanalyse via Google Search Console, SE-Ranking en Google Ads (SEA). Samen met uw organisatie werk ik toe naar toegankelijke, begrijpelijke én bruikbare content. In de vorm van SEO teksten, fotografie en ook video. Kwaliteitsgericht en op de lange termijn. Zodat uw organisatie voortaan aan de weg timmert met hogere online zichtbaarheid. Benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Mail dan  [email protected] of bel even: 06 – 23661106.