Een url redirection WordPress is een omleiding van een oude url naar een nieuwe url (webadres). Je past een weblink aan om te voorkomen dat bezoekers op een dode link klikken; waardoor je bezoekers misloopt. Je wilt een url veranderen omdat je webadres: lelijk is, een fout bevat, de verkeerde zoekwoorden heeft, niet te onthouden was… enzovoort.

Volgens Google moet je redirects 12 maanden aanhouden. Ontdek de Redirection plugin van WordPress. Installeren is simpel. En het gebruik al helemaal. Bekijk het plaatje maar en voel je vrij om webadressen te hernoemen op een veilige manier.


Waarom url redirection WordPress?

Je kunt url’s niet zomaar verwijderen, want dan verlies je webbezoek. Google blijft je ‘oude url’ nog een tijdje weergeven. En mogelijk verwijzen diverse websites ook naar je oude url (je vervallen webadres). De bezoekers die je verwijderde pagina opzoeken, krijgen de foutmelding 404: ‘pagina niet gevonden’. Bovendien heb je zelf moeite gedaan om een bepaalde url te promoten. Slim als je die url behoud en laat doorverwijzen naar de nieuwe url.

Redirection 301 plugin

Je kunt de oude url werkend houden. Dit verloopt via het aanbrengen van een 301 redirection.Wanneer webbezoekers het oude webadres bezoeken, worden ze omgeleid naar het nieuwe webadres (url). Je kunt dit eenvoudig doen met een WordPress plugin genaamd: redirection 301 plugin voor WordPress. Er zijn verschillende redirect-plugins, maar dit is mijn een tip: het werkt prima bij mij.

Redirection maken in WordPress

Dit plaatje toont hoe een redirect maken binnen WordPress gaat. Het gaat om redirect 301 (permanente verhuizing van het webadres). Een andere redirect (tijdelijk) gebruik je bijvoorbeeld tijdens A/B testen, bijvoorbeeld. Zie het plaatje en leer ervan:

url redirection WordPress

Gebruik de plugin Redirection van WordPress. Klik op het plaatje voor downloadpagina op WordPress.org

Zoals je ziet moet je de oude url bewaren (in het kladblok op je pc). En de nieuwe url daar ook op zetten. De oude en nieuwe url voer je in. Als je de url’s in Google gebruikt, zul je merken dat ze allebei werken. Ook de oude url!arbo werkplek inrichten thuis bol com kopen

Ps. Installeer dus eerst even de WordPress Redirection plugin via Plugins (Plugin toevoegen…ed.)

Dit is wat je moet weten over url redirection WordPress, succes.

Gerben G van Dijk.

Gerben G van Dijk online specialist en SEO uit regio Utrecht46% procent van alle pagina's op deze blog staan in de top 10 van Google (2021). Denk jij erover je Google SEO uit te besteden, maar niet aan een SEO agency? Vanuit de regio Utrecht doe ik een contentanalyse via Google Search Console, SE-Ranking en Google Ads (SEA). Samen met uw organisatie werk ik toe naar toegankelijke, begrijpelijke én bruikbare content. In de vorm van SEO teksten, fotografie en ook video. Kwaliteitsgericht en op de lange termijn. Zodat uw organisatie voortaan aan de weg timmert met hogere online zichtbaarheid. Benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Mail dan  [email protected] of bel even: 06 – 23661106.