Wat is de beste redirection plugin voor WordPress? Ontdek het antwoord in dit artikel.

Een url redirection WordPress is een omleiding van een oude url naar een nieuwe url (webadres). Je kunt een 301-omleiding niet zonder plugin instellen, tenzij je weet hoe je dit aangeeft in het WordPress .htaccess bestand.

Beste redirection plugin WordPress voor links omleiden (301-redirections instellen)

Je kunt dit eenvoudig doen met een WordPress plugin genaamd: redirection 301 plugin voor WordPress.

Hoe een redirect aanmaken WordPress?

Voor het WordPress CMS bestaan er diverse 301 redirect plugins. Zelf gebruik ik al jaren de meest eenvoudige, maar beste redirection plugin voor WordPress. En dat is de plugin Redirection van ontwikkelaar John Godley. De plugin waarmee je urls kunt omleiden is eenvoudig in gebruik. Zo kun je ermee aan de slag:

1. Installeer Redirection.
2. Klik in het linker menu op Gereedschap of Tools > Redirection.
3. Vul de oude URL in.
4. Vul eronder de nieuwe URL in.
5. Klik op Add Redirect en je hebt een 301-redirect gemaakt.

De WordPress links instellen plugin is niet alleen voor het instellen van url-omleidingen, ook 404 fouten op je website kun je opsporen met deze plugin.

Waarom url redirection WordPress?

Je kunt url’s niet zomaar verwijderen, want dan verlies je webbezoek. Google blijft je ‘oude url’ nog een tijdje weergeven. En mogelijk verwijzen diverse websites ook naar je oude url (je vervallen webadres). De bezoekers die je verwijderde pagina opzoeken, krijgen de foutmelding 404: ‘pagina niet gevonden’. Bovendien heb je zelf moeite gedaan om een bepaalde url te promoten. Slim als je die url behoud en laat doorverwijzen naar de nieuwe url.

Url redirection 301 plugin WordPress

Je kunt de oude url werkend houden. Dit verloopt via het aanbrengen van een 301 redirection. Wanneer webbezoekers het oude webadres bezoeken, worden ze omgeleid naar het nieuwe webadres (url).

Redirection plugin gebruiken

Dit plaatje toont hoe een redirect maken binnen WordPress gaat. Het gaat om redirect 301 (permanente verhuizing van het webadres). Een andere redirect (tijdelijk) gebruik je bijvoorbeeld tijdens A/B testen, bijvoorbeeld. Zie het plaatje en leer ervan:

url redirection WordPress

Gebruik de plugin Redirection van WordPress. Klik op het plaatje voor downloadpagina op WordPress.org

Zoals je ziet moet je de oude url bewaren (in het kladblok op je pc). En de nieuwe url daar ook op zetten. De oude en nieuwe url voer je in. Als je de url’s in Google gebruikt, zul je merken dat ze allebei werken. Ook de oude url!

Ps. Installeer dus eerst even de WordPress Redirection plugin via Plugins (Plugin toevoegen…ed.)

Succes met WordPress.

Gerben G van Dijk.

Gerben G van Dijk
Volg hem