Nieuwsbrief software tips tools enieuwsbrief versturen

Wat is de beste nieuwsbrief software of goede email marketing software om een eigen nieuwsbrief te maken? Zou je eigenlijk wel aan een e-mail nieuwsbrief moeten beginnen? En zo ja, wat is de beste nieuwsbrief software om te gebruiken in combinatie met je WordPress website? Dit bericht biedt verschillende tools om je gemaakte email campagnes mee te verzenden. Bekijk ook andere software tips en tools voor je online marketing en contentmarketing.

Beste nieuwsbrieven software voor eigen nieuwsbrieven maken

Je leest over verschillende tools en software voor het maken van nieuwsbrieven of emailcampagnes. In combinatie met WordPress zou ik je Mailchimp willen aanraden, maar het is goed om te weten wat er nu op de markt is. Verder blijkt uit het Marketing rapport van Hootsuite voor 2020 dat veel bedrijven de meeste leads momenteel behalen via sociale media. Dus overweeg ook of je nieuwsitems uit de nieuwsbrief niet (ook) beter via LinkedIn kunt verspreiden (LinkedIn groeit).

Nieuwsbrief en email marketing software op rij

Welke software wil jij gebruiken voor je eigen nieuwsbrieven en in combinatie met WordPress? Lees mijn tips voor de beste nieuwsbrieven software. Zie ook de 50 tips voor email marketing. Schakel eventueel een email marketing bureau in als je dit werk toch wilt uitbesteden.

Gratis nieuwsbrieven software / email marketing software

 • Mailchimp nieuwsbrieven tool (gratis tot 2000 inschrijvers). Je kunt een inschrijfformulier voor je eigen nieuwsbrief vanuit Mailchimp embedden op je website. Een combinatie is mogelijk met de Thrive Leads plugin om meer inschrijvingen te genereren via pop-ups, bijvoorbeeld als de bezoeker vertrekt vanaf je website. Je kunt dan nog de nieuwsbrief inschrijving aanbieden, zie bericht)
 • Laposta (Nederlands bedrijf, gratis e-mails versturen tot aan 2000 ontvangers )
 • Mailerlite e-mailmarketing tool, gratis nieuwsbrieven tool tot 100o ontvangers
 • PHP List Nieuwsbrieven tool tot 300 inschrijvers, gratis. Zie ook ‘Pricing’.

Betaalde nieuwsbrieven software / email marketing software

 • Mailchimp nieuwsbrieven tool (10$ de maand bij meer dan 2000 mailinschrijvingen)(ook te combineren met Hootsuite social media monitoring), tool voorziet alleen niet in blokje op je site voor inschrijven op de nieuwsbrief; het feitelijk inschrijven op de nieuwsbrief gaat op domein van Mailchimp, zie verder. Eventueel kun je wel content kado geven, na afgeven e-mailadres via de bedankpagina vanuit Mailchimp. Dit is dan bijvoorbeeld de link naar de beloofde video (op Youtube, of verstopt op Vimeo). Het leren begrijpen van Mailchimp kan je twee dagdelen kosten. (Combinatie mogelijk met Thrive Leads plugin om meer inschrijvingen te genereren, zie bericht)
 • GetResponse (Nederlandstalig bedrijf, voor automatische e-mails, landingpagina’s en marketing, vanaf 13 Euro de maand, vanaf 1000 klanten)
 • Aweber (vanaf 19$) p.m. in combinatie met WordPress, handig voor internetbusiness. Duurder, maar betere statistiek. (Combinatie mogelijk met Thrive Leads plugin om meer inschrijvingen te genereren, zie bericht)
 • Convertkit, (vanaf 29 Dollar, 1000 gesegmenteerde ontvangers) E-mailmarketing automatiseringstool om specifieke doelgroepen te benaderen op juiste moment en met juiste onderwerp. Goede combinatie met WordPress).
 • Drip, email tool waarbij je ook een CRM opbouwt en diepgaande analyses kunt maken van hoe nieuwsbrieven gelezen worden. Tot 2500 gebruikers kost deze tool 49 dollar per maand.
 • Mailmerge Google Docs en Gmail. Aweber is ingewikkeld in gebruik, Mailchimp is wel iets gemakkelijker, maar als je er niet vaak mee werkt, werkt low tech ook. Zonder opmaak, kan een keuze zijn. Gewoon e-mail. Afmelden met één klik zal niet gaan, maar iemand die je post niet wil ontvangen, stuurt gewoon een mailtje retour: haal me uit de lijst.
 • Campaign Monitor ($9 per maand bij < 300 ontvangers), gevestigde naam voor professionele organisaties (Combinatie mogelijk met Thrive Leads plugin om meer inschrijvingen te genereren, zie bericht)
 • YMLP plugin om mensen set aan standaard mails te sturen na inschrijven op je website (‘autoresponders’). Dit vertrouwde emailsysteem kost Euro 3,75 per maand zonder maximum aan emailadressen, en is zelfs gratis voor 1000 mails per maand… Geen buil aan vallen. Ook geschikt dus voor opmaak van je Nieuwsbrieven. Als je Euro 5 betaald, krijg je ook de statistieken erbij. Zodat je weet hoe het openingspercentage is en wat goed gelezen wordt.
 • Yourzine, dit is een groot email marketingbureau aan wie je nieuwsbrieven maken en versturen aan kunt uitbesteden.

Of is Linkedin de beste nieuwsbrieven software?

Een eigen nieuwsbrief is een beproefd middel om in gedachten te blijven bij je doelgroep, maar je kunt het concept nieuwsbrief ook moderniseren: door met regelmaat updates te plaatsen op eigen sociale mediaplatformen, zoals je Linkedin bedrijfspagina. Je verzamelt dan volgers die met regelmaat nieuws over je lezen.

Het voordeel is dat je ‘e-mailadressen lijst’ altijd up-to-date blijft, omdat je ontvangers er op Linkedin al voor zorgen. Je kunt de Linkedin bedrijfspagina gratis maken door naar ‘interesses’ te gaan binnen je eigen Linkedin profiel.

Online nieuwsbrief afwegingen

Waarom een eigen online nieuwsbrief maken?

Een eigen nieuwsbrief is een vorm van klantenbinding. Introductie van nieuwe producten en toepassingen brengen je klanten op het idee om weer eens naar jou toe te komen. De kunst is om op te vallen, relevant en persoonlijk te zijn. Ik krijg in één week al diverse nieuwsbrieven per e-mail binnen. En ik lees ze zeker niet allemaal. Dus je moet ook wat te melden hebben…

nieuwsbrieven-per-email

Is jouw nieuwsbrief de beste tussen deze set die ik in 1 week al binnen krijg? Ik lees er steeds maar 1…

Los van de nieuwsbrief software, hoe kom je tot de beste nieuwsbrieven?

Thomas Lappere, mijn sparringpartner voor sociale mediainzet, beantwoordt op zijn blog al de vraag hoe je doelgericht en planmatig nieuwsbrieven inzet voor meer omzet. Het lezen van dit praktische artikel over aanpak van je online nieuwsbrief raad ik je dus aan.

Scoren met eigen nieuwsbrieven gaat niet vanzelf

Een goede nieuwsbrief sluit aan op de interesse van je specifieke doelgroep. Dus daar moet je kennis van krijgen. Mogelijk door ze eerst te vragen welke artikelen ze van jou willen ontvangen. Vraag het ze eens! In mijn ervaring is het (ook) veel werk om vervolgens goede content samen te stellen. Het invoeren op de juiste manier kan tijdrovend zijn. Een nieuwbrieven tool moet je eerst leren gebruiken en de witruimten vallen altijd net verkeerd… Grrr..

Ook zul je altijd een test naar jezelf en iemand anders moeten sturen, zodat je eerst feedback ontvangt, alvorens je alle klanten iets stuurt. Verder is gebruik van nieuwsbrieven software nuttig om ongeldige emailadressen uit je bestand te halen (na de eerste zending) en een goede afmeldprocedure voor je eigen nieuwsbrief paraat te hebben. Zodat ontvangers zich met 1 klik kunnen afmelden.

Of afzien van nieuwsbrief software?

Gezien de nadelen, ontstaat bij mij het idee om sociale media updates als nieuwsbrief te zien. Je spreid je moeite en kunt allerlei momenten kiezen om even op te vallen.

Heb je tips voor eigen nieuwsbrieven software?

Enfin, wat is jouw ervaring of idee hierover? Nieuwsbrieven tips zijn welkom! Voorbeeld van een tip van  http://bloei.se

Share on Twitter tekstlink opnemen in je nieuwsbrief

Een handige tip die ik vandaag tegen kwam: je kunt in een nieuwsbrief een link zetten waarmee mensen je bijdrage kunnen delen op Twitter. De link opent het scherm waarin mensen een tweet kunnen opstellen. De link heeft de code/opmaak: URL en TEXT en ziet er bijvoorbeeld zo uit: http://www.twitter.com/share?url=http://bloei.se/nieuwsbrief&text=25+handige+tips+voor+je+website. Vervang URL en TEXT met je eigen input. Heel handig. De ontvanger van je nieuwsbrief komt via de link op dit scherm:

Via Twitter share een link delen scherm

Laat zo anderen over je nieuwsbrief Tweeten!

50 tips voor emailmarketing campagnes (Engelstalig)

Volg ook deze 50 tips voor email marketing:

Nieuwsbrieven tool en tips bij email marketing

50 tips bij email marketing. Bron: Hubspot Academy.

Gerben G. van Dijk.