>> DOWNLOAD JE EXEMPLAAR: WordPress website maken 2020 Stap-voor-Stap (PDF) <<

Nieuwe jaar in, nieuwe project website maken? Zelf je project website bouwen of zzp website maken die professioneel oogt. Lees hoe je dit zelf kunt bereiken. Regel sneller dan ooit een WordPress website  met goedkope hosting en download gratis alle stappen.

>> DOWNLOAD JE EXEMPLAAR: WordPress website maken 2020 Stap-voor-Stap (PDF) <<

Zelf zzp of project website maken met goedkope hosting

Je kunt tegenwoordig zelf een zzp of project website maken. Gewoon een paar tientjes instoppen en varen op mijn WordPress kennis. Ja, dat gaat je een hoop tijd opleveren! En veel websitebezoekers. Er is geen website van een websitebouwer die zoveel kennis gratis weggeeft. Dat komt omdat ik geen webbouwer ben, maar webredacteur. Belangeloos deel ik mijn kennis, omdat ik mijn vak graag bijhoud. Mijn vak is enerzijds WordPress, en anderzijds help ik publieke organisaties om hun content vindbaar en klantgericht te maken.

Jouw site gaat snel komen! De tips, ook downloadbaar voor op je laptop of pc voor later!

Squarespace vs WordPress

Welke #website tool is geschikt voor jouw project of zzp situatie? Ben je niet echt technisch en wil je alleen maar een soort visitekaartje online, dan zijn Squarespace en Weebly.com al cool genoeg. Wil je een website die snel laadt, waarmee je kunt bloggen en waarmee je in contact wilt komen met nieuwe nieuwsbrief volgers voor leads? Kies dan WordPress (lees mijn bericht: Waarom WordPress).

Stappen voor nieuwe project website maken 2020

Goedkope WordPress hosting 2020

Goedkope hosting voor WordPress kan ook als je een simpele WordPress site aanmaakt op WordPress.com, voor 13 euro per jaar kun je deze koppelen aan je domeinnaam op transip.nl. In dat geval werk je dus niet met het thema dat ik hier aanraadt (generatepress), maar met een standaard thema van WordPress. Kan ook prima oplossing zijn. Dan heb je verder geen hostingpartij nodig. Zelf heb ik een eigen domein. Deze site www.gerbengvandijk.nl host ik bij Neostrada. Als je daar meteen betaalt voor 3 jaar, krijg je een forse korting. Mooi meegenomen, dat Neostrada.

Domeinnaam vastleggen goedkoop 2020

Je kunt een domeinnaam goedkoop vastleggen. Registreer deze bij transip.nl, je kunt aldaar je domeinnaam vastleggen. En vervolgens een hostingpartij gaan zoeken (zie verder). Je betaalt je domein per jaar, kost maximaal 15 Euro het jaar. Voor de Nederlandse markt kies je een .nl domein. Voor Europa een .eu domein en voor de wereld een .com domein.

WordPress downloaden

Je gaat naar WordPress.org om de gratis software te downloaden. Volg deze link:

 

arbo werkplek inrichten thuis bol com kopen

 

Project website maken, welk WordPress thema?

Er zijn wel 10.000 WordPress thema’s, maar ik geef je keuze uit één platform om een thema uit te kiezen. Omdat deze websites snel laden, wat nodig is om te winnen van je concurrenten, onder je en boven je, in de pagina met Google Zoekresultaten. Neem een WordPress theme waar je standaard hoger mee uitkomt. Kies uit de verzameling van Generate Press. Zelfs als je geen geld hebt, raad ik je toch aan om een thema te kopen. :-). Voor weinig geld, volg je deze video cursus bij Udemy over Generate Press.

Webdesign en content indelen

Binnen de world of WordPress heb je allerlei tools om je website mee vorm te geven. Deze tools heten website builders. De meest populaire site builders heb ik  al eens beschreven. Ik raad Elementor aan, schrik niet, maar zo’n 3 miljoen sites gebruiken deze plugin om een WordPress website te bouwen. Amazing. Ga ermee bezig. Via Youtube kun je alles leren over Elementor klik-en-sleep sitebouwer plugin, zelfs in de Nederlandse taal. Je hebt geen WordPress cursus of WordPress training nodig dus. Je hoeft met Elementor dus geen WordPress theme te kopen.

Functionaliteiten website 2020

Welke website functionaliteiten heeft mijn zzp of project website nodig? Het verschilt per website wat je nodig heb. Mogelijk wil je dat mensen afspraken kunnen plannen via een Google Agenda. Het kan allemaal, en je komt daar best uit. Maar doe mij een lol en begin gewoon simpel, zodat je tenminste een website hebt. Ook als de website er is, kun je doorgaan met dromen. Start met dit menu, het is aanpasbaar! Home, Aanbod, Over mij/ons/het project, Contact. Klaar. En… Uiteindelijk zijn er 20.000 website functies waar je uit kunt kiezen. We spreken binnen de WordPress community en op het WordPress forum niet over website functionaliteiten maar over plugins. Dit zijn de beste plugins 2020.

 

 

Hoe kom ik aan gratis website foto’s?

Mijn bericht over lijst gratis fotobanken is al jaren erg populair. Iedereen wil alles graag gratis, maar overweeg ook een fotograaf (staat ook in dat bericht, een naam van een goeie in de stad Utrecht). Kijk eerst naar gratis foto’s. Logisch. De gouden tips zijn Pixabay.com en Flickr.com (wel op gratis foto’s filteren: Creative Commons filteren). Het voordeel van Flickr is dat het echte foto’s zijn en niet nep overkomen, zoals stockfoto’s.

En hoe kom ik tot goede teksten

Onthoud van mij dat elke tekst, gemeten over een webpagina heen, minimaal 500 woorden moet zijn. Dus het kan ook zijn dat je lang kunt scrollen over een website met allemaal korte en gevatte teksten. Dat kan ook. Is geen probleem. Wat je moet weten, is dat je korte alinea’s moet maken en tussenkoppen moet gebruiken. Deze tussenkoppen moet je niet ‘vet’ (Bold) maken, maar echt instellen als kop. In de praktijk: hoofdtitel (h1 kop), sectietitel (h2 kop), alineatitel (h3 kop). Ik heb al eerder geschreven over het contentcreatie proces. Verder moet je een tekst natuurlijk leesbaar zien te krijgen. Dus gaan vaktaal of moeilijke woorden. Korte zinnen vanwege je lezers die via een mobiel je content lezen.

Durf ook spreektaal aan te gaan. Zet als voorbereiding vragen van je toekomstige lezers op papier. En schrijf de antwoorden. En volg deze B1-schrijftips en deze tips voor keigoede titels. Niet meer dan 65 tekens lang. Tja, webcopy schrijven, is een vak op zich. In Google vindbaarheid zou ik mij pas later verdiepen als ik jou was. Als je website nu echt staat. Dus talm niet zo en just-do-it .

 

 

Hoe promoot ik mijn nieuwe projectwebsite met goedkope hosting?

Mijn tips voor business-to-business (B2B): op LinkedIn en in specifieke LinkedIn groepen. En op Twitter. En op Slideshare (whitepapers en presentaties zet je daar).

Mijn tips voor business-to-consumer (B2C): Probeer: Weer LinkedIn! Maar ook Facebook en stop dan ook per bericht een paar centen in “Lead Advertenties”. Het kenmerk van Lead advertising op Facebook is dat je bij deze berichten een whitepaper kunt doen, die mensen kunnen downloaden. Gewoon eens paar tientjes instoppen. Dan krijg je eindelijk telefoontjes. Dankzij je advertentie én dankzij je professionele website waar mensen hun vertrouwen in jou op baseren!

ZZP website of project website: zelf bouwen maar

Dus nu je alles kennis zo op een presenteerblaadje hebt gekregen, waarom ga je die zzp of project website niet gewoon zelf bouwen?

 

 

Ik zeg, doen. :-)

Succes met je uitdaging om je zzp of projectwebsite in WordPress te bouwen in het jaar 2020 (and beyond). :-)

Groet,

 

Gerben G van Dijk