In september 2019 heeft Google twee nieuwe HTML link attributen geïntroduceerd naast rel=”nofollow”. Je kunt links voortaan een andere eigenschap meegeven, namelijk “sponsored” en “ugc”. Deze beide type HTML links worden geïndexeerd door Google. In tegenstelling tot nofollow links. Het is mogelijk om combinaties te maken, zodat je links kunt blijven uitsluiten van (rechtstreekse) indexering door Google.

Het HTML attribuut rel=”nofollow” is uitbreidbaar tot, bijvoorbeeld, rel=”nofollow sponsored”. Zo worden nofollow links dus specifieker.

Lees meer

Wat is de Iphone 11 prijs? Apple komt vanaf 20 september 2019 met de nieuwe Iphone 11 op de markt. Het is dus tijd om de prijzen op rij te zetten. De eerste indruk na de release is dat je nog prima de oudere modellen kunt kopen: de Iphone XR en de Iphone 8. De nieuwe IPhone 11 Pro en Max hebben respectievelijk 2 en 3 camera’s.
Lees meer

Wil je de Weissensee 2020 gaan schaatsen? Deelnemen aan de Alternatieve Elfstendentocht in Oostenrijk, is uitkijken naar een grootse, sportieve prestatie. De Weissensee 2020, dat is 200 kilometer schaatsen op natuurijs, terwijl het wel -18 graden kan zijn.

Brrr. Maar ook heel gaaf. De omgeving is prachtig.

In dit artikel lees je de ervaringen van Willem en Gerben die in 2019 de Weissensee schaatstocht hebben meegemaakt. Een video vertelt hun verhaal. Je leest hun kledinglijst en materiaal tips om de Weissensee 2020 optimaal voor te bereiden. Ook lees je over vervoer en welk verblijf zij geboekt hebben.Kortom, beleef hun beleving mee. En durf te leven: “Schaats alsof het je laatste slag is”. Dus: Leef!
Lees meer

Hoe kan je weeknummers zichtbaar maken in Windows Outlook 10? Een handleiding met de 7 kliks die je maar net moet weten… Deze stappen gelden voor Microsoft Outlook 2010, 2013 en 2016.
Lees meer

Via welke tools kun je een gratis infographic maken, zonder een designer in te schakelen? Dat kan wel degelijk! Ontdek welke gratis en betaalde infographic tools er zijn.  Persoonlijk ben ik tegen de infograhic software van Visme.co aangelopen. En zoek ik niet verder. Toch zijn er goede gratis infographic tools, zoals Canva, waar ik je graag naar verwijs.
Lees meer

Welke online stemmen tool is geschikt voor een interactieve quiz met je publiek? Leer via dit bericht over eenvoudig een online poll maken.

Je wilt dat je publiek tijdens een presentatie online kan stemmen via hun mobiele telefoon of tablet. In dit bericht lees je over twee online poll maken apps om eenvoudig quizvragen of een online poll interactief te houden onder je publiek.  De twee online stemmen tools zijn gratis en beproefd en wedstrijd met stellingen, quiz of pubquiz kun je eenvoudig samenstellen.

Laat je publiek digitaal en interactief stemmen tijdens presentaties. Lees over de twee apps: de gratis online poll app Sli.do. Slido is een gemakkelijke Q&A of online enquête tool voor interactieve polls met de zaal. Of gebruik de meest populaire, online stemmen tool in het onderwijs: Kahoot.it Lees meer

Waar de Familie planner 2020 van Thoeris kopen? Ik koop deze altijd eind augustus bij mijn eigen boekhandel (Bruna), maar deze gezinsagenda is ook via Bol.com is te bestellen. De officiële naam is ‘De Family Survival Planner 2020’ van Thoeris. Elk jaar koop ik deze papieren Familie Planner in de maand augustus. Daarin kun je ook afspraken voor jaar erop kwijt.
Lees meer

Ook tijdens vakantie in het buitenland is tv kijken via internet mogelijk. In deze blog lees je over 3 mogelijkheden van internationaal tv-kijken. Zowel binnen als buiten de Europese Unie (EU). Lees meer

Je wilt een goede en betaalbare koptelefoon kopen voor je kind. Ik zou altijd een over de oren (over ears) koptelefoon kiezen voor maximale concentratie in de klas. Dure merken zijn Sony, Bose, Monster en Beats. Een degelijke keuze is voor een Trust kinderen hoofdtelefoon te gaan. In dit artikel zie je de modellen en de links naar Bol.com. Lees meer

Hoe kun je een gratis woordenwolk maken, Wordle maken of Word cloud maken die je publiek aanspreekt? Dit artikel zet de beste 7 Word cloud of Woordwolk tools voor je op rij. Maak impact door woorden en begrippen in hun samenhang weer te geven.

Een Woordenwolk, Wordle, Word cloud of Tagcloud kun je maken voor je website of je Powerpoint presentatie. Bekijk welke Word cloud generator jou past. Zie ook de maten voor bijsnijden voor Woordenwolk of Wordle maken en delen op sociale media.
Lees meer