Gerben-G-van-Dijk-webredactie-blog-WordPress
Deze WordPress blog over webredactie is voor mij een proeftuin.

Net als een echte tuin; soms verdroogd, soms overwoekerd.

 

Wie zit achter webredactie blog?

Ik ben Gerben G van Dijk, webredacteur, online adviseur en blogger. Ik kijk breed, vanuit doelgroepen en de bedrijfsvoering, welke online marketing en communicatie nodig en wenselijk is. Zichtbaarheid, vindbaarheid (SEO), relevantie en bereik zijn belangrijke doelen om te bereiken. Ik denk buiten kaders en doe wat nodig is. Ik analyseer wat werkt, en zet in alle eenvoud een methodiek en werkwijze neer die werkt. Zet mijn nummer gerust in je telefoon: <06>*<23661106>.

Waarom webredactie blog?

In 2011 ben ik begonnen met deze blog over WordPress en webredactie, omdat ik toen begreep dat WordPress wel eens de nieuwe standaard zou kunnen worden op het gebied van contentmanagement.  Inmiddels is WordPress het meest gebruikte content managementment systeem (CMS) en er zijn ook vele redenen om WordPress te gebruiken. Deze blog helpt iedereen die WordPress ontwerp en webredactie voortvarend wil oppakken. En dit alles op een praktische wijze. Deze blog vind ik leuk om te maken en ik leer er elke dag weer van. Ik houd van vrijheid, afwisseling en van content creëren. Daarbij dwingt mij om dingen beter uit te leggen en te doorgronden. Daarnaast krijg ik veel reacties, doe ik webklussen en ontmoet ik er sowieso mensen door. Momenteel heeft deze WordPress blog zo’n 21.000 pageviews per maand.

Wil je een WordPress Webredacteur inhuren?

gerben-webredacteur-payroll-payrolling-inhuren-UtrechtSectoren die mijn interesse hebben, zijn: zorg, onderwijs en het sociaal domein. Het lijkt mij leuk om een WordPress website te beheren voor het maatschappelijke nut. Content plaatsen, content verbeteren en promoten. En alles natuurlijk optimaliseren voor Google voor nog meer bezoek. Allemaal zaken die ik kan regelen. Dus denk niet langer na als je een WordPress webredacteur wilt inhuren… Ik werk in de volgende rollen:

 • WordPress webredacteur
 • online communicatiespecialist
 • website SEO adviseur
 • redacteur Mailchimp nieuwsbrieven
 • ICT projectmedewerker

Mijn regio is Utrecht omgeving, waaronder dus ook Bunnik, Houten, Veenendaal en Zeist. Bekijk dus mijn webredactie portfolio en neem even contact op, en wie weet heb je je WordPress website beheerder gevonden. :-)

Waar ik allemaal trots op ben…

Ik woon in Bunnik, ben getrouwd met Mariëlle en ik ben vader van drie jonge meiden: Nadien, Kiki en Dionne. Vanwege een kind met beperking heb ik veel affiniteit met zorg, behandeling, coaching en begeleiding. In januari 2019 heb ik de Elfstedentocht geschaatst op de Weissensee. Een persoonlijke video over deze tocht van 200 kilometer vind je op deze pagina, maar ook in mijn webredactie portfolio:

In 2019 heb ik de Alternatieve Elfstedentocht gereden op de Weissensee, dus 200 kilometer. Ik ben echt trots op deze prestatie die ik samen met mijn buurman heb volbracht. Bekijk ons verhaal in deze video (5 minuten):

NB. Zie ook de kleding en materiaaltips voor schaatsers van de Weissensee 2020

Online adviseur / WordPress webredacteur inhuren?

U kunt mij als online adviseur / WordPress webredacteur inhuren / Website SEO adviseur op basis van payroll. (betekenis payrolling). U krijgt elke maand een factuur waarin het gewerkt aantal uren is berekend op basis van nacalculatie. Vooraf brengen we de klus in kaart en maken we een urenbegroting, in de praktijk komt er vaak toch meer werk bij. En als dat zo is, bespreek ik dat tijdig. Vaak ben ik langer dan een jaar bij website en content projecten betrokken. Eerst tijdens de ontwerp- en bouwfase van een nieuwe website, dan de ontwikkeling van het redactionele concept en tenslotte contentcreatie en migratie. In sommige gevallen, moet eerst een huisstijl ontwikkeld worden, waarna een online ontwerp- of websitebouw bureau verder kan met het websitedesign.

Taken online adviseur / webredacteur inhuren:

Je redenen om een online adviseur of webredacteur in te huren, kunnen divers zijn:

 • analyse van je bedrijf en (zorgaanbod)producten voor goede online vertaling naar teksten, foto’s en video’s
 • nieuwsaanbod verzorgen, erover adviseren en redigeren (nieuwsbrieven via Mailchimp)
 • website vernieuwen, de homepage stylen en van toptaken voorzien, conversie verhogen
 • Verbetering van websites via contentaudit, SEO techniek toepassen voor betere Google vindbaarheid (o.a. schema.org)
 • webredacteur Utrecht voor e-nieuwsbrieven, sociale media en WordPress content en beheer.
 • dagelijkse webcare verrichten via Obi4wan, voor één per dag freelance sociale media monitoring.
 • webredacteur Utrecht voor advies over Google vindbaarheid: content, techniek, concurrentie en links
 • bedenken van nieuwe formats en migratie van content naar WordPress of ander CMS systeem.
 • video filmpjes met korte interviews of video klantreviews voor sociale media en website.
 • ik ben ook in te huren voor usabilityonderzoek, via online tools zoals Hotjar, op uw website

Professionele webredacties

Mijn ervaring als contentspecialist heb ik ontwikkeld bij professionele webredacties: Rijkswaterstaat (vananaarbeter.nl), de Vrije Universiteit, FNV Professionals, ActiZ, Breda University. Zie ook mijn LinkedIn profiel (om te connecten).

Sectoren waarin ik graag werk

Kennisorganisaties, zorg, sociaal domein, (semi-) overheid, welzijn en ICT.

Werkgebied Gerben G van Dijk

Utrecht, Zeist, Amersfoort, Veenendaal

Competenties:

 • analytisch & strategisch & conceptueel denken
 • hands-on
 • inschatten mensen
 • daadkracht
 • initiatiefrijk
 • collegiaal / hulpvaardig
 • vindingrijk / creatief

Ervaren online adviseur, webredacteur uit Utrecht inhuren

Ik kan mij met recht een online specialist noemen, vanwege mijn ervaring bij professionele webredacties, zoals die van Rijkswaterstaat, de Vrije Universiteit, FNV, Breda University en zo meer. Vanuit scherpe analyse en goed persoonlijk contact met opdrachtgevers en collega’s til ik de online communicatie naar een professioneel niveau. Verzoeken rondom teksten, foto’s, video’s en nieuwsbrieven handel ik vlot af.  De content plaats ik in een content management systemen (CMS) waarvan WordPress, Typo3 en Drupal de meest bekende zijn. Daarnaast zorg ik daadwerkelijke voor online vernieuwing. Dit geeft meer bereik, meer online zichtbaarheid, een beter imago, meer klanten en/of tevreden gebruikers. Uw boodschap aan uw doelgroepen wordt duidelijker en concreter. Zo haalt u eerder uw doelstellingen op online communicatie en marketing gebied.

Een gedreven communicatieadviseur online, webredacteur inhuren

Mijn ambitie is om, vanuit een zelfstandige rol, de online reputatie van non-profit organisaties te versterken, het zorgaanbod zichtbaar te maken, hen aantrekkelijk te maken voor sollicitanten en vooral om de website toegankelijk te maken, want goede content, goede vindbaarheid (SEO) en goede usability zijn doorslaggevende factoren voor organisaties die via online middelen succes willen boeken.

Ik heb recente werkervaring in de sectoren:

 • ouderenzorg
 • ziekenhuiszorg en zorgopleidingen
 • kinder- en jeugdpsychiatrie (jggz)

Wil je een freelancer inhuren voor online advies en WordPress webredactie?

Als u webontwikkeling, webredactie en webbeheer professioneel wilt uitbesteden, kunt u mij inhuren als webredacteur.
Mail naar: [email protected] of stuur een bericht via LinkedIn.

Bekijk ook mijn webredactie portfolio.

Gerben G van Dijk
06-23661106