• Waarom scoort mijn/onze site niet hoger in Google?
 • Hoe kan de website meer vertrouwen wekken bij (nieuwe) bezoekers?
 • Op welke SEO zoekwoorden vindt/vond men mijn/onze (WordPress) website?
 • Hoe kan de website in de toekomst zichtbaar en vindbaar blijven?

Neem contact op met Gerben G. van Dijk als je content wilt die vertrouwen wekt bij je doelgroepen en hen verder helpt op hun digitale reis.

 

Gerben-G-van-Dijk-webredactie-blog-WordPress

Gerben G van Dijk helpt non-profitorganisaties om

behulpzame content te maken voor mensen.

T: 06-23661106
E: Gerben G van Dijk

Connecten via LinkedIn kan altijd. Gewoon even doen. :-)

Over Gerben G van Dijk

Gerben G van Dijk is niet alleen een ervaren online specialist in overheidscommunicatie, maar ook een gepubliceerd auteur op platforms als Frankwatching en Amazon. Als opgeleid SEO adviseur volgt hij online ontwikkelingen nauwgezet. Dat maakt hem tot een strategische contentcoach die jouw graag helpt om je dienstverlening en content naar een hoger niveau te brengen. Hij focust op het creëren van content die aansluit bij de behoeften van burgers of klanten wanneer ze uw website bezoeken.

Daarnaast zijn er spelregels van Google. De kwaliteitseisen die Google stelt, worden steeds scherper, waardoor de online concurrentie (en contentshock) toeneemt. Gebruikers van uw website moeten voorop staan en content moet zeer actueel inspelen op hun vragen. Zo stelt de Helpful Content update van Google (september 2023). Optimalisatie van website en content gaat verder dan gebruik van actuele zoekwoorden, goede aansluiting vinden bij wat mensen online zoeken en dat combineren met online aanwezigheid op verschillende sociale media platformen. Gerben G van Dijk kan je helpen bij professionele content maken vanuit jouw kennis en autoriteit.

Wil je de pijnpunten in je contentstrategie aanpakken?

In een tijdperk waar online aanwezigheid van cruciaal belang is, kan een slechte gebruikerservaring uw organisatie duur komen te staan. De expertise van Gerben G van Dijk helpt je op weg naar goede keuzen en content voor de lange termijn. Help je website en je content vooruit. Overbrug de kloof en ga werken aan deze pijnpunten:

 1. Gebrek aan visie op online mogelijkheden: Dit is een fundamenteel probleem dat de basis vormt voor veel andere uitdagingen. Zonder een duidelijke online strategie kunnen organisaties niet effectief concurreren in het digitale landschap.
 2. Interne organisatie en politiek bepalen de contentstroom: Dit wijst op een gebrek aan coördinatie en strategische planning. Als iedereen op zijn eigen eilandje werkt, is het moeilijk om een samenhangende en effectieve online aanwezigheid te creëren.
 3. Algemene klantenbeleving niet bekend: Dit is een cruciaal punt. Zonder inzicht in de klantreis en de ervaringen van gebruikers kunnen organisaties hun dienstverlening niet optimaliseren.
 4. Geen KPI’s rondom professional performance online: Het ontbreken van meetbare doelen maakt het moeilijk om de effectiviteit van online inspanningen te evalueren en bij te sturen.
 5. Content is te ambtelijk, te moeilijk en/of onnodig uitgebreid: Dit is een veelvoorkomend probleem, vooral in de publieke sector. Content die niet toegankelijk is, kan leiden tot frustratie en afhaken bij de doelgroep.
 6. Technische problemen met de website: Zoals slechte vindbaarheid en lange laadtijden, die de gebruikerservaring negatief beïnvloeden en mogelijk leiden tot verlies van verkeer en conversies.
 7. Problemen in contentmanagement online: Zoals het niet kennen van klachten en afhaakmomenten in het online proces, wat wijst op een gebrek aan monitoring en analyse.

10 Vragen om jezelf eens te stellen over online dienstverlening

Bijna elke non-profit organisatie die online diensten aanbiedt, laat kansen liggen omdat zij er onvoldoende in slagen om vanuit klanten (en de menselijke maat) hun content in te richten. Het gevolg van matige content is, dat er meer telefoon en emailverkeer nodig zal zijn om situaties te verhelderen. Ook ontstaan er meer fouten en kan er meer ontevredenheid blijven bestaan bij klanten of het publiek. Het zou goed zijn om als maatschappelijke organisatie jezelf vragen te stellen.

 1. Wat is de klantreis?
 2. Begrijpen klanten waar ze online moeten zijn?
 3. Heeft het online platform (van hun keuze) vindbare toptaken?
 4. Wordt de (hoofd)navigatie en contentstructuur begrepen?
 5. Is de content vindbaar, relevant, begrijpelijk?
 6. Voldoet de content aan de verwachtingen? Worden pijnpunten voldoende onderkent (en opgelost)?
 7. Zijn de mogelijke online acties duidelijk en goed uit te voeren?
 8. Hoeveel tijd kost het klanten om de online taak uit te voeren?
 9. Hoe beleeft de klant de online interactie?
 10. Welke (extra) contactmomenten blijken in praktijk nodig (of overbodig), online en offline?

Wanneer je deze vragen voor verschillenden diensten en producten weet te beantwoorden, komen hieruit al vanzelf online acties op papier. Stappen die al prima passen in een projectdefinitie waarmee wij samen de online dienstverlening stapsgewijs kunnen verbeteren.

Content trajecten

Een content verbeteringstraject kan als volgt verlopen:

 • Introductie: Een initiële ontmoeting om uw wensen te begrijpen.
 • Analyse & Nulmeting: Bepalen van de huidige situatie.
 • Doelstellingen en Strategie: Afstemmen van doelen, zoektermen en technische specificaties.
 • Contentoptimalisatie: Verbetering van zowel bestaande als nieuwe content.
 • Meting & Evaluatie: Een vervolgmeting om de effecten van de aanpassingen te beoordelen.
 • Vervolgtraject: Besluitvorming over de voortzetting van de samenwerking.

Contact met Gerben G van Dijk

Gerben G van Dijk is inzetbaar als contentmanager, online specialist en sparring partner. Hij helpt non-profit organisaties om de stap te maken naar een betere online performance. Hij verzet online werk, om doelen van de organisatie (eerder) te bereiken. Dit kan leiden tot hogere klanttevredenheid, meer efficiëntie en minder kosten.

Als contentspecialist uit de regio Utrecht biedt hij een holistische SEO-aanpak die begint met een grondige SEO-scan en contentanalyse via tools als Google Search Console, SE-Ranking. Samen werken we aan duurzame verbeteringen, van het optimaliseren van teksten en beeldmateriaal tot het verhogen van de conversie, altijd met een focus op kwaliteit en toegankelijkheid.

Neem contact op met Gerben als je content wilt die vertrouwen wekt bij je doelgroepen en hen verder helpt op hun digitale reis.

Gerben-G-van-Dijk-webredactie-blog-WordPress

 

Gerben G van Dijk helpt non-profitorganisaties om behulpzame content te maken voor mensen.

T: 06-23661106
E: Gerben G van Dijk

Connecten via LinkedIn kan altijd. Gewoon even doen. :-)

 

NB. Connecten via LinkedIn kan natuurlijk ook; ik voeg je dan zeker toe aan mijn netwerk. :-)

Tot slot mijn persoonlijke verhaal over frustratie overwinnen en doelen bereiken!

In januari 2019 heeft Gerben van Dijk de Alternatieve Elfstedentocht gereden op de Weissensee, dus 200 kilometer. Hij is trots op deze prestatie die hij samen met mijn buurman uit Bunnik heeft volbracht. Het laat zien dat het mogelijk is om doelen te bereiken. Bekijk dit verhaal in deze video (5 minuten). Zie ook verdere portfolio van Gerben van Dijk om een betere indruk te krijgen van zijn online vaardigheden. Wil je me beter leren kennen, ontdek mijn bestemmingen voor Actieve vakanties.

NB. Zie ook de kleding en materiaaltips voor schaatsers van de Weissensee 2020

Laatste berichten van bas_amoq (alles zien)