Gratis woordenwolk maken, woordwolk maken, of word cloud maken. Een woordwolk, Wordle of tag cloud toont woorden visueel in een woordenverzameling. Een tag cloud is een mooie manier om een woordenverzameling zichtbaar te maken en lees hier welke Woordwolk tools het beste zijn.

Waarom een Woordenwolk, tag cloud of Wordle maken?

Je maakt een Powerpoint presentatie of website extra aantrekkelijk door een woordenwolk, tag cloud of Wordle te genereren. Bekijk de vijf beste woordenwolk of Wordle maken tools, en verras je publiek. Maak een fraaie woordenverzameling! En  gebruik daarnaast de gratis fotobanken op het internet voor leuke plaatjes.

woordenwolk-maken-woordwolk-tagcloud-rad

Gratis woordwolk maken (Wordle maken)

Ga naar één van vier onderstaande Wordle maken tools of lees eerst op deze pagina de beschrijving en bekijk de voorbeeld Woordenwolk van elke ‘Wordle generator’. Elke woordwolk, tag cloud of word cloud, kun je nu maken en op je WordPress website embedden of in je Powerpoint presentatie gebruiken.

De 4+2 beste woordenwolk tools:

Kortom, hier zijn de zes beste tools voor gratis Woord wolk, Wordle maken, wordcloud maken of tagcloud maken.

1. Tagcrowd woordenwolk

2. WordItOut woordenwolk

3. Woordwolk.nl

4. Tagxedo woordenwolk (tag cloud)

5. Wordle maken: deze tool doet het weer, nr. 5!

6. PicMonkey als woordenwolk alternatief: maak plaatje met een quote erin

 

1. Word cloud maken of woordenwolk maken met alleen woorden op rij, of zinnen, kan met Tagcrowd.com

Ga naar Tagcrowd.com. Selecteer alle tekst uit je rapport en plak deze in Tagcrowd. (Tagcrowd.com is voor veel tekst erg handig). Dit  is een voorbeeld van een Tagcrowd woordenwolk maken:

Woordenwolk maken met tagcrowd wordle

2. Tag cloud maken of woordwolk maken met WordItOut

Je kunt een woordwolk maken (tag cloud) en deze openbaar publiceren via WordItOut. Na plakken van tekst via ‘create’ krijg je via de mail een PNG plaatje van 800 bij 400 pixcels. De word cloud die je hebt gemaakt, kun je in je WordPress media uploaden en schalen naar bijvoorbeeld 60%. De standaardgrootte op 550 pixels breed zetten. Wel moet je je e-mailadres prijsgeven om de woordenwolk te kunnen downloaden. Wat een extra stap is.

Woordenwolk maken of tagcloud maken met Word-it-out

P.s. De layouts die WordItOut maakt kun je wisselen, druk steeds op de knop (linksboven) ‘random settings’. Gebruik de woordenwolk die je het meeste aanspreekt.

3. (Klikbare) word cloud maken via Woordwolk.nl

Een alternatief voor Wordle maken Nederlands is de site ‘Woord Wolk’ (dus niet ‘Word Wolk’). Woordwolk.nl oogt erg technisch, maar ondersteunt ALLE vormen van woordenwolken. Ook HD formaten (voor print) en kekke vormen, zoals een ruit of vliegtuig. Je kunt kleuren verversen om de beste wordle uit te kiezen. Gaaf is dat je ook woorden een link kunt meegeven. Dit kan door in de ‘woordenlijst’ achter een woord vier spaties leeg te laten en dan de url plakken. Het is misschien niet de beste woordenwolk tool, maar wel erg veelzijdig. De optie ‘tekst inplakken’ is niet meteen zichtbaar; die moet je even vinden :-). Hier als voorbeeld de Wilhelmus tekst in een wordcloud!

 

Klikbare woordenwolk4. Word cloud maken of woordenwolk maken met Tagxedo.com (Werkt bij Windows 7/8 als Silverlight is geïnstalleerd)

Wat je eerst via Wordle deed, kan nu bij http://www.tagxedo.com. Voordeel is dat je kunt opslaan in allerlei formaten. Wat leuk is hieraan is dat je in de vorm van een letter, woord of symbool een tagcloud kunt maken. Probeert het uit!

Woordenwolk maken in alle stijlen en shapes

5. Wordle maken, ga naar Wordle.

 

Nieuwsbrief gerbengvandijk inschrijven blog over WordPress en webredactie

6. PicMonkey, geen woordenwolk, maar een quote

Een quote is natuurlijk net zo verrassend als een woordenwolk. Gebruik de tool PicMonkey Free editor. Je kunt een foto als achtergrond uploaden, of alleen een tekst samenstellen. Als je de foto wilt exporteren, vraagt de tool of je lid wordt, voorkom dit en gebruik het knipprogramma van Windows om je werk uit te knippen en op te slaan. Zie dit voorbeeld van een quote. taat hier. En ook de bekendste boeken voor goede quote’s:

Geen woordenwolk, maar een quote

Boek Beeldtaal kopen van Jos van den Broek Jaap de Jong

Boek over Beeldtaal van Jos van den Broek en Jaap de Jong is nu beschikbaar bij Bol.com.

Boeken met de beste quote’s voor je woordenwolk

‘Tegeltjeswijsheden’ kun je online nog vinden, maar voor echte naslagwerken met quote’s moet je bij de boekhandel aankloppen:

Waarom woordwolk maken voor je website?

Een woordenwolk maken, word cloud of woordwolk maken, is een mooie manier om trefwoorden  uit een lange tekst speels vorm te geven, zonder dat je daar Woordenwolk software voor nodig hebt. De woordenwolk of tagcloud geeft je webbezoekers direct inzicht in waar je website of tekst over gaat. Een woordenwolk maakt je webpagina aantrekkelijker, geeft leespauze en zet mensen eerder aan tot lezen! Samengevat: Kies één van de gratis Woordenwolk diensten uit het rijtje hieronder Succes.1. Tagcrowd woordenwolk (tijdelijk in onderhoud) (Windows 10)

2. WordItOut woordenwolk (Windows 10)

3. Woordwolk.nl (Windows 10)

4. Tagxedo woordenwolk / tag cloud (Windows 7/8)

5. Wordle maken, de tool bestaat weer!

6. PicMonkey geen woordenwolk, maar een quote
Tot slot: boektips voor zelf foto’s maken

Boek Beeldtaal kopen van Jos van den Broek Jaap de Jong

Boek over Beeldtaal van Jos van den Broek en Jaap de Jong is nu beschikbaar bij Bol.com.

Goede boeken voor fotografie en Photoshop leren, zijn:
Bedankt voor lezen! En deel de link als je Woordenwolk online is!

Succes bij kiezen juiste gratis Woordenwolk tool / Woord wolk generator voor WordPress. Lees al mijn blogberichten! (zoals over Hoog komen in Google SEO tutorial)

Succes.

Gerben G van Dijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *