Waarom betaalde WordPress plugins? Ontdek het antwoord in deze blog.

WordPress-website-bouwen

Gerben en Kees. Concept & website bouw

Je zoekt misschien de beste gratis WordPress themes. Ik raad je echter aan een betaald WordPress thema te kiezen. Waarom? Omdat je een WordPress theme wilt kiezen waar een betrouwbaar team developers achter staat.  Dus niet een gratis WordPress template waarbij je afhankelijk bent van één ontwikkelaar die het onderhoud mogelijk laat zitten. Als WordPress een update doorvoert en er ontstaan weergaveproblemen met je thema, dan wil je toch terecht kunnen bij je WordPress thema ontwikkelaars. De beste websites voor gratis en betaalde WordPress thema’s vind je op deze WordPress blog.

Wil je toch een gratis WordPress template, kijk dan naar de standaard thema’s van WordPress. Dit is altijd ook prima en betrouwbaar. Kijk verder bij de opsomming, verderop, standaard wp-themes.

Beste WordPress themes, Gutenberg proof (betaald)

 

Beste WordPress themes, check of deze Gutenberg proof zijn!

Wil je juist veel keuze, maar ook wat garanties? Kijk dan op deze, beste WordPress themes verzamelwebsites:
Waar op letten bij keuze voor WordPress thema?

  • In 2018 komt WordPress 5.0 uit. Deze bevat een eigen page builder, Gutenberg genaamd. Als je nieuwe thema’s kiest, heb ik hier 30 WordPress templates die compatible zijn met Gutenberg.
  • NB: Twee dingen waar je op moet letten bij kiezen van een WordPress thema, zijn deze twee dingen op het vlak van gebruikersvriendelijkheid van je WordPress template. Het is nu bewezen dat sliders en grote openingsfoto’s niet werken. Bij sliders kijkt men alleen naar de eerste en bij grote openingsfoto’s gaan mensen niet scrollen. Zet ook geen foto van jezelf op je homepage. Bied in je WordPress design meteen aan wat mensen zoeken. Het kan daarbij handig zijn als je WordPress template ruimte heeft voor een kort zinnetje onder je logo over wat je doet en wat precies te halen is op jouw website. Mee eens? Deel dan deze post :-)

What are the best WordPress themes, volgens Quora?

Er is een lopende discussie bij Quora die steeds aangevuld wordt, kijk daar eens naar:
http://www.quora.com/What-are-the-best-WordPress-themes

Overige opties:

Wijze installeren WordPress thema: zie verder in dit bericht.

Hoe kleuren kiezen voor WordPress themes?

De kleuren van je WordPress thema kun je aanpassen. Je kunt op zoek gaan naar mooie kleurcombinaties via de website: Adobe Kuler kleurenkiezer.

Voordelen en nadelen gratis WordPress themes?

Waar op letten bij keuze voor WordPress theme? Ik zou bijna zeggen: let erop dat ze NIET gratis zijn, maar betaald. Het liefst behorende bij een framework, zoals Genesis. Ik wil alleen maar waarschuwen: als WordPress update naar een nieuwere versie is het handig als het thema meegroeit. Bij de thema’s Twenty Ten, Eleven, Twelv e.d. kun je daarvan uitgaan. Niet bij onbekende thema’s van onbekende partijen.

Bekijk goed welke opties elk thema heeft. Het vereist kennis van CSS om kleuren te veranderen. Terwijl je sommige thema’s met 1 druk op de knop een andere kleurstelling kunt geven. Wil je toch een gratis WordPress theme gebruiken, kijk dan wat langer rond op WordPress.org en dan via geavanceerd zoeken.

WordPress thema wisselen is maatwerk verliezen

Fijn bij WordPress is wel dat je altijd van thema kunt wisselen, zonder dat je content verloren gaat. Maar hoe meer maatwerk in je thema zit, hoe meer dit extra werk verloren gaat, als je wisselt van thema. Stel dat een bepaald thema voorziet in specifieke widgetsruimten. Als je deze widgets gevuld hebt met content / HTML, dan kun je deze widgets niet zomaar meenemen naar een ander WordPress thema. De header die je hebt, past bijvoorbeeld niet meer qua maat. En de widgets moeten op een andere plek. Dit moet je handmatig omzetten bij wisseling van WordPress thema.

Zelf child theme aanmaken om maatwerk te behouden

Ik ga ervan uit dat de lezers van deze blog niet zelf thema’s programmeren. Maar de indeling veranderen kan wel, bijvoorbeeld via Dreamweaver waarin je de PHP files kunt bewerken. Het gevaar hiervan is dat je een thema aanpast, en dat dit thema enkele jaren later een update krijgt. Die update overschrijft dan je PHP en CSS files. Er is een manier om dit te voorkomen. Door een kopie van je thema te maken binnen je WordPress installatie. Dit heet ook wel het aanmaken van een Child thema en dit kan via plugins. De PHP en CSS bestanden die je in je WordPress child thema onderbrengt, overschrijven altijd de updates die gedaan zullen worden aan het originele thema, het ingekochte thema (de parent). Het is mogelijk om van een betaald WordPress theme een child theme te maken. Echter, dit is dus alleen voorbehouden aan mensen die niet bang zijn voor PHP programmeren.
Beste gratis WordPress themes

WordPress heeft standaard thema’s. Zij bieden WordPress themes aan die door duizenden mensen gebruikt worden. Dit kun je zien als nadeel, maar ook als voordeel: de WordPress theme’s zijn zeer beproefd.

Default wp-thema’s of WordPress templates

WordPress geeft bij installatie al gratis WordPress templates die je hier al even kunt bekijken.

Zie verder voor informatie over installatie / aanzetten van deze WordPress theme’s.

Kleuren aanpassen WordPress thema

Adobe heeft fantastische kleuren combinaties waar je uit kunt kiezen. Je kunt steeds doorklikken naar een screenshot met de gehele kleurencombinatie uitvergroot. Steeds sets van 4 of 5 kleuren. Op die pagina vind je RGB kleuren en de bijbehorende Hex waarden die je kunt invoeren in de CSS Stylesheet van je thema (via je editor in WordPress). Of bij StudioPress thema’s kan het via menu’s. De site met kleuren vind je hier.  Adobe Kuler kleurenkiezer. Kies je kleuren voor kleuren aanpassen in je CMS.Installatie gratis WordPress thema’s?

Gratis WordPress thema’s installeren via wordpress zelf

  • Je kunt na installatie nog extra gratis WordPress themes installeren.
  • Log in / ga naar dashboard
  • Ga naar Weergave, kies thema’s en kies voor de tab (in subscherm rechtsboven): thema’s installeren.
  • Je kunt gratis WordPress thema’s zoeken, of via geavanceerd zoeken goede WordPress thema’s vinden.

Sta je niet ingelogd, maar wil je wel gratis WordPress thema’s vinden. Ze zijn allemaal te vinden op WordPress.org.  (Je kunt WordPress themes zoeken via de ‘geavanceerd zoeken’link)

Gratis WordPress themes downloaden en uploaden via FTP/Filezilla

WordPress referenties

De volgende WordPress naslagwerken raad ik je aan:

Meer over WordPress thema’s, standaard plugins en editting, bekijk video

Ps. Heb je zelf tips voor handige vindplaatsen voor gratis WordPress themes / Gratis WordPress templates ? Laat het me weten, dan zet ik ze hier nog bij! Dank.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *