Je helpt anderen met jouw kennis of advies. Hoe vertel je nu de wereld over jouw expertise? Hoe wek je vertrouwen? Hoe breng je jouw kennis en kunde overtuigend over? Content coaching helpt om sneller online zichtbaar te worden. Dit brengt leads en klanten dichterbij.

WordPress contentcoach voor hulp bij schrijven en publiceren

Het geeft regelrechte contentstress als je twijfelt over wat je unieke toegevoegde waarde is (USP). En als je het moeilijk vindt om het goed op papier te krijgen. Als WordPress contentcoach kan ik je productietijd inkorten en vele drempels wegnemen. Ik help je om een professionele slag te maken, zowel qua tekst als qua beeld.

Hoe eerder je op de markt digitaal te vinden bent, hoe eerder je businessmodel  gaat werken. Start met een heldere en duidelijke tekst. Vertel de wereld wat jij te brengen hebt!

Gerben van Dijk: 06-23661106

Content coaching helpt je door contentvraagstukken heen

Vind antwoord op deze contentvraagstukken:

  • Hoe formuleer ik mijn aanbod online?
  • Wat ga ik posten op social media?
  • Wat zijn de teksten die mijn website serieus verkeer gaan opleveren
  • Welke content haalt geïnteresseerden over om contact te zoeken?
  • Hoe werkt WordPress en waarom WordPress nemen?

Wat is of doet een WordPress contentcoach?

Wat een WordPress contentcoach doet en kan betekenen, is de weg vrijmaken van alles dat bij jou content creatie blokkeert en jou te helpen om alle ruis weg te halen, totdat jouw kernboodschap goed op papier staat. De door jou geschreven online teksten redigeer ik naar teksten die de buitenwereld begrijpt en tot actie aanzet. Ik zet je content ook technisch online, als je dat wilt. Zie ook: 11 stappen naar een eigen site.

Wat content ontwikkeling tijdrovend maakt…

Dat een goede tekst schrijven niet zo gemakkelijk is, zullen veel kenniswerkers wel kunnen beamen. (Je bent niet voor niets op deze webpagina uitgekomen). Content bedenken, maken, vormgeven, zetten en aanpassen kost veel tijd. En wanneer je daarin geen focus of tijdsdruk aanbrengt, gaat ook veel energie en tijd verloren. Om voortgang te boeken, is het verstandig om fasen in contentontwikkeling te onderkennen, zodat je vat krijgt op het gehele proces van content creëren.

Waarom heeft een kenniswerker content coaching nodig?

Het probleem van de kenniswerker is dat hij of zij alles heel goed weet…

Als expert blink je uit in je vakkennis, maar dat maakt het juist moeilijker om creatieve content te maken. Een juiste inhoud die goed samengaat met de personal branding die je nastreeft. Zodat je doelgroep weet welke aanpak en resultaten zij kunnen verwachten.

Een deskundige, of Subject Matter Expert (SME), overschat vaak de voorkennis van een lezer, gebruikt regelmatig vaktermen en wil graag een genuanceerd verhaal brengen. Regelmatig loopt hij of zij daarbij vast in woordkeuzen, inhoudelijke details, in regelgeving of in randvoorwaarden. Wat vanuit het werk ook prima te verklaren is. Toch zijn deze ins- en outs niet terzake voor iemand die online een oplossing zoekt voor een probleem.

Los van het ‘vastzitten aan de inhoud’ spelen er nog andere, persoonlijke valkuilen. Vanuit schrijfangst (of vanuit de angst om mogelijk dom over te komen) is de woordkeuze vaak te moeilijk of blijven zinnen te lang. Als je vaak adviezen of rapporten schrijft, blijkt een marketingtekst (over jezelf) toch best moeilijk om te maken.

Mijn stelling is dat een slimme kenniswerker content coaching inhuurt.

Wat levert WordPress content coaching jou op?

Naast een “stok achter de deur” en “weten wat je te doen staat qua contentplanning”, kan WordPress content coaching je helpen om je boodschap helder en duidelijk zichtbaar te maken op je online kanalen. De regelmaat van publiceren komt hoger te liggen en ook de reikwijdte van de online verspreiding. De persoonlijke voordelen van 1-op-1 content begeleiding formuleert iedereen weer anders.

Twee weten meer dan één

Vanuit mijn [1-op-1] contentcoaching krijg daarbij ook strategische adviezen mee en goede ideeën voor een website samenstelling. Je kunt vertrouwen op mijn kennis van WordPress websites en andere CMS-systemen. Ik kan op dat gebied werk uit handen nemen, zodat jij die tijd overhoudt voor je vakgebied en bestaande klanten. Het pad waar we samen opgaan, kan soms confronterend zijn, toch zijn de meeste kenniswerkers achteraf blij dat ze het zijn aangegaan en niet alleen zijn blijven worstelen.

Contact

In het traject van WordPress content coaching [link] kijken we samen vanuit de voorkennis en behoeften van je mogelijke klanten. Als dit je aanspreekt, neem dan gerust contact op. Stuur mij een mail of WhatsApp via +31623661106 en vertel waar je content strategie en content coaching bij kunt gebruiken. Ik zie uit naar contact met jou en te horen over je expertise. Connecten via LinkedIn kan ook, Gerben G van Dijk.