Wix vs WordPress website kiezen? Nu Wix sitebuilder de wereld verovert, komt al snel de vraag op: als een Wix website alles zo eenvoudig maakt, moet ik dan wel starten met het WordPress CMS? Wat is het beste Wix CMS of WordPress CMS?

Wix vs WordPress

Wix vs WordPress website? Wie  zichzelf wil presenteren met een creatieve stijl kan een Wix website zeker overwegen. Denk aan Wix website builder als het gaat om websites voor artiesten, bands, boekenschrijvers, restaurants (Wix restaurants) en Bed and Breakfasts houders (Wix hotel). De keuze Wix vs WordPress is vooral kiezen tussen ‘eenvoud vs flexibel’ en tussen ‘gemak en marketing’. De keuze is aan jou. Zowel WordPress als Wix zijn gevestigde CMS systemen voor een professionele website.

Wix-vs-WordPress-website-laten-bouwen

Wat is Wix CMS sitebuilder?

Wix-website-vs-WordPress-cms Voordelen van Wix CMS: sitebuilder en hosting inéén, automatische updates. Nadelen: niet eenvoudig wisselen van templates. Minder flexibel in techniek. Slechtere SEO. Maar wél voordelig. Net zoals WordPress…

Bij Wix kun je uit templates kiezen die goed bij je business passen. Je neemt daarbij het Wix cms én de hosting af van één bedrijf. De website kan gratis zijn, maar er zijn ook betaalde apps waarvoor je kunt kiezen. Je betaalt meer als je ook een eigen domeinnaam (url) wilt.

Binnen Wix kun je zeer mooie designs kiezen. De designs vul je aan met je eigen keuze aan woord en beeld, dat kan een precies werkje zijn, maar daarna staat je Wix website ook. En gaat alles vervolgens vanzelf qua techniek. Geen gedoe meer met plugins en updaten.

Bovendien kun je er een simpele webshop aan koppelen voor bijvoorbeeld de verkoop van boeken of cd’s. En ook de nieuwsbrieven zijn geregeld. Die stuur je vanuit je Wix website. Allemaal voordelen? Nee, nadelen zijn er zeker ook. Lees deze blog daarom helemaal uit!

Wix CMS of WordPress CMS kiezen?

Het Wix CMS is geen open source software, maar wordt door één bedrijf verzorgd. Dit geeft een goede basisfunctionaliteit in HTML5, maar er is geen wereldwijde community zoals bij het WordPress CMS. Je bent bij een Wix website niet zo flexibel in de te kiezen techniek. Je gaat dan eerder uit van basis en eenvoud.  Je houdt het simpel door hosting en techniek bij Wix te houden; de techniek doen zij voor je. Echter, als je online een merk wilt uitbouwen, is WordPress daarvoor een beter instrument. Je kunt met het WordPress CMS je vindbaarheid veel beter optimaliseren (SEO). En je kunt dan kiezen uit het wereldwijde aanbod van plugins. Je blijft daarbij eigenaar over je eigen website. Bekijk dit betoog maar (video Engelstalig). Koop evt. boek. (zie plaatje)

Video Why WordPress website, Wix website or Weebly website?

Zie ook de voordelen van Weebly in een ander bericht.

 

arbo werkplek inrichten thuis bol com kopen

 

Wix vs WordPress: Wix goedkoper dan WordPress sitebuilder?

Gratis beginnen met Wix is mogelijk, of Weebly, maar een eigen domein kost daarbij 8,5 tot 12,50 dollar de maand. Verder zijn er apps te koop die je kunt toevoegen aan Wix. Dat kost je enkele euro’s per maand meer. Wix kan goedkoper zijn dan WordPress, maar dit is maar hoe je het bekijkt. Op WordPress.com start je ook gratis een website. Het hoeft elkaar niet te ontlopen, maar Wix kan wel goedkoper blijken uit te pakken. Het hangt af van je keuzen. Je hosting zit ook bij Wix. En als je daarmee tevreden bent, lost Wix alles goed op voor jou. Bij WordPress doe je hosting meestal elders.

Design wisselen, lastig bij Wix website…

In WordPress kun je snel wisselen van designs (thema’s) terwijl je bij Wix opnieuw moet gaan bouwen als je een ander design wilt. Dit is dus echt een nadeel van een Wix website tegenover WordPress. Jouw design kan wel snel staan, en goed blijven staan, als je het design goed hebt gekozen! Weeg dat ook goed af.

Wix of WordPress : weinig vs veel content?

Wix is een minder technische totaaloplossing voor iemand die een simpele website zoekt. Gewoon een homepage met onderliggende pagina’s. Bij WordPress heb je nog een tussenlaag, de categorieën, wat WordPress geschikt maakt voor een website met veel meer content. Dus heb je veel content? Dan moet je geen Wix nemen, maar WordPress. Heb je bovendien meerdere gebruikers van het CMS dan biedt WordPress daar betere mogelijkheid voor (via toekenen van rollen), dan Wix.

WordPress vs Wix bij contentmarketing en SEO

Wie serieus de concurrentie op internet aan wil gaan, kan beter WordPress kiezen, zeker als bloggen je contentstrategie is. Via WordPress kun je de SEO parameters, voor Google vindbaarheid, beter instellen om goed gevonden te worden. Je kunt titels, metabeschrijving en Url’s dan veranderen en de oude URL redirecten. Bij WordPress kun je redirecten via een plugin, zoals Redirects.

Sowieso kun je een nieuwsbrief versturen via Wix, zonder extra plugin daarvoor. WordPress heeft Mailchimp als goede combinatie. Natuurlijk geeft dit veel meer mogelijkheden ook, maar het vereist wel kennis, niet meer geld. Bij WordPress heb je een steilere leercurve. Bij Wix veel meer gemak, maar ook minder mogelijkheden dus. Denk aan autoresponders via mailchimp; als iemand op je nieuwsbrief reageert per email.

Je kunt bij WordPress bovendien beter meten hoe je content presteert. De webwinkel in Wix meet de eindconversie via de bedankpagina, maar meet niet het hele koopproces. Je kunt technisch minder met Wix voor je contentmarketing, maar je hebt wel meer gemak. Dat wat je toch niet kunt veranderen, staat gewoon vast. :-)

Populariteit: WordPress, Wix, Squarespace, Joomla, drupal

Google Trends geeft een indruk van de mate waarin gezocht wordt op bepaalde termen. Zowel WordPress als Wix worden vaak opgevraagd in Google (Wereldwijd).

 

 

Wix-vs-WordPress-website-builder-kiezen-als-CMSGoogle trends 2018: WordPress blijft marktleider in meestgekozen website CMS, toch heeft Wix een aardig aandeel weten te verwerven in populariteit.

Wix vs WordPress conclusie

Wix is meestal niet de eindoplossing verwacht ik. Maar een website maken / beginnen is wel erg simpel met Wix. Wanneer je zelf een mooi design hebt gemaakt, kan dat de start zijn van een bloeiende business. Misschien groei je later meer in online en zie je noodzaak meer online te concurreren. Gewoon beginnen, is het nieuwe perfectionisme, zeg ik dan maar. Wie weet, kan de Wix website later als inspiratie dienen voor de WordPress developer die je later gaat inschakelen. Je kunt dan voortbouwen op de lessen van je eerste site!

De tijd staat niet stil. En misschien blijkt een Wix website wel de beste keuze op termijn; want de sitebuilder ontwikkelt zich voort. De keuze Wix vs wordpress is vooral kiezen tussen ‘eenvoud vs flexibel’ en tussen ‘gemak en marketing’. Wat het beste is voor jou. Blijft aan jou. Zelf blijf ik bij WordPress, omdat ik de techniek ervan juist leuk vind en altijd maar blijf leren. Maar dat geldt niet voor iedereen misschien.

 

 

Maar zoals ook geldt voor Squarespace vs WordPress en voor Weebly vs WordPress en voor Jimdo vs WordPress: een standaard sitebuilder, beperkt je in online marketing en flexibiliteit. Als online conversie erg belangrijk is als verdienmodel, kun je ook cms Phoenix bekijken.

Lees ook de Engelse literatuur eens, zie de links. Ps. Leuk als je dit bericht deelt in social media! Reacties zeer welkom!

Links Wix vs WordPress

Succes met Wix of een andere sitebuilder.

gerbengvandijk.nl

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. hod-korolevy-2020

    hod-korolevy-2020

Reacties zijn gesloten.