Wil je snelle en goedkope WordPress hosting kiezen en ben je bereid om daarvoor 9,67 Euro per maand te betalen? In deze blog leg ik je uit hoe ik tot mijn WordPress hosting keuze (= Neostrada) ben gekomen. WordPress hosting vergelijken is lastig en tijdrovend als website eigenaar. Mijn long list met 10 hostingpartijen, werd een short list van 3 WordPress hosters.

In het kader van dit artikel vallen de ‘beste WordPress hostingpartijen voor Nederland’ af. Dit zijn Kinsta (Nederland) vs Savvi (Nederland) vs WP Engine (UK, nu dus het Brexit land…). Het zijn stuk voor stuk goede WordPress hostpartijen, maar dan wel als je online goed geld verdient. Dat je na aankoop van een waterbed nog eens denkt: “Goh, waar zal ik mijn geld nu eens aan uitgeven?”. Enfin, ontdek nu welke hosting jij moet hebben!

Mijn lessen na vijf avonden Googlen op “WordPress Hosting”

In ben voor WordPress hosting partij in Nederland gegaan, en wel bij Neostrada. Mijn stappen en inzichten, deel ik met jou in dit artikel, zodat jij ook voor jouw situatie de juiste, goedkope en snelle WordPress hosting kunt kiezen.

In april 2019 heb ik mijn WordPress website verhuisd. Na 5 jaar was ik niet meer tevreden over mijn aanbieder van Managed WordPress hosting (1 van de ‘beste WordPress hostingpartijen’ trouwens). Die hosting provider werd opeens heel veel duurder en zette mij daarmee voor blok. Goed klote, vond ik dat.

Webredactie Blog heeft 16.000 bezoekers per maand en die ik wilde behouden. Snelle laadtijden zijn essentieel. Gedreven ben ik begonnen met snelle en goedkope WordPress hosting vergelijken en kwam ik tot verbluffende inzichten.

Dé tip: Neostrada voor snelle en goedkope WordPress hosting

Vanaf april 2019 heb ik gekozen voor snelle en goedkope WordPress hosting van Neostrada. Niet omdat dit nu zo’n bekende hostingpartij is, maar omdat Neostrada technisch degelijk is én echte tevredenheid bij klanten weet te realiseren. Een simpel zoekwoord onderzoekje via de SEO-tool ‘Ubersuggest Neil Patel’ toonde voor mij al aan dat Neostrada voorop loopt als het gaat om ‘social shares‘ rondom WordPress hosting in Nederland. Dat gaf mij al een indicatie dat het een goede hostingprovider moest zijn. Vimexx hosting voor WordPress, bijvoorbeeld, maakt wel veel reclame, terwijl het aantal Sociale Shares bagger is vergeleken met Neostrada hosting. Dit wetende, ben ik de 10 beste hosting providers gaan vergelijken met Neostrada. Ik ga voor goede hosting en niet voor 1 euro hosting, dus volg mijn reis naar de juiste webhosting en email hosting voor mij: Neostrada Nederland.

 

Beste snelle en goedkope WordPress hosting met goede service - Neostrada voor .nl domein

Deze cijfers (ontleend aan Google Adwords) laten zien dat Vimexx, Neostrada, Transip en Yourhosting hoog verkeer behalen op de zoekterm in Google: ‘WordPress hosting’. Getest op 7 mei 2019. Zie ook mijn artikel over hoger scoren in Google, met 6 stappen voor betere SEO

Vind jij 2 seconden laadtijd snelle en goedkope WordPress hosting? Ik wel!

Ik was bezorgd over de prestaties van mijn website, want eerst had ik hoogwaardige, maar dure, Managed WordPress hosting provider. De performance van deze WordPress webhosting was goed. Het was een risico om naar shared hosting toe te gaan. Dat heb ik dus toch gedaan. Webredactie blog zit nu bij Neostrada en ik betaal nu 9,67 Euro de maand. De prijs is 3 jaar vast en het hostingpakket heet ‘Pro WordPress hosting’. En het valt mij niet tegen. Mijn verkeer is zo’n 16K per maand gebleven. En de laadtijd van mijn homepage zit onder de 2 seconden. Wel heb ik eerst in cPanel de WordPress upgrade PHP7.3 en Cloudflare ingesteld. De laadtijdmeting daarna, met ‘Pingdom tools’, gaf een resultaat dat er mag zijn:

snelle en goedkope WordPress hosting met 2 seconden laadtijd kan bij Neostrada via pingdom tools

Afstoten telefonische support lijkt risico, maar levert mij nu elke maand geld op

Ik heb gekozen voor een degelijke hostingpartij met een degelijke prijs. Maar zonder telefonische support. Dat is een offer. Mijn oude hostingprovider, die bij de hoge hostingprijs wél telefonische support gaf, raadde me wel aan om een hostingsbedrijf te kiezen die telefonische support geeft. Zeker, zeker, zeker. Ik heb daarnaar gezocht. En uiteindelijk overwogen dat gedoe met een hostingpartij vooral aan het begin is van het contract. En als de website eenmaal draait, dan betaal je jarenlang voor de hogere maandprijs voor hosting. Het ongemak van niet-kunnen-bellen heb ik voor lief genomen.

Nu is Neostrada bereikbaar per mail en chat. En reageren ze snel, zeker in vergelijking tot andere hostingproviders. Toen ik diverse hostingpartijen via meerdere mails om raad vroeg, was Neostrada zo’n beetje de enige partij die antwoorden gaf waar ik wat mee kon. Het heeft mij daarbij verbaasd dat andere hostingpartijen mij als klant misliepen, omdat ze niet eens de moeite namen om alle vragen die in de mails stonden afdoende te beantwoorden. Tja, hosting is weliswaar een vak, maar goed lezen is dat ook…

 

 

Waar op letten bij snelle en goedkope WordPress hosting kiezen?

Genoeg over Neostrada nu, zoals gezegd had ik eerst een top 10 en later een top 3, zoals je aantreft in dit artikel over snelle en goedkope WordPress hosting vergelijken. Dan nu de theorie bij hosting kiezen.
Als je voor snelle en goedkope WordPress hosting wilt gaan, zijn dit de dingen waarop je kunt letten:

  1. Prijs van goede hosting
  2. Snelheid hosting servers
  3. Hosting reviews van webwinkel eigenaren
  4. Veiligheid en hacking van hosting provider
  5. Kwaliteit van hostpartij

Ad 1 Prijs van goedkope hosting, 1 euro hosting of gaan voor kwaliteit?

Beste hosting providers in de Nederlandse top 10

Bron: hosting kwaliteitswijzer (april 2019)

Er zijn heel veel hostingpartijen. En de goedkoopste hosting kost 1 euro tot 5 euro per maand. Het gaat daarbij om ‘Shared hosting pakketten’, waarbij dus meerdere websites op dezelfde server staan. Het is de vraag of het daarbij om snelle en goedkope WordPress hosting zal gaan. 1 euro webhosting is goedkoop, maar belabberd qua snelheid…

Al snel kwam ik bij een top 10 lijst uit met goede hostingproviders voor WordPress, maar ik zal straks aangeven waar ik een betere lijst heb gevonden. Zie de top 10 in de afbeelding. Ik heb wel ontdekt dat Argeweb ook erg goed is. Zij leveren telefonische support, dus zij zullen weer niet de goedkoopste zijn. Deze top 10, van hosting kwaliteitswijzer, is een aardig begin van de zoektocht.

 

 

Goedkope hostingpartijen zitten vaker in het buitenland, zoals Go Daddy bijvoorbeeld, maar dit geeft zowel problemen met taal, de Nederlandse privacy wet (AVG) en de Amerikaans Patriot Act. Eigenlijk wil je natuurlijk, dat wil ik tenminste wel, dat je website in Europa gehost wordt en niet in de VS. Ik wil aan de Europese wetten voldoen en ik wil ook in mijn eigen taal om support kunnen vragen. Zeker als je ook nog op chatten aangewezen bent.

Als je zoekt op hostingpartijen voor WordPress zul je ook de ‘top WordPress hostingpartijen voor Nederland’ tegenkomen. Dit zijn Kinsta (Nederland) vs Savvi (Nederland) vs WP Engine (is van de UK dus overweeg andere hosting na Brexit). Valt even buiten mijn onderzoekje, omdat ik dit artikel schrijf over goedkope en betaalbare WordPress hosting en niet voor webwinkels.

Ad 2 Snelheid hosting servers

Hosting servers zijn alleen snel als het gaat om SSD servers (Solid State Disk) met een processoren snelheid van 3GB tot 6GB. Ook moet ‘Varnish cache / MEM’ worden toegepast en moet het mogelijk zijn om met DNS servers te werken. Ik heb gelet op WordPress hosting met snelle laadtijden. En ik heb geconcludeerd dat je reviews nodig hebt van anderen, om daar toch een goed beeld van te krijgen. Wat ik schrijf, klinkt misschien wel technisch, maar waar het om gaat, is de praktijk. In de praktijk moet de website snel laden, wat de hostpartij ook maar belooft bij elk pakket. En ik weet hoe je aan goede reviews komt, dus lees verder!

Ad 3 Hosting reviews van webwinkel eigenaren

Als je op internet op WordPress hosting gaat zoeken, of zelfs op Facebook advies gaat vragen, dan kom je in een woud van argumenten terecht. Daar word je echt gek van. Ik heb uiteindelijk de oplossing gevonden, doordat ik de Nederlandse review website Kiyoh ontdekt heb. Deze website vertelt mij wat experts vinden van elke hostingpartij. Zij zitten er meer in dan ik!!! De ideale review voor hosting is natuurlijk als webwinkels deze reviews geven, want ga maar na:

 

 

  • een webwinkels heeft de noodzaak om zeker te weten dat hun hostpartij goed is en hun website snel laat laden
  • webwinkels hebben de financiële noodzaak om 99,9% uptime te hebben
  • webwinkel eigenaren weten veel van website techniek en de technische eisen waar hosting aan moet voldoen. Dat wetende….

Via Kiyoh.nl kwam ik uit bij deze shortlist met 3 WordPress hosting partijen:

Via speciale Google opdrachten, zie de voorbeelden hieronder, kwam ik tot deze short list van te vergelijken WordPress hosting partijen:

NB1: hostingbedrijven die op Kiyoh negatieve reviews hebben, kunnen op elke review afzonderlijk reageren, dit weten zij echter niet! Of dit doen zij niet, wat een gemiste marketing kans is. Neostrada was een review ten deel gevallen die een kwaaie pier had opgesteld. Toen ik Neostrada hiermee confronteerde, konden ze mij heel goed uitleggen dat deze persoon niet betaald had, en daarom hun cPanel niet meer in kon.

NB2: Los van onderlinge prijsverschillen tussen hosting providers gaf het mij een goed gevoel dat Neostrada met cPanel werkt en adequaat inging op mijn expliciete én impliciete vragen. Ook heeft Neostrada een steady klantenbestand.
 

 

Ad 4 Veiligheid en hacking van hosting provider

Als je wilt kiezen voor veiligheid kun je voor ‘Managed WordPress hosting’ kiezen, omdat de hostpartij allerlei updates voor je doet en veiligheidslekken opspoort en tegengaat. Maar ook het koppelen van een DNS server aan je hosting (gratis Cloudflare instellen) kan de veiligheid vergroten, omdat D-DOS aanvallen op je site daarmee niet goed mogelijk zijn. Je server IP-adres is verborgen als je via DNS je site toegankelijk maakt. Wat je zelf kunt doen, is blijven updaten van je WordPress theme en plugins. In principe elke 2 maanden, maar elke 6 maanden zou ook goed moeten gaan. :-) Als je dit soort technische aspecten wilt uitbesteden aan de hosting partij kun je voor duurdere WordPress webhosting kiezen: Managed WordPress hosting. In het verleden heb ik dit gehad. En het was ook prettig, maar het werd steeds maar duurder!

Ad 5. Kwaliteit van de hostingpartij

De uiteindelijke kwaliteit inschatten, blijft moeilijk. Het gaat erom dat de hostingpartij de dingen technisch goed voor elkaar heeft en dat de klantenservice daarbij goed is. Probleem is natuurlijk dat hosting partijen die veel adverteren, natuurlijk niet de beste hoeven te zijn. Hun naamsbekendheid wordt hoog, ook omdat zij veel gesponsorde artikelen inkopen. Jij betaalt daarvoor, terwijl de hosting shit kan zijn.

Kwaliteit onderscheid zich doordat de hostingpartij al wat langer bestaat. En doordat marktleiders ook bij deze hosting zitten. Via whois.nl kun je nagaan welke servers je concurrenten gebruiken, en de servernaam verraad vaak de hosting partij die zij gekozen hebben. Dat is natuurlijk één manier om te ontdekken bij welke hosting partij zij ‘zweren’ (al weet je niet of ze tevreden zijn). Uiteindelijk heb ik mij laten leiden door een ‘killer review’ die ik 100% geloof. Deze review stond op Kiyoh, zie punt 3. En heeft mij op het spoor van Neostrada gezet als beste WordPress hosting provider voor mij. En Neostrada heeft mij daarop zelf overtuigd :-)

review beste hostingpartij snelle en goedkope WordPress hosting door Bas Verweij

Een hosting review die recent is en van iemand die het kan weten, Bas Verweij, is natuurlijk overtuigend. Maar het is altijd prettig als iemand die de review geeft herkenning oproept. En wel omdat hij ook uit Utrecht komt. Zo werkt dat met reviews.

 

 

Conclusie: Kies voor Neostrada

Na ongelooflijk veel Googlen en door gerichte vragen te stellen aan Nederlandse hostingbedrijven die snelle en goedkope WordPress hosting aanbieden, ben ik tot de slotsom gekomen dat Neostrada mij het beste past. Mijn blog met 20.000 bezoekers per maand, is bij hen in goede handen. Zoals eerder in dit artikel gesteld, is de laadtijd van mijn WordPress site onder de 2 seconden. En de snelle en goedkope WordPress hosting, op basis van een shared server, kost mij nu men voor nog geen 10 Euro de maand (ik heb gekozen voor 3 jaar abonnement), genaamd: WordPress Pro voor 3 jaar. Mijn hostingkosten zijn Euro 9,67 per maand, en stijgen 3 jaar niet.
Mijn hosting advies is dus: kies voor Neostrada en voor het WordPress Pro hosting pakket voor 3 jaar. De verhuizing is gratis en dat wordt voor je geregeld! Links die behulpzaam zijn als je je domein gaat verhuizing, zal ik hieronder nog geven. Ik hoop dat je een goede hostingkeuze maakt. En bedankt voor lezen!

Succes met WordPress!

Gerben G van Dijk

Links WordPress domeinverhuizing en WordPress hosting

De volgende links en video’s geven een beeld van de techniek die Neostrada gebruikt als het gaat om een website te installeren of om te verhuizen. Ze gebruiken cPanel en PHPMyAdmin. Je kunt een website installeren, dan wel verhuizen. Bij het hostingpakket Pro is de (eerste) verhuizing gratis.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.