Wil je Snelle WordPress Webhosting NL domein kiezen en ben je bereid om daarvoor 9,67 Euro per maand te betalen? Lees in deze blog hoe ik mijn afweging heb gemaakt om voor Neostrada te kiezen. Anno 2022 ben ik ook op het spoor gekomen van Cloud86 hosting uit Drachten Ook deze partij is een goede tip voor website hosting in Nederland.
Als je pas later een website wilt laten maken, maar nu al een domeinnaam wil claimen, dan kan dat via Transip.nl. Pas als je website in de lucht gaat, moet je uitkijken naar een betaalbare hostingpartij.
Na dit artikel kun je een goede hostingkeuze maken die je bevalt op de lange termijn!|
Bekijk ook onze SEO-diensten Utrecht.
Mijn review van een goede wordPress hostingpartij
Ik vertel je hoe Neostrada WordPress hosting mij heeft begeleid bij het installatieproces, toen ik merkte dat mijn (nu voormalige) managed WordPress hosting partij extreem veel duurder was geworden.
Ik kies niet langer meer voor managed hosting. Ook omdat Google aangeeft dat hosten voor hun geen rankingfactor is, zolang je site maar snel genoeg laadt. Ik ben bereid om 10 euro de maand voor hosting te betalen en niet 54 Euro per maand (of meer!).
Informatie over hosting is vaak onduidelijk en ondoorzichtig. De grootste partijen, zijn de partijen die adverteren, maar dit hoeven niet de beste te zijn. En de beste hosters voor een snelle WordPress website; rekenen zo hun prijzen.
Vandaar dat de beste hostingpartijen in Nederland, zoals Kinsta (Nederland) vs Savvi (Nederland) vs WP Engine (UK, nu dus het Brexit land…) niet meer in dit artikel zullen voorkomen. Je ontdekt via mij welke hosting onder de 10 euro per maand blijft.
WordPress hosting vergelijken is lastig en tijdrovend als website eigenaar. Mijn long list met 10 hostingpartijen, werd een short list van 3 WordPress hosters. Gedreven ben ik begonnen met Snelle WordPress Webhosting NL domein vergelijken en kwam ik tot verbluffende inzichten.
Na vijf avonden Googlen op “WordPress Hosting”, leerde ik dit…
In april 2019 heb ik mijn WordPress website verhuisd.
Na 5 jaar was ik niet meer tevreden over mijn aanbieder van Managed WordPress hosting (1 van de ‘beste WordPress hostingpartijen’ trouwens). Die hosting provider werd opeens heel veel duurder en zette mij daarmee voor blok. Mijn website. Deze die je nu leest. “Webredactie Blog” heeft 16.000 bezoekers per maand en dat aantal heb ik nu nog steeds nu ik 1 jaar bij Neostrada zit.
Snelle laadtijden zijn essentieel.
Dé tip: Neostrada voor Snelle WordPress Webhosting NL domein
Vanaf april 2019 heb ik gekozen voor Snelle WordPress Webhosting NL domein van Neostrada. Niet omdat dit nu zo’n bekende hostingpartij is, maar omdat Neostrada technisch degelijk is én echte tevredenheid bij klanten weet te realiseren. Het enige nadeel is dat je ze niet kunt bellen…
Wel kan mailen en chatten, natuurlijk.
Het grote voordeel is de prijs én het feit dat ze alles met Cpanel hebben geautomatiseerd. Een kind kan de was doen, maar je moet soms wel inlezen om een technische handeling zelf te doen.
Mij lukt het, terwijl ik maar een halve ict’er ben, wel ben ik hbo opgeleid en kan ik teksten goed analyseren. In de praktijk zijn er niet veel problemen met hosting. Het kost even tijd om een overstap te maken naar een nieuwe hoster. Lees mijn verhaal verder.
Het online bewijs dat Neostrada waardering geniet.
Een simpel zoekwoord onderzoekje via de SEO-tool ‘Ubersuggest Neil Patel’ toonde voor mij al aan dat Neostrada voorop loopt als het gaat om ‘social shares‘ rondom WordPress hosting in Nederland. Dat gaf mij al een indicatie dat het een goede hostingprovider moest zijn.
Vimexx hosting voor WordPress, bijvoorbeeld, maakt wel veel reclame, terwijl het aantal Sociale Shares bagger is vergeleken met Neostrada hosting. Dit wetende, ben ik de 10 beste hosting providers gaan vergelijken met Neostrada.
Ik ga voor goede hosting en niet voor 1 euro hosting, dus volg mijn reis naar de juiste webhosting en email hosting voor mij: Neostrada Nederland.
Vind jij 2 seconden laadtijd Snelle WordPress Webhosting NL domein? Ik wel!
Ik was bezorgd over de prestaties van mijn website, want eerst had ik hoogwaardige, maar dure, Managed WordPress hosting provider.
De performance van deze WordPress webhosting was goed. Het was een risico om naar shared hosting toe te gaan. Dat heb ik dus toch gedaan. Webredactie blog zit nu bij Neostrada en ik betaal nu 9,67 Euro de maand. De prijs is 3 jaar vast en het hostingpakket heet ‘Pro WordPress hosting’. En het valt mij niet tegen. Mijn verkeer is zo’n 16K per maand gebleven. En de laadtijd van mijn homepage zit onder de 2 seconden. Wel heb ik eerst in cPanel de WordPress upgrade PHP7.3 en Cloudflare ingesteld. De laadtijdmeting daarna, met ‘Pingdom tools’, gaf een resultaat dat er mag zijn:
Hostpartij met snelle support en degelijke antwoorden
Toen ik diverse hostingpartijen via meerdere mails om raad vroeg, was Neostrada zo’n beetje de enige partij die antwoorden gaf waar ik wat mee kon. Het heeft mij daarbij verbaasd dat andere hostingpartijen mij als klant misliepen, omdat ze niet eens de moeite namen om alle vragen die in de mails stonden afdoende te beantwoorden. Tja, hosting is weliswaar een vak apart, maar goed lezen is dat ook… Zie de afbeelding hoe ze elke vraag keurig beantwoorden. Een pluim waard!
Persoonlijk contact met een hostpartij is een advies dat alle managed WordPress hosting partijen je zullen geven. Zelf vind ik dat ook prettig, omdat ik dan stoom kan afblazen als mijn site niet in de lucht is, of er een probleem is. Los van dat stoom afblazen, gaat het erom dat het opgelost wordt. En wat blijkt, dat kan dus wel per email. Het is dan nu a la minuut opgelost. Maar na 1 of 2 mailtjes weet ik precies wat mij te doen staat. Een praktijkvoorbeeld:
In januari 2020 had ik toch een probleem, omdat mijn tekst widgets (text widgets) opeens uit de database verdwenen waren. Na een email aan Neostrada kreeg ik perfect advies over hoe dit op te lossen. Zie mijn artikel over oude database terugzetten. En even screenshot hoe de support dit netjes doet:
Mijn beste hostingpartij niet-kunnen-bellen, neem ik voor lief
Ik heb vorig jaar dus gekozen voor een degelijke hostingpartij met een degelijke prijs. Als de website eenmaal draait, dan betaal je jarenlang voor de hogere maandprijs voor hosting…. Het bevalt mij nog steeds goed bij Neostrada. Overigens heb ik nog een alternatief voor Neostrada, of GoDaddy of voor dure hosting die toch snel is.
Alternatief Neostrada of GoDaddy hosting
Als je van wilt wisselen van WordPress hosting omdat je het idee hebt dat je website niet zo snel laadt, dan is Cloud86 een tip. En heel betaalbaar. Betaalbaarder dan Kinsta.
Kortom, waar op letten bij Snelle WordPress Webhosting NL domein kiezen?
Genoeg over Neostrada nu, zoals gezegd had ik eerst een top 10 en later een top 3, zoals je aantreft in dit artikel over Snelle WordPress Webhosting NL domein vergelijken. Dan nu de theorie bij hosting kiezen.
Als je voor Snelle WordPress Webhosting NL domein wilt gaan, zijn dit de dingen waarop je kunt letten:
- Prijs van goede hosting
- Snelheid hosting servers
- Hosting reviews van webwinkel eigenaren
- Veiligheid en hacking van hosting provider
- Kwaliteit van hostpartij
Ad 1 Prijs van goedkope hosting, 1 euro hosting of gaan voor kwaliteit?
Er zijn heel veel hostingpartijen. En de goedkoopste hosting kost 1 euro tot 5 euro per maand. Het gaat daarbij om ‘Shared hosting pakketten’, waarbij dus meerdere websites op dezelfde server staan. Het is de vraag of het daarbij om Snelle WordPress Webhosting NL domein zal gaan. 1 euro webhosting is goedkoop, maar belabberd qua snelheid…
Al snel kwam ik bij een top 10 lijst uit met goede hostingproviders voor WordPress, maar ik zal straks aangeven waar ik een betere lijst heb gevonden. Zie de top 10 in de afbeelding. Ik heb wel ontdekt dat Argeweb ook erg goed is. Zij leveren telefonische support, dus zij zullen weer niet de goedkoopste zijn. Deze top 10, van hosting kwaliteitswijzer, is een aardig begin van de zoektocht.
Goedkope hostingpartijen zitten vaker in het buitenland, zoals Go Daddy bijvoorbeeld, maar dit geeft zowel problemen met taal, de Nederlandse privacy wet (AVG) en de Amerikaans Patriot Act. Eigenlijk wil je natuurlijk, dat wil ik tenminste wel, dat je website in Europa gehost wordt en niet in de VS. Ik wil aan de Europese wetten voldoen en ik wil ook in mijn eigen taal om support kunnen vragen. Zeker als je ook nog op chatten aangewezen bent.
Als je zoekt op hostingpartijen voor WordPress zul je ook de ’top WordPress hostingpartijen voor Nederland’ tegenkomen. Dit zijn Kinsta (Nederland) vs Savvi (Nederland) vs WP Engine (is van de UK dus overweeg andere hosting na Brexit). Valt even buiten mijn onderzoekje, omdat ik dit artikel schrijf over goedkope en betaalbare WordPress hosting en niet voor webwinkels.
Ad 2 Snelheid hosting servers
Hosting servers zijn alleen snel als het gaat om SSD servers (Solid State Disk) met een processoren snelheid van 3GB tot 6GB. Ook moet ‘Varnish cache / MEM’ worden toegepast en moet het mogelijk zijn om met DNS servers te werken. Ik heb gelet op WordPress hosting met snelle laadtijden. En ik heb geconcludeerd dat je reviews nodig hebt van anderen, om daar toch een goed beeld van te krijgen. Wat ik schrijf, klinkt misschien wel technisch, maar waar het om gaat, is de praktijk. In de praktijk moet de website snel laden, wat de hostpartij ook maar belooft bij elk pakket. En ik weet hoe je aan goede reviews komt, dus lees verder!
Ad 3 Hosting reviews van webwinkel eigenaren
Als je op internet op WordPress hosting gaat zoeken, of zelfs op Facebook advies gaat vragen, dan kom je in een woud van argumenten terecht. Daar word je echt gek van. Ik heb uiteindelijk de oplossing gevonden, doordat ik de Nederlandse review website Kiyoh ontdekt heb. Deze website vertelt mij wat experts vinden van elke hostingpartij. Zij zitten er meer in dan ik!!! De ideale review voor hosting is natuurlijk als webwinkels deze reviews geven, want ga maar na:
- een webwinkels heeft de noodzaak om zeker te weten dat hun hostpartij goed is en hun website snel laat laden
- webwinkels hebben de financiële noodzaak om 99,9% uptime te hebben
- webwinkel eigenaren weten veel van website techniek en de technische eisen waar hosting aan moet voldoen. Dat wetende….
Via Kiyoh.nl kwam ik uit bij deze shortlist met 3 WordPress hosting partijen:
Via speciale Google opdrachten, zie de voorbeelden hieronder, kwam ik tot deze short list van te vergelijken WordPress hosting partijen:
- zoekopdracht in Google: “Kiyoh AND argeweb”, WordPress hosting advies: https://www.kiyoh.com/argeweb/
- en deze zoekopdracht in Google: Kiyoh AND neostrada, WordPress hosting advies: https://www.kiyoh.nl/neostrada_b_v_/
- en zoekopdracht in Google: Kiyoh AND vimexx: https://www.kiyoh.nl/vimexx/
NB1: hostingbedrijven die op Kiyoh negatieve reviews hebben, kunnen op elke review afzonderlijk reageren, dit weten zij echter niet! Of dit doen zij niet, wat een gemiste marketing kans is. Neostrada was een review ten deel gevallen die een kwaaie pier had opgesteld. Toen ik Neostrada hiermee confronteerde, konden ze mij heel goed uitleggen dat deze persoon niet betaald had, en daarom hun cPanel niet meer in kon.
NB2: Los van onderlinge prijsverschillen tussen hosting providers gaf het mij een goed gevoel dat Neostrada met cPanel werkt en adequaat inging op mijn expliciete én impliciete vragen. Ook heeft Neostrada een steady klantenbestand.
Ad 4 Veiligheid en hacking van hosting provider
Als je wilt kiezen voor veiligheid kun je voor ‘Managed WordPress hosting’ kiezen, omdat de hostpartij allerlei updates voor je doet en veiligheidslekken opspoort en tegengaat. Maar ook het koppelen van een DNS server aan je hosting (gratis Cloudflare instellen) kan de veiligheid vergroten, omdat D-DOS aanvallen op je site daarmee niet goed mogelijk zijn. Je server IP-adres is verborgen als je via DNS je site toegankelijk maakt. Wat je zelf kunt doen, is blijven updaten van je WordPress theme en plugins. In principe elke 2 maanden, maar elke 6 maanden zou ook goed moeten gaan. :-) Als je dit soort technische aspecten wilt uitbesteden aan de hosting partij kun je voor duurdere WordPress webhosting kiezen: Managed WordPress hosting. In het verleden heb ik dit gehad. En het was ook prettig, maar het werd steeds maar duurder!
Ad 5. Kwaliteit van de hostingpartij
De uiteindelijke kwaliteit inschatten, blijft moeilijk. Het gaat erom dat de hostingpartij de dingen technisch goed voor elkaar heeft en dat de klantenservice daarbij goed is. Probleem is natuurlijk dat hosting partijen die veel adverteren, natuurlijk niet de beste hoeven te zijn. Hun naamsbekendheid wordt hoog, ook omdat zij veel gesponsorde artikelen inkopen. Jij betaalt daarvoor, terwijl de hosting shit kan zijn.
Kwaliteit onderscheid zich doordat de hostingpartij al wat langer bestaat. En doordat marktleiders ook bij deze hosting zitten. Via whois.nl kun je nagaan welke servers je concurrenten gebruiken, en de servernaam verraad vaak de hosting partij die zij gekozen hebben. Dat is natuurlijk één manier om te ontdekken bij welke hosting partij zij ‘zweren’ (al weet je niet of ze tevreden zijn). Uiteindelijk heb ik mij laten leiden door een ‘killer review’ die ik 100% geloof. Deze review stond op Kiyoh, zie punt 3. En heeft mij op het spoor van Neostrada gezet als beste WordPress hosting provider voor mij. En Neostrada heeft mij daarop zelf overtuigd :-)
Conclusie: Kies voor Neostrada
Na ongelooflijk veel Googlen en door gerichte vragen te stellen aan Nederlandse hostingbedrijven die Snelle WordPress Webhosting NL domein aanbieden, ben ik tot de slotsom gekomen dat Neostrada mij het beste past. Mijn blog met 20.000 bezoekers per maand, is bij hen in goede handen. Zoals eerder in dit artikel gesteld, is de laadtijd van mijn WordPress site onder de 2 seconden. En de Snelle WordPress Webhosting NL domein, op basis van een shared server, kost mij nu men voor nog geen 10 Euro de maand (ik heb gekozen voor 3 jaar abonnement), genaamd: WordPress Pro voor 3 jaar. Mijn hostingkosten zijn Euro 9,67 per maand, en stijgen 3 jaar niet.
Mijn hosting advies is dus: kies voor Neostrada en voor het WordPress Pro hosting pakket voor 3 jaar. De verhuizing is gratis en dat wordt voor je geregeld! Links die behulpzaam zijn als je je domein gaat verhuizing, zal ik hieronder nog geven. Ik hoop dat je een goede hostingkeuze maakt. En bedankt voor lezen!
Succes met WordPress hosting kiezen!
Gerben G van Dijk
Links WordPress domeinverhuizing en WordPress hosting
De volgende links en video’s geven een beeld van de techniek die Neostrada gebruikt als het gaat om een website te installeren of om te verhuizen. Ze gebruiken cPanel en PHPMyAdmin. Je kunt een website installeren, dan wel verhuizen. Bij het hostingpakket Pro is de (eerste) verhuizing gratis.
- Video: Handmatig een domein verhuizen en hernoemen bij een nieuwe hostingpartij met cPanel
- Video: Hoe bestaande SQL database (exportfile) importeren en installeren via PHPMyAdmin
- Je verhuisde website bekijken op een afgeschermde server, na verhuizing (aanpassing Host file op je pc)
- WordPress http media error oplossen (check eerst andere browser & doe alle plugins uit en aan)
- Emails aanmaken met je domeinnaam bij Neostrada
- Gmail aanmaken bij Neostrada
- Video: Hoe Cloudflare (free DNS) inregelen, na koppeling met Neostrada? Volg de stappen