jimdo-websitebuilder-vs-wordpress

Jimdo CMS

Wat is de Jimdo website builder? Wat is het belangrijkste verschil tussen Jimdo vs WordPress? Jimdo is (SaaS) software waarmee je zonder technische kennis eenvoudige websites kunt maken. Het belangrijkste verschil met WordPress is dat Jimdo geen opensource is, maar toebehoort aan bedrijf Jimdo. Je bent afhankelijk van hun beleid en keuzen. Je bouwt en host bij Jimdo. Overweeg ook page builder opties bij WordPressWix, Tilda website builder en Squarespace (voor fotografen). Lees meer over Jimdo.

Jimdo als Alternatief WordPress?

Benieuwd naar alternatieven voor WordPress? Bekijk ook andere, populaire CMS-systemen. Of lees ook: Waarom WordPress?

Jimdo  websitebuilder

Dit Duitse bedrijf bestaat sinds 2007 en heeft inmiddels zo’n 200 medewerkers in dienst. De kosten van het product zijn te vergelijken met de kosten van hosting voor WordPress, waarbij je bij Jimdo alles in één hebt: hosting en bouwtool via je browser. Natuurlijk kun je met WordPress veel meer uitbreiden met gratis of betaalde plugin’s. De kosten bij WordPress kunnen meer oplopen, maar dan heb je ook meer effect in de markt. Een voordeel van Jimdo is nog dat je altijd een adres hebt waar je support kunt vragen; dit gaat via e-mail. Het blijft simpel. En voor wie de basis zoekt voor een bedrijfswebsite en een eenvoudige webwinkel (tot 75 á 100 producten), kan slagen bij Jimdo. Je hebt keuze uit 30 templates en de techniek is dus altijd goed geregeld! Geen updates e.d. Let echter op: Voor Google vindbaarheid blijft WordPress het betere alternatief.

Feiten over Jimdo website builder

  • Jimdo biedt een website builder, hosting, domeinnaam (betaalde versie Pro of Business),  een e-mailaccount, een webwinkel. Daarbij is altijd een supportdesk bereikbaar. Het feit dat de techniek helemaal uit handen wordt genomen, kun je zien als een groot voordeel.
  • Je kunt experimenteren met de gratis website builder versie. Deze bevat wel reclame, dus is daarom meer een test.
  • Je kunt dus kiezen uit 30 gratis templates / themes (dit aantal kan anders zijn inmiddels)
  • Eenvoudig in gebruik, website bouwen gaat via slepen van website onderdelen en plugins. Wat je ziet, is wat je krijgt. (WYSIWYG-editor). Je werkt zonder code, al is het wel mogelijk om HTML/CSS editor aan te zetten.
  • E-commerce tot 75 á 100 producten (het blijft eenvoudig)
  • Voor intensieve contentmarketing is WordPress meer geschikt, vanwege SEO, maar ook omdat je kunt plannen in WordPress wanneer je bericht live gaat / op je website te zien is. Maar als bedrijfswebsite is Jimdo zeker een optie.

Conclusie Jimdo vs WordPress

De kosten van de Jimdo website builder zijn laag te noemen, en het gemak hoog. Wat je goed moet beseffen, is dat je met je content moet concurreren met andere partijen. Vooralsnog biedt WordPress meer technieken om je marketing goed te doen. En scoort WordPress ook hoger in Google. Wanneer gemak en eenvoud je toch meer aanspreken, moet je Jimdo website builder zeker overwegen in vergelijking met WordPress. De valkuil is being pennywise, but pound foolish. Natuurlijk kun je altijd nog content via knippen en plakken overzetten naar WordPress op lange termijn.

Dus,.. Zoals ook geldt voor Squarespace website laten maken , voor Weebly vs WordPress site en voor Wix sitebuilder:  een standaard sitebuilder, beperkt je in online marketing en flexibiliteit. Als online conversie zeer belangrijk is als verdienmodel, kun je ook eens het contentmanagementsysteem Phoenix bekijken.

Succes! En deel dit bericht gerust!

Gerben G van Dijk

Gerben G van Dijk
Volg hem