Wat is het belangrijkste verschil tussen Weebly vs WordPress? Weebly.com is een mogelijke optie voor een geheel nieuwe website (url). Het werkt heel eenvoudig, waardoor technische kennis echt niet nodig is. Echt miljoenen sites zijn ermee gemaakt. Het belangrijkste verschil is dat Weebly.com geen open source is, maar toebehoort aan een bedrijf. Dus het is een eenvoudiger, maar een minder innovatief CMS.

Bij Weebly kost het 6 dollar per maand om een eigen domeinnaam eraan te koppelen; dit is duurder dan bij WordPress die 13 Euro per jaar rekent. Een weebly domein kan ook gratis zijn. Maar dan mis je een echte domeinnaam. Dat staat wel professioneel. Lees meer over Weebly vs WordPress. Bekijk ook andere populaire CMS-systemen.

Wat is Weebly?

Weebly is een eenvoudig systeem om zelf een website maken. De volgende video laat de voordelen zien van Weebly, eronder staan de nadelen, zodat je Weebly vs WordPress kunt afwegen.
Bekijk de video over Weebly.com (5 minuten).

Weebly voordelen en nadelen

  • Je informatie staat op Amerikaanse servers en niet binnen de EG.
  • Menu’s en uitleg zijn in het Engels, al hoeft dit geen probleem te zijn.
  • Je kunt een bestaande website (.nl domein) niet verhuizen naar Weebly, wat wel kan: via Transip.nl domeinnaam registreren, en dit domein koppelen aan Weebly.com
  • De webwinkel functie is niet geschikt voor de EG. (Bij WordPress zit ook de mogelijkheid tot webwinkel via WooCommerce plugin).

Alternatief WordPress

Benieuwd naar alternatief voor WordPress? Bekijk ook andere, populaire CMS-systemen voor kleine websites.

Of ga naar: Waarom WordPress?

Weebly reviews en ervaringen

Wat Weebly.com is en wat de ervaringen zijn, lees je hier:

Succes met kiezen Weebly vs WordPress.

Gerben G van Dijk.

Gerben G van Dijk
Volg hem