Als je WordPress pagina’s en berichten maakt, waarbij je content wilt vertalen naar meerdere talen en/of meerdere landen. Dan gaat het niet alleen om teksten maken, maar moet je ook aangeven aan Google dat je dezelfde content in meerdere talen hebt gepubliceerd op één website. De HTML code die je moet toevoegen aan elke originele én vertaalde pagina (of bericht) heet de hreflang tag. Voor elke taal, dan wel geografisch gebied waar je je website op richt heb je één hreflang toe te voegen aan je WordPress bericht of pagina. Als laatste tag kun je de “x-default” tag opnemen. Je leest hier hoe je deze code kunt maken en toevoegen aan WordPress berichten en pagina’s.

Hoe taal en gebied aangeven in HTML WordPress pagina of bericht?

Stel dat je een stuk tekst hebt in het Nederlands, Engels en Frans. Dat heb je drie pagina’s of berichten. Elk van deze berichten heeft dezelfde hreflang tags / codes nodig. Je kunt deze codes niet zonder plugin toevoegen aan WordPress, tenzij je een developer bent. Voor gewone gebruikers zijn deze tips bruikbaar en afdoende bij het toevoegen van hreflang tags aan een bericht of pagina.

Stappen hreflang WordPress

In 3 stappen kun je hreflang tags (HTML) toevoegen aan je website:

1. Content maken, in NL en andere talen (=set)

Een handige manier voor vertalen is de website deepl.com Lees waarom deepl.com.

2. Hreflang tags generator

Hreflang tags maken voor WordPress bericht of pagina, kan via een hreflang tags generator:
https://www.aleydasolis.com/english/international-seo-tools/hreflang-tags-generator/

3. hreflang tags toevoegen aan WordPress, met plugin

De meest simpele Hreflang Lite plugin voor toevoegen hreflang code is deze, alternatieven zijn meer uitgebreide vertaalplugins voor WordPress.
https://wordpress.org/plugins/hreflang-tags-by-dcgws/

Werkwijze hreflang plugin: na Activeren / installatie, ga je naar het dashboard van de plugin. Geef je aan voor welke soorten content de plugin aangezet wordt. Save. Bij bewerken van het bericht zie je nu een meta-box verschijnen; zodat je daarin de hreflang HTML code kunt zetten.

arbo werkplek inrichten thuis bol com kopen

Succes met WordPress,

Gerben G van Dijk

Meer lezen over hreflang tags gebruiken

Gerben G van Dijk online specialist en SEO uit regio Utrecht46% procent van alle pagina's op deze blog staan in de top 10 van Google (2021). Denk jij erover je Google SEO uit te besteden, maar niet aan een SEO agency? Vanuit de regio Utrecht doe ik een contentanalyse via Google Search Console, SE-Ranking en Google Ads (SEA). Samen met uw organisatie werk ik toe naar toegankelijke, begrijpelijke én bruikbare content. In de vorm van SEO teksten, fotografie en ook video. Kwaliteitsgericht en op de lange termijn. Zodat uw organisatie voortaan aan de weg timmert met hogere online zichtbaarheid. Benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Mail dan  [email protected] of bel even: 06 – 23661106.