Webredactie blog doet verslag van mijn zoektocht naar de beste ChatGPT WordPress Plugin voor AI contentcreatie. Dat is AI Engine, blijkens de enorme waarderingen.

Je kunt je nog afvragen of je een betaalde AI-schrijftool, zoals Jasper.ai, nog nodig hebt. Er zijn al meerdere AI-plugins voor WordPress. toch komt AI Engine vooralsnog als beste over de brug.

Daar ga je nu meer over lezen. 

Beste ChatGPT WordPress Plugin voor AI contentcreatie: AI Engine

AI Engine is de beste ChatGPT AI plugin voor WordPress van dit moment. AI Engine biedt veel meer dan alleen een Open AI chatbot website integratie. Het is een complete suite van AI-tools die je kunt gebruiken om content te genereren, zoals Dall-E afbeeldingen te maken en nog veel meer.

Ik gebruik bijvoorbeeld het ChatGPT 4-model dagelijks binnen mijn WordPress-dashboard om vragen te stellen en daar direct nauwkeurige antwoorden te krijgen. Deze antwoorden zet ik om naar AI-content.

Waarom AI Engine plugin kiezen?

Ik heb verschillende plugins bekeken en niets komt in de buurt van het gebruiksgemak van AI Engine. Het heeft een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface om snel AI content te genereren of om sitebreed een chatbot op je site operationeel te krijgen. AI Engine biedt bovendien veel AI-functionaliteiten. Er komen steeds meer AI functies bij.

Versnel je WordPress content met AI

De WordPress plugin AI Engine heeft me geholpen honderden blogposts te genereren voor mijn website, puur om mijn SEO-positie te verbeteren. Ik ben echt dankbaar dat deze plugin bestaat en ik hou van de mogelijkheid om de letterlijke prompt die naar ChatGPT wordt gestuurd, te bekijken en te bewerken.

De beste AI contentcreatie plugin voor WordPress

De plugin is eenvoudig te configureren en te gebruiken. In de WordPress-editor druk je op de spatiebalk en typ je je vraag. AI Copilot biedt veel suggesties om je te helpen snel te denken en te schrijven. Gebruik het toverstafsymbool om je tekst te corrigeren, te vertalen, in te korten of te verlengen en alternatieve woorden te vinden.

AI Engine heeft meer dan 30.000 actieve installaties en een hoge beoordeling op WordPress.org. De AI contentgenerator biedt een scala aan AI-tools, waaronder vertaling, correctie, SEO, suggesties en WooCommerce-productvelden. De plugin heeft ook een ingebouwde API zodat ook andere WordPress plugins gekoppeld kunnen worden aan de beschikbare AI functionaliteiten. Dit belooft dus nog meer.

Voordelen AI Engine Plugin

De AI Engine WordPress plugin kent verschillende voordelen (en nadelen) die je kunt overwegen.

  • Eén van de grootste voordelen is het gebruiksgemak; de plugin is eenvoudig in te stellen en te gebruiken, wat het ideaal maakt voor beginners.
  • De veelzijdigheid van de plugin is ook een pluspunt. Het biedt een scala aan AI-tools. Niet alleen de  mogelijkheid om een chatbot in je website te embedden, maar ook vertaling, correctie en SEO.
  • Daarbij komt, natuurlijk, dat AI Engine een gratis AI tool is voor het genereren van content. Dit bespaart veel tijd en veel kosten tegenover betaalde AI schrijftools.

Nadelen van AI Engine plugin

De AI Engine WordPress plugin kent verschillende (voordelen en) nadelen die je kunt overwegen.

  • Zoals open ai eigen is, kan ook deze plugin onzin uitkramen. Je moet genoeg weten van je onderwerp om dit eruit te filteren.
  • AI content maken in het Nederlands, of naar het Nederlands vertalen, wordt nog niet ondersteund. Het gaat nu allemaal in het Engels. Het is vast een kwestie van tijd…
  • Sommige gebruikers, zoals WordPress developers, willen meer aangepaste CSS-mogelijkheden zien
  • Niet alles zit in de gratis versie, wat op den duur irritant kan voelen.

Hoge reviews voor beste ChatGPT WordPress Plugin voor AI

De grafiek toont de verdeling van beoordelingen voor AI Engine. Zoals je kunt zien, domineren de vijfsterrenbeoordelingen, wat de kwaliteit en betrouwbaarheid van de de plugin AI Engine plugin onderstreept.

Reviews statistiek

Beste chatgpt AI plugin WordPress is AI engine, blijkens topreviews in 2023. De meting is op 30-08-2023 afgenomen.

Enthousiaste review over AI Engine als beste AI plugin voor WordPress

“Deze openai api plugin blijkt een van de beste, zo niet de beste, AI-plugins voor WordPress tot nu toe te zijn. Zoals altijd heeft Jordy een uitstekend oog voor interface-ontwerp. De plugin is eenvoudig te configureren en te gebruiken. Als je tijd wilt investeren, kun je dit net zo goed laten werken als elk andere chatbot-applicatie waar je normaalgesproken voor moet betalen.”, Cory C. (The Negotiator). Zie review.

Eerste gebruik van AI Engine: installatie vereist OpenAI api

Om de AI Engine WordPress plugin in gebruik te nemen, maak je eerst een account bij OpenAI.  Daarna maak je een API-sleutel aan via OpenAI (die heb je al als je ChatGPT-4 gebruikt). Deze api-key is  nodig om de plugin te activeren en alle functies te laten werken. Ga dan naar je WordPress-dashboard en navigeer naar ‘Meow Apps’ en kies AI Engine. Hier kun je de API-sleutel invoegen. Klaar voor gebruik.

Waarom Pro-versie van AI Engine nemen?

Je kunt overwegen AI Engine Pro plugin te nemen vanwege de extra functies zoals AI Form, hogere limieten voor gebruik, gebruik van statistieken en om het verhogen van online inkomsten beter mogelijk te maken.

Maar omdat het Nederlands niet ondersteund wordt, is het mogelijk beter om eerst te starten met de gratis versie van deze, ingebouwde AI app in WordPress.

Als het later gemakkelijker wordt om Nederlandstalige content te pushen op het web, wordt de plugin aantrekkelijker. Maar je kunt nu, desnoods, zowel Engelse als Nederlands content op je site zetten. En dan via naast AI Engine Pro en WordPress vertaalplugin actief laten zijn. Dan komt de content rond!

Conclusie AI Engine als beste AI plugin

AI Engine is een veelzijdige en krachtige plugin die je WordPress-site en content kan opstuwen. Of je nu een chatbot wilt implementeren, content wilt genereren of je SEO wilt verbeteren, deze plugin heeft het allemaal.

Meer lezen over WordPress plugin’s en wil je AI content maken?

Verder ben je mogelijk op zoek naar alle Gouden WordPress Plugins van alle tijden. Bezoek ook mijn artikel over hoe je AI kunt gebruiken om tekst binnen plaatjes te laten lezen, wat overtypen scheelt.

Gerben G van Dijk
Volg hem