Hoe een WordPress backup terugzetten? Daar heb je je hostpartij voor nodig (in veel gevallen). Tenzij je zelf een recente backup hebt van je WordPress website. In mijn geval is neostrada.nl mijn hostingpartij.

WordPress Backup terugzetten

Neostrada.nl werkt met Cpanel. Hiermee kun je zelf bij de achterkant (bestanden) van je website komen. Zie mijn gehele artikel over snelle en goedkope WordPress hosting. En over overstappen naar PHP 7.x. Ik raad Cloud86 ook aan als hostpartij, deze is goedkoper.

Je kunt kiezen in Cpanel of je al je websitebestanden terugzet (files) of dat je alleen de database herstelt. In een situatie die ik had, vermoedde ik dat er iets mis was gegaan met mijn WordPress widgets. Ik was ze kwijt, omdat ik ze niet goed had opgeslagen. Widgets zaten in mijn tabel ‘XX-Options’, de rij ‘Widget_Text (Wijzigen)’, maar dat terzijde.

Werk je ook via Cpanel. Lees dan hier hoe WordPress backup terugzetten werkt.
https://www.neostrada.nl/support/artikel/hoe-herstel-ik-een-back-up-van-mijn-website-met-autobackup.html

Zo beantwoordde Neostrada mijn vragen:

Mijn vragen over WordPress backup terugzetten, zijn prima beantwoord

Backup terugzetten hosting Neostrada

Backup terugzetten hosting Neostrada

De tip: artikel over herstellen van database WordPress. Ook prima antwoord op vervolg vragen.

database en files backup herstellen restore

database en files backup herstellen restore

 

Opgelost.

Zie mijn gehele artikel over snelle en goedkope WordPress hosting. En over overstappen naar PHP 7.x.

Gerben G van Dijk
Volg hem