Vervelend als je bezig bent met je website en er opeens een error of fout optreedt. Je kunt dan gedwongen zijn tot je website en database terugzetten naar een dag (of wat) ervoor. Neostrada, mijn hostpartij, heeft me uitstekend geholpen toen ik in mijn WordPress website al mijn Text widgets kwijt was. Mogelijk doordat ik een plugin, Widgets Control, per ongeluk uit had gezet en daarna weer aan. Ik bleek geen backups te hebben van de inhoud van mijn widgets. Al weet ik nu wel hoe ik deze backups kan maken. Zoals eerder geschreven op mijn blog. Raad ik Neostrada aan als hostingpartij. Je kunt niet met ze bellen, maar je komt er altijd uit. Via de mail.

WordPress Database of bestanden terugzetten

Neostrada biedt snelle WordPress hosting en heeft Cpanel als instrument om je WordPress database en WordPress bestanden te beheren. Je kunt tot 30 dagen een backup van je WordPress website terugzetten. Dit kun je zelf doen, als je maar weet hoe. Toen ik mijn widgets kwijt was, door een bug, heb ik alleen mijn database van twee dagen oud teruggezet. Toen waren alle widgets weer te zien. Je kunt kiezen in Cpanel of je al je websitebestanden terugzet (files) of dat je alleen de database herstelt. In mijn situatie vermoedde ik dat er iets mis was gegaan met mijn WordPress widgets juist op te slaan. De inhoud van al je widgets is namenlijk opgeslagen in je Database (in tabel XX-Options, Rij Widget_Text (Wijzigen)).

Mijn text widgets / tekst widgets waren opeens weg

Toen mijn tekst widgets of text widgets opeens verdwenen waren, was mijn WordPress database terugzetten de beste oplossing. Hoe dat via Cpanel moet, staat hier beschreven.
https://www.neostrada.nl/support/artikel/hoe-herstel-ik-een-back-up-van-mijn-website-met-autobackup.html

Vragen over WordPress database terugzetten prima beantwoord

Backup terugzetten hosting Neostrada

Backup terugzetten hosting Neostrada

De tip: artikel over herstellen van database WordPress. Ook prima antwoord op vervolg vragen.

database en files backup herstellen restore

database en files backup herstellen restore

 

arbo werkplek inrichten thuis bol com kopen

Opgelost.

Neostrada kan ik aanraden als hostpartij; zelfs als je niet kan bellen. (en er ook niet voor betaald om dat wel te kunnen). Zie mijn gehele artikel over snelle en goedkope WordPress hosting. En over overstappen naar PHP 7.x.

Gerben G van Dijk online specialist en SEO uit regio Utrecht46% procent van alle pagina's op deze blog staan in de top 10 van Google (2021). Denk jij erover je Google SEO uit te besteden, maar niet aan een SEO agency? Vanuit de regio Utrecht doe ik een contentanalyse via Google Search Console, SE-Ranking en Google Ads (SEA). Samen met uw organisatie werk ik toe naar toegankelijke, begrijpelijke én bruikbare content. In de vorm van SEO teksten, fotografie en ook video. Kwaliteitsgericht en op de lange termijn. Zodat uw organisatie voortaan aan de weg timmert met hogere online zichtbaarheid. Benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Mail dan  [email protected] of bel even: 06 – 23661106.