Hoe expire headers toevoegen aan WordPress? Lees  hier welke code je kunt toevoegen aan je .htaccess bestand van je WordPress website. Aanleiding is waarschijnlijk een test in bijvoorbeeld GTmetrix.com met als één van de uitkomsten: ‘Leverage browser caching for the following cacheable resources‘:

Expire headers instellen WordPress

‘Expire headers’ zijn toekomstige verloopdata van websitebestanden. Wanneer een gebruiker een website bezoekt, bewaard zijn of haar browser deze bestanden. Tevens houd de browser bij hoe lang deze bestanden geldig zijn. Dit kan alleen, mits je .htaccess bestand van je (WordPress) website deze data aangeeft. Als je dit eenmaal hebt ingesteld, hoeft de browser van de bezoeker niet de inhoud van je site opnieuw te laden. Dus zo versnel je de laadtijd van je WordPress installatie. En blijven de bestanden geldig in de cache van de browsers van je webbezoekers.

Leverage browser caching WordPress

Hierbij de code die je kunt toevoegen aan je WordPress .htaccess bestand als het gaat om toevoegen van Expire headers.
Waar in het .htaccess bestand? Het is prima om dit op de line na “#End WordPress” te zetten.

Expire headers code .htacces WordPress

Via knippen en plakken kun je deze code toevoegen aan je WordPress .htaccess file:

# LBROWSERCSTART Browser Caching
<IfModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
ExpiresByType image/gif “access 1 year”
ExpiresByType image/jpg “access 1 year”
ExpiresByType image/jpeg “access 1 year”
ExpiresByType image/png “access 1 year”
ExpiresByType image/svg “access 1 year”
ExpiresByType image/x-icon “access 1 year”
ExpiresByType text/css “access 1 month”
ExpiresByType text/javascript “access 1 month”
ExpiresByType text/html “access 1 month”
ExpiresByType application/javascript “access 1 month”
ExpiresByType application/x-javascript “access 1 month”
ExpiresByType application/xhtml-xml “access 1 month”
ExpiresByType application/pdf “access 1 month”
ExpiresByType application/x-shockwave-flash “access 1 month”
ExpiresDefault “access 1 month”
</IfModule>
# END Caching LBROWSERCEND

Javascript Google Analytics, Google Adsense en Google tagmanager & laadtijd

Na toevoegen van de code, zul je merken dat de code voor Google Analytics, Google Adsense en voor Google Tagmanager nog wel buiten Leverage browser caching vallen. Het is heel vervelend maar Google diensten kosten je helaas laadtijd. Wel kun je nog twee dingen doen om trage laadtijden te voorkomen:

arbo werkplek inrichten thuis bol com kopen

Google analytics code in de footer plaatsen

Iets dat je daartegen nog kunt doen, is de Google Analytics code niet in je /header in te laden, maar deze in de /footer area te laten laden. Haal de Google Analytics code daarvoor uit je (kind)theme en zet het in de footer. Ik gebruik voor dit doel de plugin Woody Snippets. Zie aanbevolen Evergreens plugins WordPress of lees nog onderstaande artikelen, verder.

Google advertenties beperken tot 5-6 per webpagina

Hoe meer advertenties van Google op je website of blog, hoe meer laadtijd het kost. Zet niet meer dan 5-6 advertenties op een webpagina. Bekijk ook mijn bericht over hoe Google Adsense / Google Ads op je WordPress website plaatsen in zijn werk gaat.

Informatie voor WordPress developers over .htaccess instellingen.

WordPress versnellen links op Webredactie blog

Succes met WordPress,

Gerben G van Dijk

Gerben G van Dijk online specialist en SEO uit regio Utrecht46% procent van alle pagina's op deze blog staan in de top 10 van Google (2021). Denk jij erover je Google SEO uit te besteden, maar niet aan een SEO agency? Vanuit de regio Utrecht doe ik een contentanalyse via Google Search Console, SE-Ranking en Google Ads (SEA). Samen met uw organisatie werk ik toe naar toegankelijke, begrijpelijke én bruikbare content. In de vorm van SEO teksten, fotografie en ook video. Kwaliteitsgericht en op de lange termijn. Zodat uw organisatie voortaan aan de weg timmert met hogere online zichtbaarheid. Benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Mail dan  [email protected] of bel even: 06 – 23661106.