Wil je Google Ads (of: Google Adsense) op je WordPress blog plaatsen? Het is mij gelukt om Google Adsense advertenties op mijn website te plaatsen met een gratis WordPress plugin. Te weten via de Ad Inserter plugin (en via de Woody snippets inserter). Ik ben begonnen met AMP pagina’s voor Google Advertenties, maar daar ben ik weer mee gestopt. Ik heb de laadtijd van mijn blog onder de 2 seconden gekregen. En AMP werd voor mij geen gestroomlijnde subsite. Dus weg ermee. Google Adsense ‘automatische advertenties’ klonk leuk. Ben ik mee begonnen, maar ook mee gestopt. Ik wil graag dat iedereen die mijn blog bezoekt; eerst de titel ziet van mijn uitgeschreven blog. En dat niet eerst een advertentie te zien is. De gebruikerservaring die ik wil, loopt niet gelijk met hoe Google Adsense het ziet.

Lees mijn instructie om straks zelf Google Adsense advertenties te kunnen plaatsen rondom de content van je WordPress website.

Google Ads op WordPress blog plaatsen

De Google advertentie die je bovenaan dit bericht ziet, wordt automatisch ingevoegd via de Ad Inserter plugin van WordPress. In je Google Adsens account kun je advertenties van diverse formaten maken. De Google ad code van elke advertentie kun je kwijt in de Ad Inserter plugin.

Wat is Ad Inserter plugin?

Ad Inserter is de gratis WordPress plugin die je de meeste mogelijkheden geeft voor Google ads op WordPress blog plaatsen. Deze plugin voor Google Adsense advertenties plaatsen, is gratis. Ook AMP pagina’s kun je van Google Adsense advertenties voorzien. Ontdek via de video hoe je Google Ads aan je website of blog kunt toevoegen. En zie ook mijn instructie om AMP code toe te voegen, zowel aan de /head sectie van je blog pagina’s, als aan de gewone adverntentie code.

Hoe werkt Google Ad Inserter WordPress Plugin?

Je kunt per type advertentie bepalen op welke plek deze in je berichten komt. Gemakkelijke instellingen zijn: boven of onder de content, na 1e, 2e of 3e alinea van bovenaf het bericht, of van onderaf. Ook Google Ads uitzetten per bericht is mogelijk. Het is ook mogelijk om Google Adsense te plaatsen in de sidebar, op je homepage of op je categorie pagina’s.

Automatisch advertenties en/of handmatig Google Adsense toevoegen?

Het voordeel is dat je tijd bespaard door Google Advertenties automatisch aan je website toe te voegen. Je kunt dit aanzetten en Google bepaalt waar de advertenties komen. Zelf ben ik meer fan van handmatig advertenties toevoegen. Dan kan ik zelf heel goed beoordelen of ik de gebruikerservaring en laadtijd voor mijn website nog goed vindt. Met de plugin Adinserter kan ik tenminste bepalen na hoeveel paragrafen (<p>) in een bericht weer een advertentie getoond mag worden.

 

 

Laadtest testen in Chrome  na zetten Google advertenties

Hoe meer Google Adsense advertenties je op een pagina hebt, hoe trager de pagina laadt in Google. Terwijl je toch graag een site wilt die in 1,5 seconden (max. 2 seconden) laadt. Je kunt de laadtijd in je browser (Chrome) testen trouwens. Kies met rechtermuisknop ‘element inspecteren’ en kies dan tab ‘Performance’, dan herladen via Ctrl+R. Google Chrome simuleert het laden en laadt ongeveer zien hoeveel tijd het laden kost. Wel even uitleggen op je Google account, zodat de advertenties wel echt getoond worden, pas dan meet je de situatie zoals die is. Voordeel van deze methode is dat je test vanuit een plek waar je echt bent.

Advertenties toevoegen via intervallen

Nogmaals, ik kies ervoor om handmatig Google advertenties toe te voegen, door de intervallen te bepalen via de plugin AdInserter. Ik wil dat de content nog steeds aantrekkelijk blijft. Ik denk dat 5 advertenties per bericht acceptabel is, daarbij kun je nog 2 advertenties kwijt in de sidebar bijvoorbeeld. Dan kom je op een totaal van 7 berichten , bijvoorbeeld in het geval van een 1000 woorden artikel. Dus automatisch Google Ads plaatsen kan prima naast handmatig plaatsen van Google Adsense advertenties.

Waar Google advertenties plaatsen?

Verder is nu mijn ervaring dat je in ieder geval bovenin je blog Google Ads moet plaatsen, dus boven de ‘pagefold’, zodat ook bezoekers die snel weer van je pagina afgaan, toch de Google ad zien, zodat je aan al die bounces toch nog wat Euro’s verdiend…. De plugin die ik uitkies, wisselt geen advertenties als A/B test, maar ik houd het graag eenvoudig. De inkomsten van Google Adsense zijn beperkt, waardoor ik geen geld wil besteden aan een betaalde tool om automatisch Google Ads te plaatsen.

 

 

Google Ads toevoegen aan je WordPress blog

Onderstaande video is een Google Adsense handleiding voor Google Ads toevoegen aan WordPress via de gratis plugin Google ‘Ad Inserter’, waarmee je de plaatsing van je Google advertenties kunt automatiseren en Google Ads kunt optimaliseren. De benodigde Google Ads scripts, je verschillende type advertenties, stel je eerst samen in je Google Adsense account. Dus je moet eerst inloggen bij Google Adsense om daar te kiezen welk type advertenties je wilt gaan gebruiken op je WordPress blog.

Hoeveel Google Adsense advertenties op één pagina zetten?

Een stelregel is dat je per 300 woorden 1 advertentie kwijt kunt. Het aandeel tekst moet sowieso groter zijn dan het aandeel zichtbare Google Adsense advertenties. Ik zou denken dat je op een gewone webpagina, mits er veel content op staat, 6 advertenties kunt zetten. En voor de mobiele versie ervan minder advertenties, bijvoorbeeld 4. Denk ook aan gebruik van de sidebar voor 2 advertenties op te zetten. Op deze site heb ik dat zo gedaan, althans. Als je wilt bepalen hoeveel Google Adsense advertenties er maximaal op een pagina kunnen, kom je op deze tabel.

  • Artikel 500 woorden: 2 advertenties:  1 direct onder de titel, 1 onder de content.
  • Artikel 1000 woorden: 3 advertenties: 1 direct onder de titel, 1 onder alinea 4, 1 onder de content.
  • Artikel 2000 woorden: 6 advertenties:  1 direct onder de titel, 1 onder elke 4e alinea, 1 onder de content.
  • Artikel 3500+ woorden: 8 advertenties:  1 direct onder de titel, 1 onder elke 4e alinea, 1 onder de content.

Het is verder mogelijk  om pagina’s specifiek aan te wijzen waarop (meer of minder) advertenties moeten verschijnen. Je kunt dit aangeven door het Post ID van een bericht op te geven in de plugin.

 

arbo werkplek inrichten thuis bol com kopen

 

Bekijk de video handleiding voor het plaatsen van je Google Ads op je website of blog.

Hoe werkt Google Ads toevoegen aan je website of blog als het om WordPress gaat? De video laat zien dat je binnen de plugin je advertentie codes kunt plaatsen. En het gedrag instelt van elk advertentieblok:

Advertenties ook toevoegen aan AMP pagina’s: code in /head sectie zetten

Het is mij opgevallen bij AdInserter dat mijn advertenties eerst niet toonde op de AMP pagina’s. Daar blijken een paar stappen voor nodig te zijn.

Stap 1: code in /head sectie zetten

Ik heb Woody Snippets plugin (juni, 2019) geïnstalleerd om in ieder geval code te kunnen toevoegen aan de /head sectie van mijn blogpagina’s, waarop alle Google Adsense advertenties staan. Als volgt het ik de /head ad sense code geplaatst voor AMP via de knop  “Add snippet”. Je moet even opletten. Je moet de code niet als HTML plaatsen maar als Javascript. Het type snippet is dus .js (Javascript). Je kunt de benodigde code vinden als je een advertentie aanmaakt in je Google Ad Sense account. Hier zie je ook mijn Google Adsense code voorbeeld zoals die voor /head sectie staat:

Google Adsense in head WordPress site

Stap 2: AMP code in AdInserter plugin zetten.

Aan de kant van de plugin Ad Inserter, moet je een paar instellingen goed zetten. Je moet AMP aanvinken (en ook AJAX aangevinkt laten), maar je moet devices niet aanvinken en ook niet aanvinken “identificeer aan clientzijde”. Zie ook dit screenshot. Dit zijn de goede instellingen voor de devices. Daaronder, het volgende plaatje toont je de code zoals je die moet invoeren. Eerst de algemene Adsense Code, en daarna de specifieke ANP code, gescheiden door de aanduiding |amp|.  Zie beide plaatjes dus:

Plaatje 1 Ad Inserter, devices instelling

Ad Inserter devices en AMP code

Plaatje 2 Ad Inserter script / code voor desktop en voor AMP pagina’s apart, via commando [ADINSERTER AMP}

Ad Inserter instellen AMP en Desktope adsense ads

Google Ads opbrengsten verhogen?

  • Je kunt nog nadenken over snelle WordPress hosting als je meer Google Adsense opbrengsten wilt behalen. Ook kun je je site versnellen via een PHP 7.3 upgrade en ook via Cloudflare (DNS) je site sneller te maken.
  • Wat natuurlijk altijd helpt voor meer websitebezoek, is broken links verwijderen en via linkbuilding verkeer aantrekken, maar dat is vaak een arbeidsintensieve klus.
  • Links kopen zou ook kunnen, door bijvoorbeeld een linkbuilder via Fivrr.com in te schakelen. Maar dat is niet zonder gevaar, je loopt wel kans op een Google penalty dan…
  • Het beste recept voor Google Adsense opbrengsten verhogen, is content maken waar je doelgroep echt waarde aan hecht.
  • Een andere strategie is om via de Google Adwords zoekwoordenplanner te achterhalen welke zoekwoorden het duurste zijn. Daar kun je dan je content op afstemmen.
  • Tot slot kun je A/B testen en meten welke plekken voor adverteren het beste werken. Een goed artikel over de precieze plaatsing van Google Adsense advertenties, lees je hier (Engelstalig).

Ik hoop dat deze content voor jou echt van waarde was. Als dat zo is, wil je dan linken naar gerbengvandijk.nl? Succes met deze Google Adsense handleiding om gratis advertenties te kunnen plaatsen op een WordPress website, zonder betaalde plugins. Meer plugins tips, zie je in mijn Evergreens plugin overzicht.

Succes met WordPress en Google Adsense!

 

 

Gerben G van Dijk