Wil je Google Adsense advertenties op je WordPress site plaatsen? Zonder een betaalde plugin nodig te hebben? Dan kan ik je Ad Inserter aanraden. Dit geeft je meer controle dan via Google Site Kit plugin. Lees in deze post hoe je Google Ads kunt toevoegen / invoegen aan artikelen op je WordPress website.

Zoals je kunt zien op Webredactie Blog, is het mij gelukt om Google Adsense advertenties op mijn website te plaatsen via de gratis WordPress plugin Ad Inserter. Je hebt dus geen pro-versie nodig van deze plugin om hierin te slagen.

Ad Insterter als WordPress plugin voor Google Adsense advertenties plaatsen op je website, is gratis. Bekijk de instellingen voor free insertion van Google Adsense advertenties op je WordPress website via een wp-plugin.

Google Adsense advertenties op WordPress site plaatsen

De Google advertentie die je bovenaan dit bericht ziet, wordt automatisch ingevoegd via de Ad Inserter plugin van WordPress. In je Google Adsense account kun je advertenties van diverse formaten maken. Welke code je ook kiest, je kunt voor elke plek op je website zelf bepalen wat voor type Google advertentie er op komt. Bekijk: Ad Inserter plugin op WordPress.org om meer te weten over deze gratis plugin voor Google advertenties installeren op WordPress.

Wat is Ad Inserter plugin?

Ad Inserter is de gratis WordPress plugin die je de meeste mogelijkheden geeft voor Google ads op WordPress blog plaatsen. Anno 2021 kun je ook Google Site Kit als gratis plugin gebruiken om je Google Adsense account te koppelen. Alleen ben ik er niet zeker van dat mijn webbezoekers de beste ervaring krijgen als Google mag bepalen op welke plekken binnen mijn artikelen advertenties komen. Misschien wil ik zelf de beste plaatsen wel voor iets anders gebruiken!

Hoe werkt Google Ad Inserter WordPress Plugin?

Je kunt per type advertentie bepalen op welke plek deze in je berichten komt. Gemakkelijke instellingen zijn: boven of onder de content (dus Before Post of After Post), of na de 1e, 2e of 3e alinea op elke pagina of blogpost. (dus na Paragraph 1, 2 of 3, bijvoorbeeld). Ook kun je Google Adsense code uitzetten per bericht of pagina als je op die pagina’s geen advertenties wilt weergeven. Het is ook mogelijk om Google Adsense advertenties in te voegen in je sidebar, op je homepage of op je categorie pagina’s. Als je WordPress widgets gebruikt, kun je ook direct de code van Google Ad Sense erin plakken. Gebruik dan een HTML widget. En deze manier van plaatsen, vereist op zich geen WordPress plugin.

arbo werkplek inrichten thuis bol com kopen

Conclusie: Welke gratis WordPress plugin nodig voor Google Adsense op je site?

Kortom, als je in je hoofdcontent, in je hoofdteksten en artikelen, heen adverenties wilt tonen. Dan kun je dit gratis doen via de Ad Inserter Plugin. Je kunt het ook heel eenvoudig houden, en Google alles laten bepalen via Google Site Kit plugin. Zelf ben ik meer fan van handmatig advertenties toevoegen aan mijn blog. En niet automatisch door Google.

Google Adsense ads toevoegen aan je WordPress blog

Onderstaande video is een Google Adsense handleiding voor Google Ads toevoegen aan WordPress via de gratis plugin Google ‘Ad Inserter’, waarmee je de plaatsing van je Google advertenties kunt automatiseren en Google Ads kunt optimaliseren. De benodigde Google Ads scripts, je verschillende type advertenties, stel je eerst samen in je Google Adsense account. Dus je moet eerst inloggen bij Google Adsense om daar te kiezen welk type advertenties je wilt gaan gebruiken op je WordPress blog.

Stap 1: Je Google Adsense code in AdInserter plugin zetten.

Aan de kant van de plugin Ad Inserter, moet je een paar instellingen goed zetten. Bekijk deze twee voorbeelden:

Installatie Google Adsense 1:

Google Adsense before post default css 250

Toelichting bovenstaand plaatje: WordPress Google Adsense code plaatsing “Before Post”, positie “Default”, de Default instelling brengt een ruimte in de CSS van 250 pixels hoog. Dit voorkomt CLS, dus Cummulative Lay-out Shifts. Je pagina wordt dan geladen zonder dat deze nog verspringt doordat advertenties worden ingevoegd. Merk op dat je voor en na een Google advertentie GEEN HTML, bijv. <p>&nbsp;</p>, moet gaan toevoegen voor extra witruimte. Dat geeft  meer verspringen van content. En negatieve CLS-score.

Installatie Google Adsense 2:

default ad inserter plugin

Op deze manier plaats je via WordPress Ad Inserter plugin (free) een advertentie op een gouden plek in je blog. Boven je artikel. Dit geeft meteen de meeste inkomsten. Herhaal plaatsingen voor andere slots, bijvoorbeeld, “After Paragraaf”, 3, 9, 15, 21, 27, 33, 40, 46, 50, 60.

Advertenties toevoegen via intervallen en via sidebar widgets

Ik denk dat 5 zichtbare advertenties per kort bericht (500 woorden) acceptabel is, daarbij kun je nog 2 advertenties kwijt in de sidebar bijvoorbeeld. Dan kom je op een totaal van 7 Google Adsense advertenties op elke pagina.

Waar je Google advertenties plaatsen?

Verder is nu mijn ervaring dat je in ieder geval bovenin je blog Google Ads moet plaatsen, dus boven de ‘pagefold’, zodat ook bezoekers die snel weer van je pagina afgaan, toch de Google ad zien, zodat je aan al die bounces toch nog wat Euro’s verdiend…. De plugin die ik uitkies, wisselt geen advertenties als A/B test, maar ik houd het graag eenvoudig. De inkomsten van Google Adsense zijn beperkt, waardoor ik geen geld wil besteden aan een betaalde tool om automatisch Google Ads te plaatsen.

Hoeveel Google Adsense advertenties op één pagina zetten?

Een stelregel is dat je per 300 woorden 1 advertentie kwijt kunt. Het aandeel tekst moet sowieso groter zijn dan het aandeel zichtbare Google Adsense advertenties. Ik zou denken dat je op een gewone webpagina, mits er veel content op staat, 6 advertenties kunt zetten. En voor de mobiele versie ervan minder advertenties, bijvoorbeeld 4. Denk ook aan gebruik van de sidebar voor 2 advertenties op te zetten. Op deze site heb ik dat zo gedaan, althans. Als je wilt bepalen hoeveel Google Adsense advertenties er maximaal op een pagina kunnen, kom je op deze tabel.

  • Artikel 500 woorden: 2 advertenties:  1 direct onder de titel, 1 onder de content.
  • Artikel 1000 woorden: 3 advertenties: 1 direct onder de titel, 1 onder alinea 4, 1 onder de content.
  • Artikel 2000 woorden: 6 advertenties:  1 direct onder de titel, 1 onder elke 4e alinea, 1 onder de content.
  • Artikel 3500+ woorden: 8 advertenties:  1 direct onder de titel, 1 onder elke 4e alinea, 1 onder de content.

Het is verder mogelijk  om pagina’s specifiek aan te wijzen waarop (meer of minder) advertenties moeten verschijnen. Je kunt dit aangeven door het Post ID van een bericht op te geven in de plugin.

Extra: video handleiding voor plaatsen Google Adsense

Hoe werkt Google Adsense toevoegen aan je website of blog als het om WordPress gaat? De video laat zien dat je binnen de plugin je advertentie codes kunt plaatsen. En het gedrag instelt van elk advertentieblok:

Klaar? Dan laadtest testen in Chrome of via GT-Metrix.

Hoe meer Google Adsense advertenties je op een pagina hebt, hoe trager de pagina laadt in Google. Terwijl je toch graag een site wilt die in 2 seconden (max. 3 seconden) laadt. Je kunt de laadtijd in je browser (Chrome) testen trouwens. Kies met rechtermuisknop ‘element inspecteren’ en kies dan tab ‘Performance’, dan herladen via Ctrl+R. Google Chrome simuleert het laden en laadt ongeveer zien hoeveel tijd het laden kost. Wel even uitleggen op je Google account, zodat de advertenties wel echt getoond worden, pas dan meet je de situatie zoals die is. Voordeel van deze methode is dat je test vanuit een plek waar je echt bent. En andere methode, is ook zeer gebruikelijk voor testen van CLS, is GT-Metrix.

Google Adsense opbrengsten verhogen?

  • Je kunt nog nadenken over snelle WordPress hosting als je meer Google Adsense opbrengsten wilt behalen. Ook kun je je site versnellen via een PHP 7.3 upgrade en ook via Cloudflare (DNS) je site sneller te maken.
  • Wat natuurlijk altijd helpt voor meer websitebezoek, is broken links verwijderen en via linkbuilding verkeer aantrekken, maar dat is vaak een arbeidsintensieve klus.
  • Links kopen zou ook kunnen, door bijvoorbeeld een linkbuilder via Fivrr.com in te schakelen. Maar dat is niet zonder gevaar, je loopt wel kans op een Google penalty dan…
  • Het beste recept voor Google Adsense opbrengsten verhogen, is content maken waar je doelgroep echt waarde aan hecht.
  • Een andere strategie is om via de Google Adwords zoekwoordenplanner te achterhalen welke zoekwoorden het duurste zijn. Daar kun je dan je content op afstemmen.
  • Tot slot kun je A/B testen en meten welke plekken voor adverteren het beste werken. Een goed artikel over de precieze plaatsing van Google Adsense advertenties, lees je hier (Engelstalig).

Ik hoop dat deze content voor jou echt van waarde was. Als dat zo is, wil je dan linken naar gerbengvandijk.nl? Succes met deze Google Adsense handleiding om gratis advertenties te kunnen plaatsen op een WordPress website, zonder betaalde plugins. Meer plugins tips, zie je in mijn Evergreens plugin overzicht.

Succes met WordPress en Google Adsense!

Gerben G van Dijk

Gerben G van Dijk online specialist en SEO uit regio Utrecht46% procent van alle pagina's op deze blog staan in de top 10 van Google (2021). Denk jij erover je Google SEO uit te besteden, maar niet aan een SEO agency? Vanuit de regio Utrecht doe ik een contentanalyse via Google Search Console, SE-Ranking en Google Ads (SEA). Samen met uw organisatie werk ik toe naar toegankelijke, begrijpelijke én bruikbare content. In de vorm van SEO teksten, fotografie en ook video. Kwaliteitsgericht en op de lange termijn. Zodat uw organisatie voortaan aan de weg timmert met hogere online zichtbaarheid. Benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Mail dan  [email protected] of bel even: 06 – 23661106.