Dall-e-prompt text-to-image voorbeeld op basis van Google Sheets Dall-E api,  en instructies voor Dall-E installatie en gebruik van Dall-E. Images creëren met kunstmatige intelligentie gaat momenteel het beste om de AI computer te vragen in bepaalde stijl iets te doen. Hoe je zelf kunt experimenteren met text-to-image opdrachten, lees je onderin dit bericht.

Bekijk de AI beelden die ik heb gemaakt in de stijl van glas-in-lood gecombineerd met de kunststroming Jugendstil. Ook heb ik de Ai computer gevraagd om een clean ontwerp samen te stellen. Je ziet een aantal voorbeelden van Ai kunst of Ai art. Tenslotte besluit ik deze blogpost op Webredactie blog met een video, die bestaat uit een selectie van beelden die via open ai art zijn opgeroepen.

Dall-E Api prompt voorbeeld Google Sheets (Open Ai api)

Dit is een voorbeeld van een Dall-E commando of prompt:

{“prompt”:”create a jugendstil painting that shows a computer arrow and a Google Maps hand and a digital smiley, stained glass, realistic, clean design”,”n”: 1,”size”: “1024×1024”}

Wat is Dall-E Open Ai?

Dall-E Open AI stelt je in staat om via tekstopdrachten een uniek beeld te laten maken. Dit beeld is gebaseerd op alle eerdere content die het Ai algoritme heeft opgeslagen. De plaatjes zijn vierkant en zijn maximaal 1024 pixels bij 1024 pixels. Dall-E geeft letterlijk vorm aan hetgeen jij omschrijft. Dus omschrijf het precies zo letterlijk als je het zelf voor je ziet. Jouw fantasie is de input. Meer info bij openai.com van Microsoft.

Text to image of Text to Text?

Dit artikel gaat over open Ai text to image. Maar zie ook het artikel over text-to-text open ai. Het artikel over ChatGTP als de gehypte AI tekst generator. Zowel ChatGTP als Dall-E open Ai is via Google Sheets te gebruiken. Je leest een handleiding onderin dit bericht voor Dall-E gebruiken. En zie verder het artikel over ChatGTP en Google Sheets, hoe je ook text-to-text kunt installeren.

Jugendstil kunst Dall-E voorbeelden of Dall-E art examples via Google Sheets

Uitwerking door open.ai via Google Sheets. Een selectie van vele, toevallige resultaten. Bekijk deze voorbeelden Dall-E van 1024 bij 1024 pixels. Al deze plaatjes zijn door open ai gegenereerd en hebben geen menselijke tussenkomst, behalve het invoeren van de AI prompt.

wordpress jugenstill 25

open ai image Dall-E generatie jugenstil 25, Google Sheets

wordpress jugenstill 27

open ai image Dall-E generatie jugenstill 27, Google Sheets

 

wordpress jugenstill 28

open ai image Dall-E generatiejugenstill 28

 

wordpress jugenstill 39

wordpress jugenstill 39, open ai image Dall-E generatie via Google Sheets

 

wordpress jugenstill 40

open ai image Dall-E generatie Webredactie blog wordpress jugenstill 40

 

wordpress jugenstill 41

open ai image Dall-E generatie example prompt Google Sheets

Dall-E 2 AI image generator gebruiken via Google Sheets?

Dall-E Ai is vooral goed in het omzetten van text-to-image naar specifieke kunststijlen. Realistische foto’s zijn moeilijk om eruit te krijgen. Het lijkt erop dat de computer wil werken met beelden en stijlen die heel consistent zijn. Bijvoorbeeld (de vorm van) een appel vertaald naar een schilderij van Piet Mondriaan. Dat is iets wat de computer dan goed kan combineren.

Google Sheets api: Gratis tool voor zelf Ai images maken

Ik weet een gratis tool om zelf text-to-image opdrachten of prompts te genereren. Een toegankelijke AI images tool voor iedereen  is: https://creator.nightcafe.studio/create. Zonder te betalen kun je tot aan 5 credits wat beelden genereren, 0,5 credit per image.

Als je er dieper in wilt duiken, kun je beter via de Google Sheets Api werken. Je kunt een API Connector integreren binnen Google Sheets om text-to-image prompts te maken. De handleiding of tutorial voor installatie van een free text-to-image tool in Google Sheets is in dit artikel te vinden, maar bekijk wel hieronder het plaatje met de juiste instellingen. Het is handig om de instellingen ergens op te slaan. Instellen API Connector:

values ai image api connector google sheets

Ai images maken via Google Sheets kan via toevoegen van Api Connector. Zie link naar handleiding voor installatie. Of hier info:

Handleiding: Hoe Ai afbeelding maken met Dall-E Api Connector

Zoek je een handleiding voor AI afbeelding maken met Dall E? Oke het werkt als volgt. Het OpenAI’s Dall-E model maakt het mogelijk afbeeldingen te genereren.
Hier zie je de syntax om in te vullen binnen de API Connector om een afbeelding te maken.

 • Open Google Sheets en klik op (geïnstalleerde) Extensions > API Connector > Open >
 • Create request.
 • Invulvelden:
 • Toepassing: Custom
 • Methode: POST
 • URL verzoek: https://api.openai.com/v1/images/generations
 • OAuth: Geen
 • Headers:
 • [veld linkerzijde key] Content-Type [rechterzijde] application/json
 • [veld linkerzijde key] Autorization [veld rechterzijde value] Bearer sk-KbSPECIMEN-T5BlbkFJaj6gA9eZYfxjtJuc2bN7y [=JOUW OPENai.com key]
 • Open een nieuw tablet binnen de Google Sheet en zet de waarde vast voor locatie. Dat wordt Blad2, A1 (Destination Sheet waarde, set as current)
 • Request body: [vul iets in zoals dit:]
 • {“prompt”:”zwembad in de stad met een maan, retrowave”,”n”: 1,”grootte”: “1024×1024”}
 • Voor bekijken van de link naar de image binnen Google Sheets zelf, dat kan zo. Trek de lijnen van de tabel open zodat b2 een enorm vierkant wordt in je sheet. Ga nu naar het veld voor de inhoud van de cel. Type daar: =image(b2) (toon de afbeelding vanaf het veld met de gegenereerde url naar de AI afbeelding Dall-E).

Dall-E api prompt text-to-image example

Als je binnen Google Sheets de Api-connector gebruikt om via een API key de (beta) Openai site te gebruiken, is dit een voorbeeld of example van een AI text-to-image prompt:

{“prompt”:”create a jugendstil painting that shows a computer arrow and a Google Maps hand and a digital smiley, stained glass, realistic, clean design”,”n”: 1,”size”: “1024×1024”}

Open ai art voorbeeld: video over ziektebeleving Long Covid met Dall-e beelden

Deze video is gebaseerd op 50 gegeneerde beelden vanuit Dall-E Open Ai. Ik leg onder de video uit hoe mijn Dall-e werkwijze is geweest. De kunstzinnige beelden(?) zijn uniek.

Hoe is deze AI video animatie met Dall-e images gemaakt? (Duur: 56 seconds)

Gebruikte software was Dall-E in Google Sheets (api)

Hoe je Dall-E kunt installeren en gebruiken binnen Google Sheets lees je ergens op deze pagina.

Gebruikte Dall-e prompt, waren variaties hierop

De opdracht aan Dall-e open ai was steeds in lijn met deze opdracht of prompt:

{“prompt”:”create an image of a person laying down on a modern sofa on a distance while a blanket is covering the legs and chest of the person and a clock is at the wall a window too, painting, naive art”,”n”: 1,”size”: “1024×1024”}

Maar binnen deze standaard Dall-e prompt varieerde ik steeds met kunstvormen, stijlen (zoals zwart/wit) en thema’s. Zoals ‘goudvissen, wolken, mist, klok op de achtergrond, ezels, explosies, beeldschermen’ e.d. Ik maakte lukraak beelden. En de beelden die mij iets zeiden, of mij verrastte, heb ik allemaal bewaard. Tot wel aan 80 beelden toe. Je hebt er uiteindelijk maar 10 nodig.

Selectie uit een veelheid van Dall-e beelden

Het creatieve proces was om uit al die toevalsbeelden, de creaties van computerkunst, een selectie te maken. Deze selectie heb ik zelf gemaakt. Maar wel door eerst na te denken over de opeenvolging. Grofweg was de insteek: zwart/wit beelden van liggend persoon op de bank, kleurenbeelden ervan, beelden van ogenschijnlijke oprichting, puur vrolijke en troostrijke beelden.

VERHAAL: Theatrale opbouw met Dall-e ai images

Vervolgens heb ik gezocht naar een theatrale opbouw in de opeenvolging van de Open AI art images. Mijn idee is geweest om het liggen centraal te stellen, maar op het einde iets van hoop en lichtheid te creëren. Hoop en licht die moeilijker zijn te vinden voor mensen die door extreme vermoeidheid, brainfog en pijn in de borst alsmaar op de bank liggen (dit zijn meestvoorkomende long covid klachten of Post-COVID klachten). De theatrale opbouw is subtiel in deze video. Van alleen maar liggen – naar zich oprichten. Maar dat zie je niet zo duidelijk, maar blijkt nadrukkelijk uit de tekst op het einde. Een beeld van oprichten is de gapende persoon in beeld die zegt: “You”. Emotioneel is er ook een lijn: van somber naar vrolijk. Dan kom ik uit bij gebruik van kleur:

VORMGEVING: Kleurenverloop van donker naar licht

Deze lichtheid kon ik versterken als  ik qua kleuren zwart/wit en donker begon en steeds lichtere diaa’s maakte als kleur. Dit kon door de achtergrondkleur van elke dia van donker naar licht te laten gaan. Ik gebruikte een kleurenpatroon als verloop van donker naar licht, ontleent aan de website Adobe Color Verloop creeren. Ik koos voor 12 verloopstappen en kopieerde de HEX-kleurcodes. Binnen Canva.pro of binnen (Adobe Photoshop) maakte ik beelden van 16:9 (1080 bij 1920) waarin ik de Dall-e 1024px bij 1024px plakte in het midden. De achtergronden gaf ik een bepaalde kleur. En binnen Canva kon ik schuiven met de volgorde alvorens het geheel te exporteren.

BEELD: Video editing van Dall-e images

Binnen een programma voor video editing (Adobe Premiere) heb ik het op volgorde gezet met voor elke dia minimaal 3 seconden. Ik vond het belangrijk dat alles binnen plaatsheeft, maar dat de grenzen van binnen en buiten vervagen op het eind. Is het nog wel binnen. Heb je meer ruimte gekregen. De kaders schuiven naar buiten en uiteindelijk kom je in een open landschap met ezels. Wat Dall-e blijkbaar als ezels ziet. Het kan zijn dat de Long-Covid patiënt een ezel is door in volledig herstel te geloven. Maar waarom zou hij of zij dat niet doen. Het is een veel positievere wereld dat wel te doen. Kijk naar dat wit, geel, oranje en bruin waarin de ezels staan. Daar wil je uiteindelijk ook staan. Ezel of niet. Een video die viral kan gaan, moet kort zijn. Minder dan 1 minuut.

GELUID: Dramatische geluidseffecten

De geluiden onder de video heb ik vooral gehaald vanaf de website freesound.org, maak even een account aan. Zie ook andere bronnen voor gratis muziek downloaden. Het blubben vond ik passend bij de goudvissen. Het lopen op een ijzeren trap klinkt overdrachtelijk zoiets als opstaan, er bovenop komen. Het gejuich had ik zelf opgenomen bij een wedstrijd bolderen in Frankrijk. Het publiek reageerde teleurgesteld als iemand naar beneden viel na een klimpoging om een hele moeilijke klim te doen. Ook bij Long-covid hebben mensen regelmatig terugvallen. Waarbij ze soms dagen op de bank moeten liggen. Dit is de grilligheid van de ziekte, in combinatie met het leerproces dat je bij post covid zeer rationeel moet omgaan met je beschikbare energie. Je moet ontdekken van welke activiteiten je een dag moe kunt zijn. Denk aan bezoek van een receptie, waarbij veel indrukken opgedaan worden. Of door zonder te pauzeren fysieke taken te doen.

Vreemde geluiden zoals ‘radio noise’ geeft wel een macabere indruk, en geeft iets weer van de mist in het hoofd dat mensen met Long Covid klachten kunnen voelen. Piano muziek vond ik puur hoopvol, dat begint verderop in de Dall-e video animatie te weerklinken. Eenheid en harmonie hoor ik in de keuze op het einde voor de Cello fragmenten. Het ademen, is een mooi gegeven om in de video te brengen. Minder zuurstof binnenkrijgen is toch iets wat met long covid lijkt te gebeuren. Al is het in de wetenschap nog steeds niet duidelijk waar nu precies de schade zit. Het immuunsysteem kan behoorlijk in de war komen na een covid 19 infectie…. Het opgesloten gevoel, zit wel in de waterbellen. Het publiek met daaroverheen “sounds like outside a building” sound of audioeffect binnen Adobe Premiere Pro video editing. Het opgesloten zijn in huis. Is zeer beklemmend. De adem op het einde zou vrij en ruimtelijk moeten zijn, maar kan toch ook beklemmen.

TEKST: Get well soon card of beterschap kaart voor Long covid patient

Ik heb gezocht in  Google naar “Get well soon postcards voor long covid patients”. Laat dat SOON er maar vanaf in die long covid briefkaarten voor beterschap, dacht ik. Get well, is al hoopgevvend. Maar “Get Better” vond ik eerlijker én hoopgevend. Ik weet immers niet of alle covid-19 patienten weer beter worden, maar de kans is wel groot dat ze stap-voor-stap zij zich beter gaan voelen. En dat is ook wat waard… Via Deepl.com kun je Engelse teksten vrij natuurlijk laten vertalen.

Lees eens over Rieko, een AI kunstenaar in opkomst

Mijn ervaring met AI art, is dat je als creator of AI kunstenaar nog steeds je innerlijk oog erbij nodig hebt. De AI computer kan je hooguit helpen bij de vormgeving van je AI kunst. Kunstenaar en vormgever Rieko uit Maarn (Utrecht, Nederland) is bijvoorbeeld een kunstenaar die alleen via AI kunst genereert. Dit is één voorbeeld van zijn werk; absurdisme waar ik van houd. En zo wordt je op Rieko’s website steeds meer verrast met zijn AI fotografie. Het fascineert mij (ook) dat je dingen en mensen die (in die vorm) helemaal nooit bestaan hebben, toch kunt creëren, waardoor ze opeens wel bestaan. De complexe wereld die we in al zijn vormen zowel wel als niet kennen, krijgt in de AI Kunst een gestolde vorm die een nieuwe blik geeft. Ik kan mij vinden in Rieko’s quote:

“Net als met een polood kun je met AI prachtige foto’s maken. Maar de echte waarde zit altijd in het verhaal dat je ermee vertelt.”

Ook interesse in Text-to-Text ai?

Zie ook het artikel over de AI tekst generator ChatGTP en hoe je deze via Google Sheets kunt gebruiken. Jij ook veel succes toegewenst. Groeten van mij. Groeten van Webredactie blog.

Gerben G van Dijk
Volg hem