Je wilt een mp3 bestand, podcast, of opgenomen interview delen via je WordPress website of blog. Ik zie drie mogelijkheden om je mp3 file of opname te delen met je publiek. Bekijk de mogelijkheden voor MP3 audio online delen.

audio-podcast-mp3-delen-WordPress-website-via-play-button

Wijze van weergeven van een mp3 via WordPlugin Plugin voor audio delen, zie: https://wordpress.org/plugins/compact-wp-audio-player/

4 manieren voor audio interview delen via WordPress

  1. Gewoon je .mp3 audio file toevoegen aan WordPress Media (bibliotheek), WordPress heeft namelijk al een ingebouwde mediaspeler.
  2. Audio delen kan als als video (via een Youtube embed),
  3. Audio online delen kan via een een playbutton (WordPress audio plugin vereist (zie rechts)
  4. mp3 kun je uitwerken als geschreven interview. Handige tool voor langszaam afspelen.

Mp3 file op WordPress website plaatsen, 3 audio tools uitgewerkt

  • ad 1. Je  kunt via “media toevoegen” in je WordPress dashboard uploaden en toevoegen aan je website. Dat ziet er dan zo uit aan de voorkant. Dus met een balk met een play knop. Gebruik de audio plugin als je kleine muziekafspeelknopje wilt (zie verder).
  • ad 2. Audio plaatsen als een video met vaste afbeelding: als we het eenmalig doen, is een plugin installatie niet wenselijk. Stuur de audiofile dan naar mij (via Wetransfer.com). Dan plaats ik de audio in een video met afbeelding. Dan wordt audio gewoon embed als video. De video ontsluit je via Youtube, waardoor je eigen website geen technische aanpassing nodig heeft voor (eenmalig) ontsluiten va podcasts). Een voorbeeld van deze audio publicatie oplossing kun je zien in dit voorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=XDq9Jj1QoEI&feature=youtu.be
  • ad 3. WordPress audio, mp3 of podcast plugin installeren: dit is een simpele plugin voor audio delen / ontsluiten op je WordPress website: https://wordpress.org/plugins/compact-wp-audio-player/ . De mp3 kan gewoon in de WordPress Mediabibliotheek gezet worden. De uiterlijke vorm op de site is heel subtiel: een klein play knopje dat niet in de weg zie (zie plaatje rechtsboven). Dit opent de weg voor meer podcasts op je website; wat je website aantrekkelijker maakt.
  • ad 4. Mp3 audio file uitwerken naar geschreven tekst: Mocht het technisch niet lukken om audio op je website te plaatsen, dan kun je de tape gewoon uitwerken als interview. Via via hoorde ik over deze tool voor uitluisteren en vastleggen van interviews die op mp3 zijn vastgelegd. Het is een tool voor interviewers die het geluid opnemen op mp3. Wat het tooltje voor je doet, is steeds kleine stukjes voorlezen (het tempo waarin kun je zelf instellen). Zodat je gemakkelijker mee kunt typen, om een interview bijna letterlijk te kunnen publiceren. Dit is de audio tool voor uitwerken van interviews op mp3: https://transcribe.wreally.com/

Audio én tekst op WordPress website plaatsen

Audio naar tekst, kan een goede aanvulling zijn als je wilt dat de podcast beter wordt gevonden via Google. Dan helpt het om meerdere mediavormen te ontsluiten. Sowieso helpt het om tekst, afbeeldingen, video’s en eventueel podcast te delen. Hoe rijker je content is, hoe leuker het is om je WordPress website te gaan bekijken en beluisteren! Zowel Google als webgebruikers zullen je daarin belonen. :-)

Succes met WordPress en delen van deze bijdrage is welkom.

Gerben G van Dijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *