Een Linkedin video maken, biedt je de kans om jezelf goed neer te zetten binnen je netwerk. Aangetoond is dat video’s meer kijkers trekken dan alleen geschreven berichten. Steeds meer mensen plaatsen soms een video op LinkedIn. Het is een goede manier om je autoriteit over te brengen. Zo val je op en krijg je eerder nieuwe klussen, zonder dat je meteen meer persoonlijke acquisitie moet gaan doen. Je kunt regelmatig video’s als LinkedIn Ads promoten. Zie ook de LinkedIn adverteren video tips.
LinkedIn video maken
Het maken van een video voor LinkedIn kan snel en gemakkelijk. Alles dat je nodig hebt, is een microfoon, een mobiele telefoon met een degelijke camera, al dan niet met een standaard waar je de telefoon op kan zetten. Natuurlijk kun je ook werken met een videograaf, maar daarover lees je straks meer.
Waarom een LinkedIn video maken?
Waarom kiezen voor LinkedIn videomarketing? Het is goed om te weten dat 90% van de informatie die mensen binnenkrijgen visueel wordt overgebracht en dat ze 40% meer vertrouwen in visuele informatie. Wanneer de audio- en visuele zintuigen worden gestimuleerd, zoals bij online zichtbaarheid via video’s op LinkedIn, stijgt daarmee de herinneringswaarde naar 68%. Dit maakt videocampagnes op LinkedIn een heel aantrekkelijk communicatiemiddel.
Tips van de videograaf
Jeroen Oosterveer: “Als freelance videomaker heb ik honderden video’s door mijn handen gehad. Vanuit mijn ervaring kan ik je een aantal belangrijke tips geven die cruciaal zijn als je een persoonlijke LinkedIn-video wilt maken en delen”:
Inhoudelijke tips voor een video LinkedIn update
- Gebruik je mobiel als camera of koop een betaalbare videocamera (zie ook werkplek inrichten tips)
- Zorg dat de video wordt opgenomen op een plek met veel licht en zonder afleidende geluiden.
- Kies een bijpassend camerapositie, je kan kiezen voor slechts je bovenlichaam of je gehele lichaam.
- Zorg ervoor dat de achtergrond niet afleidt.
- Schrijf een script van maximaal 2/3 A4.
- Repeteer je script en lees deze van te voren kritisch door.
- Zorg voor een natuurlijke en vriendelijke lichaamshouding, oefen bijvoorbeeld even in de spiegel en doe dit een paar keer.
- Neem de video in één take op.
- Sla het definitieve bestand op. Ga naar Youtube (of Vimeo) om je video te uploaden.
- Kies een bijpassende titel en beschrijving die uitlegt waar de video over gaat en waardoor eventuele lezers nieuwsgierig worden.
- Zet ondertiteling in de video, zodat mensen die geen geluid beschikbaar hebben ook weten waar de video overgaat.
- Ga naar Linkedin en embed de Youtube video, door de link te plakken in je LinkedIn update.
Technische specificaties LinkedIn video
Wat belangrijk is om te weten, is dat een Linkedin video aan een aantal specificaties, oftewel eisen, moet voldoen:
- video moet minimaal 3 seconden zijn**
- video kan maximaal 10 minuten zijn**
- minimaal 75 kb bestandsgrootte
- maximaal 5 gb bestandsgrootte
- bestandstype, het meest gangbare is H.264*
Geen budget voor LinkedIn video laten maken?
Als er geen budget is voor externe videomakers. Dan kun je ook grote canvas poster met logo laten drukken (bij Jimmy van Supervisie) En als achtergrondje tegen de muur bevestigen. Zodat je een LinkedIn video zelf kunt opnemen (in een ruimte met veel daglicht en zonder achtergrondgeluid). Je maakt dan met je Android (met statief en mic) voor elke aanleiding, zoals een webinar, waarvan je zelf de aankondiging doet. Gewoon takes filmen van 1 minuut. Editing achteraf is niet nodig.
Zie voor juiste spullen voor marketing en communicatie deze lijst voor complete thuiswerkplek inrichten.
Ad * Je kunt bijna alle video bestandstypen gebruiken om een video te uploaden, met H.264 zit je altijd goed.
Ad ** Dit geldt voor de video’s die je zelf met je eigen netwerk deelt in de vorm van updates. In het geval je een advertentie op Linkedin wilt plaatsen, kan de video zelfs 30 minuten zijn. In de meeste gevallen werken korte films het beste. Dus denk eerder aan één of hooguit twee minuten.
Linkedin video laten maken
Vind je het lastig om alle stappen zelf te doen?, of wil je er echt zeker van zijn dat de video van de hoogste kwaliteit is? Dan is het goed om te overwegen om je LinkedIn video door een professional te laten maken. Zo kun je op videograafzoeken.nl verschillende videografen ontdekken die de kunst verstaan om perfecte LinkedIn video’s te maken.
Op de website vind je freelancers per type videoproductie. Elke videomaker heeft veel ervaring hebben met het laten maken van een professionele video of bedrijfsvideo. Zij zorgen er vanzelfsprekend voor dat je video er goed uitziet. Ook kunnen ze sfeerbeelden verwerken in de video, waardoor je verhaal nog beter overkomt. Zo breng je uiteindelijk het juiste beeld over naar je netwerk. Ook het effect van goed geluid moet je niet onderschatten, ook dat is een extra reden voor een filmer of videograaf inhuren.
LinkedIn adverteren video ad
Wanneer je meer mensen wilt bereiken dan alleen de personen uit je netwerk kan je nog een stap verder gaan. Je kunt je eigen update ook promoten via LinkedIn om een bepaalde doelgroep te bereiken. Dit heet in de LinkedIn producten ‘Adverteren’. Ook als je personeel zoekt, kun je een video toevoegen bij plaatsing van een LinkedIn vacature. Zie voorbeeld Gemeente Helmond.
LinkedIn video campagne starten
Voor het adverteren via LinkedIn ga je aan de slag in de ‘Campagne manager’ van LinkedIn, hier maak je een nieuwe campagne aan.
Je kiest dan eerst het type advertentie uit. Kies bij adverteren “video ad’ of ‘videoadvertentie’ uit als promotiemiddel. (Zie het screenshot in de afbeelding hieronder).
Als je hierop klikt wordt er later op de pagina gevraagd om je video toe te voegen. Dit kan via uploaden van je videobestand naar LinkedIn.
In de LinkedIn campagnemanager kun je een video uploaden, dit heet een ‘Videoadvertentie’:
Doelgroepen kiezen
Bij de volgende stappen kan je een doelgroep kiezen, net als een bod per 1000 impressies, budget en duur van de campagne. Denk daarbij aan woon/werk locatie, aantal jaren werkervaring, branches en de genoten opleiding(en).
Kosten LinkedIn adverteren
Gemiddeld kosten 1000 weergaven van een video zo’n 4,00 euro, dit hangt wel af van de gekozen doelgroep. Gemiddeld krijgt een zakelijke video zo’n 40.000 views. Om dit te bereiken heb je ongeveer € 160 euro aan advertentiebudget nodig. Goed om daarbij te weten. is dat het minimale dagbudget € 10 euro is.
Resultaten LinkedIn videoadvertentie
Uiteraard wil je iets bereiken met je video, bijvoorbeeld meer website bezoeken, meer klanten of meer online conversies. Of je campagne een succes is, is erg afhankelijk van je doel en product. Om enigszins een vergelijking te kunnen maken is een click-through-ratio (CTR) van 0,2 % normaal in Nederland voor een video ad in LinkedIn.
Als je uitgaat van 40.000 behaalde views, dan zijn er dus 8000 LinkedIn volgers die klikken voor meer informatie. Dit leidt er ook toe dat meer personen met je gaan connecten, wat op langere termijn ook een voordeel kan geven.
Over de gastblogger
Jeroen Oosterveld is de oprichter van videograafzoeken.nl. Een platform dat videografen verbindt met potentiële klanten. Omdat de roep om video marketing de komende jaren alleen maar groter wordt, legt Jeroen zich toe op een rol als ‘videomaker makelaar’.
Videografen zijn vaak wel goed in het maken van video’s, maar weten lang niet altijd hoe ze zichzelf vindbaar maken op het internet om nieuwe klanten aan te trekken. Soms lastig en ook minder creatief om (veel) mee bezig te moeten zijn.
Juist het helpen van videografen aan klanten. En ervoor zorgen dat mensen die de perfecte videograaf zoeken deze ook vinden. Dat is wat Jeroen drijft. Zijn online marketing achtergrond komt daarbij dus goed van pas. Neem gerust contact met Jeroen op; hij helpt je graag.
Vanuit deze rol is hij vandaag gastblogger op Webredactie blog.
Ps. Bezig met een nieuwe website, al gezien hoe je een WordPress website maakt?
Groet,
Gerben G van Dijk.