how to use OpenAI Videogenerator Plugins van ChatGPT Hoe AI video maken met ChatGPT

De markt voor AI-videogeneratoren groeit met de komst van ChatGPT. Een platform waardoor Artificiëlle intelligentie (AI) nu snel democratiseert. Hoe maak je nu eigenlijk een AI animatie of AI video via ChatGPT.

Ik laat zien in dit artikel hoe je een soort slideshow maakt. Bekijk het voorbeeld video, gemaakt door een OpenAI videogenerator plugin genaamd @CatCut.

OpenAI videogenerator plugins: CatCut

Op dit moment is CatCut een AI plugin voor videomaken, die ook door trendsetters gepromoot wordt. Als je iets wilt maken, dat mooi uitkomt in huisstijl, kan ik je ook wijzen op de tool Lumen5. Deze heeft al een goede staat van dienst en gaat de weg van AI ook op. Dit is een voorbeeldje van een AI voiceover die CatCut zelf weet toe te voegen. De stem zul je wel vaker gaan horen op YouTube filmpjes….

Ted Talk the future of AI (parody)

Deze demo heb ik gemaakt met de OpenAI videogenerator plugin CatCut. Zoals je straks zult lezen over hoe je zelf zoiets kunt maken. Heb je eerst een script nodig. Je eigen verhaaltje. Het script, dat ik vooral zelf heb gemaakt, is door ChatGPT heel kort en krachtig geworden en in vloeiend Engels gezet. En is het via CatCut op een tijdlijn gekomen die ook heel compact is. Het komt al snel professioneel over als er een voiceover bij zit. Zeker als je erg mooie foto’s hebt om over de suggesties heen te zetten, wordt het echt wat.

Ted Talk about future van AI (parody)

Bekijk de video:

Hoe de OpenAI Videogenerator Plugins van ChatGPT te Gebruiken:

Een Handleiding in 3 Stappen

Hoe maak je een video met AI?

Je kunt met AI een video maken. In dit artikel duiken we in de wereld van OpenAI’s videogenerator plugins, met name de CapCut plugin van ByteDance. Je hebt om deze plugin te gebruiken toegang nodig tot ChatGPT-4. Dit betekent een premium lidmaatschap die per maand opzegbaar is. Bij invoer van een eigen verhaaltje of script, maakt de plugin een slideshow.

Waarom OpenAI Videogenerator Plugins gebruiken?

Waarom openAI videogenerator plugins interessant om te gebruiken zijn, is doordat je universele filmpjes en verhaaltjes binnen minuten kunt samenstellen als video of animatie. Deze plugins vertegenwoordigen daarmee een nieuwe golf van creatieve mogelijkheden en efficiëntie. Met de CapCut plugin kun je bijvoorbeeld binnen anderhalf een video maken van 1 of 2 minuten. Gewoon door een conversatie te voeren met ChatGPT. Je zult wel nabewerking moeten doen. Een computer stelt dingen samen, maar is niet zo creatief als jij!

Wat zijn OpenAI Videogenerator Plugins?

OpenAI’s videogenerator plugins zijn tools die generatieve AI gebruiken om videocontent te creëren. Ze zijn geïntegreerd in ChatGPT en stellen gebruikers in staat om snel en eenvoudig video’s te maken voor verschillende sociale media kanalen.

Hoe te Beginnen met OpenAI Videogenerator Plugins?

Om je een duidelijke handleiding te geven, zal ik de stappen uiteenzetten die je moet volgen om een video te maken met de CapCut plugin van ByteDance.

Hoe AI video maken?

Hoe je een AI video kunt maken, lees je in deze drie stappen:

Stap 1: Het Tekstuele Script

Ga naar deze ChatGPT prompt om een voorbeeld te zien hoe je zelf een script invoert: https://chat.openai.com/share/36e5afcd-694f-47e1-918a-5440f68afc20. Het script kan een toekomstvisie op AI bevatten, zoals in dit voorbeeld waarin iemand een Ted talk houdt over de toekomst van AI op de werkplek in de komende jaren. De regieaanwijzingen die ontstaan in het script, kun je beter weghalen. Bij de video kun je altijd nog geluiden toevoegen van publiek, of andere geluiden toevoegen aan een video.

Stap 2: De Video-opdracht

Gebruik de @catcut plugin binnen ChatGPT om je script om te zetten in een video. Helaas werd de video-opdracht prompt niet opgeslagen, maar deze prompt zegt niets meer dan: “Gebruik onderstaand script en gebruik @catcut om hier een 16:9 video van te maken van ongeveer 1,5 minuut.” Lees meer over installatie plugins binnen ChatGPT premium.

Stap 3: Personalisatie

Je kunt de standaardafbeeldingen vervangen door je eigen uploads of kiezen uit de stockfoto’s van CapCut. Het resultaat is een boeiende, AI-gegenereerde video die je kunt delen op sociale media kanalen zoals TikTok.

Conclusie

OpenAI’s videogenerator plugins zijn meer dan een noviteit; ze zijn een krachtig hulpmiddel voor contentcreatie. Door deze handleiding te volgen, kun je al binnen anderhalf uur een complete video maken. In deze animatie matchen de beelden niet zo goed. Er zit veel werk in het maken van het tekstuele script en in de nabewerking. Je moet binnen CatCut de muziek nog wisselen en bijna 80% van de plaatjes weggooien. Het is wel heel gemakkelijk om stockfoto’s te gebruiken van CatCut of zelf foto’s up te loaden. Zie ook nog gratis fotobanken.

Animaties maken via ChatGPT

Meer over het gebruik van de CatCut plugin voor het maken van animaties via ChatGPT. Zie deze Engelstalige video:

Ik hoop dat deze handleiding je helpt om aan de slag te gaan met OpenAI’s videogenerator plugins. Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het me weten!

Gerben G van Dijk
Volg hem