ChatGTP is at capacity right now openai download chatbot Chat GTP prompts for SEO

Chat GTP chat bot voor SEO for SEOChatGTP (ook: GTPchat) prompts vereenvoudigen SEO zoekmachineoptimalisatie. Als je in het Nederlands gebruik wilt maken van ChatGTP dan hoef je geen software te downloaden. Hoe dan wel gebruiken? Je kunt de ChatGTP app gebruiken in de website open.ai. Daarnaast beschrijf ik een methode om binnen Google Sheets ChatGTP te installeren.

Het Chat GTP AI chatprogramma van het Amerikaanse onderzoekslaboratorium OpenAI is 1 december 2022 gelanceerd en verbluft iedereen met de  goede antwoorden en SEO teksten die deze kunstmatige intelligentie (AI) weet te produceren. Voordat je ChatGPT kunt gebruiken, heb je eerst een account nodig bij OpenAI. Nadat je account actief is, kun je ook binnen Google Sheets GTP prompts (GTP opdrachten) invoeren en uitlezen. Zie verder.

Ontdek  via Webredactie blog hoe je via ChatGPT SEO optimalisatie kan doen voor je WordPress website. Het is natuurlijk geweldig dat je via kunstmatige intelligentie (AI) teksten kunt produceren en herschrijven op hoog niveau.

Hoe gemakkelijk is het als ChatGPT content hoger laat scoren in Google door zelf suggesties te leveren voor onderwerpen, zoekwoorden, titels en metabeschrijvingen en dergelijke? Natuurlijk blijft herschrijven van content altijd belangrijk, zodat de Google zoekmachine AI gegenereerde content niet als spam kwalificeert.

Lees alle voorbeelden van hoe je AI ChatGTP kunt gebruiken in het proces van content maken dat hoog in Google scoort. Deze opdrachten, of prompts, heb ik vertaald naar het Nederlands of kun je in het Engels downloaden, zie de link verderop (presentatie PDF).

ChatGTP prompts voor SEO en andere Ai tools voor content schrijven

Vindbare teksten schrijven voor de Google zoekmachine kan dankzij Artificial Intelligence (AI) veel sneller plaatsvinden. ChatGTP creëert in seconden een volledige tekst met een groot aantal zoekwoorden dat een gehele topic beslaat. Het is al langer bekend dat uitgebreid en volledig ingaan op onderwerpen en vraagstellingen (people also ask (PAA)) hogere scores geven in Google Zoeken. Dus hoe kan een SEO specialist ChatGTP gebruiken? Concrete voorbeelden deel ik hier in een presentatie vanaf LinkedIn.

30 ChatGTP prompts examples for SEO

Bekijk deze presentatie (PDF, 1/7 mb) over het gebruik van ChatGTP voor SEO teksten. Interessante manieren waarop je via ChatGTP SEO content kunt genereren. Dit is bijvoorbeeld een dialoog voorbeeld van ChatGTP: “Maak een lijst van zoekwoorden voor software applicaties”. Resultaat van dit ChatGPT prompt example:

Chat GTP SEO zoekwoordenonderzoek doen met Chat GTP chat

SEO zoekwoordenonderzoek doen met ChatGTP

ChatGTP en SEO Ai tools voor content schrijven

Naast ChatGTP SEO AI tool, zijn er nog andere AI tools dat als SEO AI software kan dienen voor tekstschrijvers, copywriters en SEO experts voor Google zoekmachineoptimalisatie, Ai hulpmiddelen:

1. ChatGTP
2. Jasper schrijfbot
3. Marketerhire
4. Beautiful. ai
5. DALL-E (installatie Google Sheets en text-to-image prompts voorbeelden)
6. YouChat encyclopedie
7. Deepl vertalen

 

open ai gtp dall e toverlantaarn zandschildering

Open AI heeft ook een api voor Dall-E voor text-to-image toepassingen. Bijv. Toverlantaarn, sigarettenrook en arabier in de stijl van….

Nog 20 ChatGTP prompts voor SEO (voorbeelden)

Haal inspiratie uit deze ChatGPT prompts voor SEO. Een ChatGTP prompt is een opdracht aan de open ai chatbot. Wat zijn populaire ChatGTP prompts voor SEO? Een aantal voorbeelden (examples) van awesome ChatGTP prompts for SEO heb ik al gevonden. Mijn favoriete ChatGTP prompts, lees je hier in zowel het Engels als het Nederlands. Ik vertaal met het Europese Ai vertaalprogramma Deepl.com.

Zie verder deze blog waar deze Ai chatGTP prompts voor SEO in het Engels te vinden zijn. Het leest wat gemakkelijker om het nu even in het Nederlands te lezen. Zodat je weet wat voor soort opdrachten je ChatGTP voor SEO kunt geven.

Dit zijn SEO-taken die je kunt overlaten aan OpenAI ChatGTP:

 1. Vind via ChatGTP de juiste zoekwoorden. Deze chat GPT prompt Genereert relevante onderwerpen om je SEO-teksten op te richten: “Genereer een lijst van X populaire vragen gerelateerd aan “<keyword>, die relevant zijn voor nieuwe <audience>”.
 2. Vind via ChatGTP ideeën of lijst van trefwoorden voor teksten op basis van zoekintentie, ChatGPT prompt: “Classificeer de volgende trefwoordenlijst in groepen op basis van hun zoekintentie, commercieel, transactioneel of informatief: …”
 3. Cluster een lijst van trefwoorden op basis van hun semantische relevantie, Chat GPT prompt: “Cluster de volgende trefwoorden in groepen op basis van hun semantische relevantie: ….”
 4. Vertaal een lijst van trefwoorden, Chat GPT prompt: “Vertaal de volgende keywords van <Brontaal> naar <Uitvoertaal> en genereer de resultaten in een tabel met twee kolommen, met de keywords in <Brontaal> in de eerste en hun vertaling naar <Uitvoertaal> in de tweede:”
 5. Genereer titels voor uw pagina-inhoud, Chat GPT prompt: (Kopieer/plak uw pagina-inhoud en vraag): “Genereer X unieke title-tags, van maximaal 60 tekens, voor de volgende tekst. Ze moeten beschrijvend zijn en de term <keyword> erin verwerken: …. “
 6. Genereer metabeschrijvingen voor uw pagina-inhoud, Chat GPT prompt: “Genereer Z unieke metabeschrijvingen, van maximaal 150 tekens, voor de volgende tekst. Ze moeten pakkend zijn met een call to action, met daarin de term “Hoofd zoekwoord van je SEO artikel of SEO pagina…”…”
 7. Herformuleer een bestaande tekst om duplicated content te voorkomen, Chat GPT prompt: “Herformuleer de volgende paragraaf op X verschillende manieren, om herhaling te voorkomen, met behoud van de betekenis: … ” of “Herformuleer de volgende paragraaf op 3 verschillende manieren, om herhaling te voorkomen en toch de betekenis ervan te behouden.”
 8. Creëer Veelgestelde vragen (FAQ) content voor SEO op basis van een al bestaande tekstuele inhoud. Let wel op: chatGTP heeft data tot aan 2021. Nieuwe data ontbreekt. ChatGPT prompt: “Genereer een lijst met X veelgestelde vragen op basis van de volgende inhoud: …”
 9. Vraag ChatGTP met feiten en statistieken (tot aan 2021 in tijd) zodat de chatbot deze gebruikt in SEO tekst generatie. ChatGPT prompt: “Genereer een lijst van de top 10 feiten, statistieken en trends met betrekking tot <onderwerp>, inclusief hun bron.”
 10. Laat ChatGTP een tekst samenvatten voor SEO. Chat GPT prompt: “Genereer een samenvatting van X woorden van de volgende inhoud: …” (plak inhoud)
 11. Analyseer een tekst op sentimenten voor SEO. Chat GPT prompt: “Kwalificeer steeds het sentiment van de volgende titels, door ze de waarden toe te kennen van: positief, neutraal of negatief. Genereer daarna de resultaten in kolommen, inclusief de titels in de eerste, en het bijbehorende sentiment in de tweede kolom: …” (plak inhoud)
 12. Sorteer artikelen in categorieën op basis van de semantische relevantie van elke titel. Chat GPT prompt: “Cluster de volgende titels in groepen op basis van hun semantische relevantie: …”
 13. Genereer of creëer gestructureerde gegevens (schema.org) bij een set vragen en antwoorden (FAQ schema.org SEO). Chat GPT prompt: “Genereer de FAQPage Schema markup voor de volgende vragen en antwoorden: …”
 14. Genereer of formuleer Hreflang tags om te gebruiken binnen taalspecifieke pagina’s. Zie ook mijn artikel over WordPress content vertalen plugins. als patronen voor uw site pagina’s: Chat GPT prompt: “Maak de hreflang tags om te gebruiken in pagina’s gericht op de <land> in <taal>, <land> in <taal> en <land> in <taal>…”
 15. Produceer .htaccess rewrite regels voor redirects. Chat GPT prompt: “Genereer de .htaccess rewrite regels om <bronlocatie> 301-redirect te maken naar <locatiebestemming> …”
 16. Stel robots.txt samen voor SEO. Chat GPT prompt: “Genereer een robots.txt regels om het crawlen van <locatie te blokkeren> maar het crawlen van <locatie te crawlen> binnen het domein toe te staan …”
 17. Linkbuilding. Maak een lijst van populaire en relevante websites die ik om links kan vragen. “Beveel mij X populaire blogs aan over <sitegebied> die over “<onderwerp>” gaan, samen met hun URL’s”
 18. Schrijf set van unieke linkverzoeken via ChatGTP. Chat GPT prompt: “Herformuleer de volgende e-mail met behoud van de betekenis, zodat hij leuk maar toch professioneel klinkt: …”
 19. Laat Chat GPT een persvraag beantwoorden. Chat GPT prompt: “Schrijf een professioneel klinkend en kort antwoord op de volgende “Persvraag X” waarin je stelt dat ik ervaring uit de eerste hand heb en graag de benodigde input lever zolang ik de namen van de sites niet noem: …”
 20. Genereer via reguliere expressies (RegEx) een filter om resultaten uit Google Search Console ( het Performance Report) te verkrijgen. Chat GPT prompt: “Genereer een reguliere expressie die overeenkomt met een van de volgende termen:<term 1> <term 2> <term 3>”

Zie deze blog waar deze Ai ChatGTP prompts voor SEO te vinden zijn, maar dan in het Engels. Je kunt Engelse opdrachten invoeren. En het resultaat vertalen via Deepl.com vertalen.

ChatGTP gebruiken om tekst NLP-friendly te maken

Je kunt ChatGTP aan het werk zetten als SEO content brief generator. Zeg bijvoorbeeld. “Produceer een 750 woorden artikel op basis van alle items in deze contentbriefing en kies voor een NLP style (wat staat voor Natural language processing). Zie ook hoe Steve Toth op LinkedIn opdrachten geeft om bestaande teksten te verbeteren door al gemaakte zinnen te herschrijven naar een NLP vriendelijke stijl. Hij gebruikte als SEO prompt voor GTP chat:  “Herschrijf dit blogartikel op een NLP-vriendelijke manier: [en plakte de inhoud daaronder]. Het voordeel van een herschrijfopdracht, is dat je nog steeds unieke content behoudt en geen AI samenstelling krijgt van (te algemene) content.

AI SEO content brief

Om een idee te geven welke SEO content briefings GTP chat begrijpt, zijn dit wat begrippen die je kunt meenemen in prompts aan ChatGTP. Je kunt dus zeggen: “Schrijf een 750 woorden artikel over topic x, met als belangrijkste main keywords, y, z, voor dit of dat publiek. Maak daarbij gebruik van deze content outline: [plak opzet artikel in, deze door jou gegenereerde outline for SEO:].”

 • Topic: x
 • Main keywords: y, z
 • target audience: x
 • SEO title: Best x etc…
 • generate SEO metadescription:
 • generate an url
 • generate a slug
 • generate a heading H1 according to the title
 • Heading 2: Introduction
 • create a paragraph about why you need X and what X can bring people.
 • Heading 2: Options
 • Create text about 5 good options or brands for X, following this list.
 • Expensive brand, cheap brand, specialised brand, eco or natural brand, healthy brand, average quality brand.
 • Heading 3: Conclusion
 • Ending and concluding text with an advice en two arguments.

In dit onderstaand voorbeeld laat iemand op Twitter zijn gebruikte Title en Metadescription controleren en verbeteren via ChatGTP. Zie de nieuwe code onder Example in onderstaand plaatje:

TGP chat Hoe seo titels en seo metabeschrijvingen maken via openai chat GTP

Dit plaatje van Twitter laat zien hoe je seo titels en seo metabeschrijvingen maakt via ChatGTP door de hele website code te laten beoordelen en te laten verbeteren door de chatbot.

Waar inloggen ChatGTP?

Je zoet Chat GPT login? Je wilt weten waar ChatGTP te vinden is? Hoe inloggen bij Ai ChatGTP gaat. Welnu. Inloggen doe je gratis via de site openai.com. De meest directe link om op ChatGTP Ai site te komen:  https://chat.openai.com/auth/login

“ChatGTP is at capacity right now”

Als deze boodschap verschijnt: “ChatGTP is at capacity right now”, betekent dat je er niet tussen komt. Dat je moet wachten. Inloggen lukt lang niet altijd, wat jammer is voor de teksten die je als SEO-tekstschrijver of WordPress website eigenaar wilt maken. Gelukkig is er een omweg via een ChatGPT api. Het is een omweg of alternatief om voortaan altijd toegang te hebben tot OpenAi ChatGTP. Dat werkt zo:

ChatGTP toevoegen aan Google Sheets

Hoe gebruik je ChatGTP binnen Google Sheets? Je kunt ChatGPT daarin aanroepen door eerst aan Google Sheets een extentie toe te voegen.
Deze Google Sheets extentie heb je nodig: “GPT for Sheets”. Zie stappen verderop. Let op: het is geen extentie binnen Google Chrome, maar verschijnt alleen binnen je Google Sheets. Deze GTP api laat je de OpenAI GTP-3 software gebruiken binnen het werkblad van Google Sheets. Zo omzeil je de OpenAi site door deze extention toe te voegen aan Google Sheets. Binnen Google Sheets kun je  daardoor opdrachten blijven geven aan ChatGTP, ook als de website OpenAi chatbot geblokkeerd blijkt door grote drukte op de server. Zie stappen & prompt voorbeelden.

Stappen ChatGTP toevoegen aan Google Sheets.

Je kunt ChatGTP binnen Google Sheets gebruiken, je installeert de GTP api in deze stappen:

 1. Kijk of je via Google Chrome ingelogd staat met jouw Google Account of het gewenste Google Account van de organisatie.
 2. Download de extentie die zich zal nestelen in jouw gratis Google Sheets programma. De GTP api heet “GTP for Sheets”. Download.
 3. Ga naar openai GTP en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord (hetzelfde Gmail adres als bij 1.).
 4. Ga naar je logo rechtsboven (personal), klik erop en kijk bij het item: “View API Keys”
 5. Genereer een API key in je gratis account bij OpenAi. En kopieer deze.
 6. Ga naar “Google Sheets” (zorg dat je nog steeds in Google Chrome ingelogd bent met de juiste Gmail of Google account).
 7. Ga binnen je Google Sheets werkblad naar “Extenties”. Ga naar > GPT voor bladen > API-sleutel inplakken. Dan Opslaan.
 8. Je kunt vanaf dan commanda’s opgeven binnen Google Sheets aan ChatGTP. Een aantal voorbeelden van prompts vind je onder deze twee afbeeldingen die deze installatieprocedure toelichten:

Api key creëren in OpenAi website

Ga naar OpenAi persoonlijke gegevens (Personal), na inloggen, en kijk bij USER / API Keys om een GTP Api key aan te maken.

OpenAI api key GTP

OpenAI api key GTP

GTP extentie activeren in Google Sheets

Set API key binnen een werkblad van Google Sheets. Zie het menu Extentions in Google Sheets:

GTP sheets extensions

GTP sheets extensions voor plakken Chatbot Api Key GTP

Voorbeelden ChatGTP opdrachten in Google Sheets (Prompts)

Zie een visueel voorbeeld en wat uitgeschreven GTP prompts voor generatie van titels en teksten. Of herschrijf opdrachten.

GTP Google Sheets example

GTP prompt invoeren via Google Sheets example. Elke GPT opdracht begint met =gpt(” en eindigt met “)

More GTP prompts exampels Google Sheets voor AI contentcreatie

In een veld kun je een GTP prompt opgeven binnen Google Sheets voor AI contentcreatie.

GTP Google Sheets voorbeeld 1
Zoals in dit voorbeeld:
A2==GPT(“write a 300 word text about how spicy food can irritate the stomage of older persons.”)
A2=[vult zich nu met het resultaat]

GTP Google Sheets voorbeeld 2
GTP prompt laten uitwerken voor verschillende combinaties informatie. Dit kan door 2 velden op te geven en te produceren in veld C2 (in de formule 1 genoemd).
A2=Schrijf een tagline over een kapperzaak in
B2=Dronten
C2==(GPT(A2, B2,1)

GTP Google Sheets Voorbeeld 3
GTP prompt voor vertalen van een tekst naar andere talen.
A2=Vertaal deze tekst naar het Frans
B2=Hoe gaat het?
C2==(GPT(A2, B2)

GTP Google Sheets Voorbeeld 4

Chat GPT-3 opdrachten kun je in het Nederlands opgeven. ChatGTP begrijpt Nederlandstalige opdrachten. Wel moet je vaak per alinea dingen invoeren. Het werkt vaak niet om 3 alinea’s te laten herschrijven in één GTP prompt.

A2==GPT(“Structureer en herschrijf de navolgende tekst in natuurlijke taal zodat een kind van ongeveer 13 jaar het goed kan lezen en begrijpen: Je vrouwelijke ouder heeft als naam Henk.”)

GTP Google Sheets Voorbeeld 5

Het commando GTP_Fill is ook mogelijk. Je kunt ChatGTP een reeks af laten maken. Example Google Sheets =GPT_FILL(A1:C2,A3:A11,1)

SEO WordPress hosting tip

Als je van wilt wisselen van WordPress hosting omdat je het idee hebt dat je website niet zo snel laadt, dan is Cloud86 een tip. En heel betaalbaar.
WordPress SEO hosting via Cloud 86 Drachten Friesland Nederland tip

WordPress SEO hosting via Cloud 86 te Drachten (Friesland )

chatgtp example GTP fill command

chatgtp example GTP fill command

GTP Google Sheets Voorbeeld 6

Bekijk deze =GTP functies zoals gedeeld in deze PDF demo op LinkedIn, verschillende bewerkingen van ChatGTP for Google Sheets.

Betaalde apps die samenwerken met ChatGTP

Developers bouwen inmiddels apps op basis van ChatGTP technologie. Een aantal voorbeelden hiervan.

 1. ChatGPT Writer : Het gebruik ChatGPT om e-mails of antwoorden te genereren op basis van je prompt!
  Link: https://lnkd.in/g9wsvYQN
 2. WebChatGPT: WebChatGPT toont relevante resultaten van het web! Zie ook: https://lnkd.in/gu5hxAhu
 3. ChatGPT voor Whatsapp. Zie ook: https://lnkd.in/gz52Zpym
 4. YouTube video samenvatten genereren via ChatGPT:  tekst samenvattingen van een YouTube video! Zie ook: https://lnkd.in/gKZRjcMD
 5. TweetGPT: ChatGPT voor schrijven van tweets. Zie: https://lnkd.in/gW9AWfn8
 6. Search GPT: ChatGPT antwoord laten tonen naast resultaten vanuit Google. Zie ook: https://lnkd.in/gAXE-Z8e
 7. ChatGPT gebruiken op zoekmachines: ChatGPT-reacties raadplegen op Google, Opera, Mozilla Firefox en Bing! Zie: https://lnkd.in/gyKJjjZX
 8. ChatGPT Prompts History. Extentie voor bewaren van eerder gedane ChatGPT prompts. Zie: https://lnkd.in/gFKmRYET
 9. Ontdek wat anderen promoten via FlowGPT. Zie ook: https://flowgpt.com
 10. Transcript video verkrijgen via ChatGPT. Zie: https://lnkd.in/gT28xjJy. Maak er eventueel een samenvatting van via ChatGPT.

 

Wat is ChatGTP?

Wat is ChatGTP? ChatGPT is een chatbot. Het is een tekstueel conversatieprogramma dat gebruikt maakt van kunstmatige intelligentie van OpenAI. Iedereen kan er gratis gebruik van maken. De software is zo ontworpen dat mensen in gewone taal, in spreektaal, in vaktaal en zelfs in programmeertaal teksten kunnen plaatsen in het tekstveld van deze, interactieve software. ChatGTP begrijpt wat er getypt wordt en voorziet in antwoorden. De afkorting GTP in de naam ChatGTP staat voor: Generative Pre-trained Transformer. Het trainen van het algoritme vindt plaats doordat het mogelijk is om vervolgvragen in te typen. Anders dan zoeken in Google of Bing, is het mogelijk om een soort ‘beste antwoord’ te krijgen vanuit alle beschikbare kennis op internet. Maar let op: ChatGTP loopt in kennis achter; data tot in 2021.

Meer over de Openai Chatbot GTP lezen? Een Engelstalige blog heeft vragen en antwoorden (uitgebreide FAQ).

Hoe ChatGTP gebruiken?

Hoe je ChatGTP kunt gebruiken, lees je stap-voor-stap op icreatemagazine.nl. Voordat je ChatGPT kunt gebruiken, heb je eerst een account nodig bij OpenAI. Ga daarvoor naar de accountpagina van OpenAI. ChatGTP is gratis. Account maken. Daarop krijg je een verificatiemail. OpenAI GPT-3 voor natuurlijke taal is sinds 1 december gratis te gebruiken met een OpenAI account tijdens een testfase.

ChatGTP en plagiaat

Is het gemakkelijk om via ChatGTP plagiaat te plegen. Ja en nee. De automatisch geschreven Ai-teksten zullen niet spontaan klinken of heel vernieuwend zijn. AI-systemen zijn goed in het genereren van teksten op basis van bepaalde input, maar het is moeilijk om ze te laten begrijpen wat er precies in een schoolopdracht, whitepaper of verslag moet staan, gezien de eisen van een school of universiteit. Menselijk ‘handwerk’ blijft nodig om de opbouw logisch te laten zijn, de stijl te laten beantwoorden aan de (verwachte) voorkennis en blijk te geven van eigen creativiteit of veronderstellingen waarmee je hebt moeten afrekenen tijdens een onderzoek. Een clean eindresultaat van ChatGTP kan wel degelijk plagiaat blijken te zijn. Zeker als dezelfde gezichtspunten en formuleringen naar voren komen via AI fraude detectie software.

Meer tips over ChatGTP voor SEO volgen nog

Meer tips over ChatGTP voor SEO voor automatisch maken of samenstellen van content, zal op deze url nog gaan verschijnen.

Tot ziens!

ChatGTP is at capacity right now chatbot Chat GTP chat prompts for SEO