sora open ai launch 2024

Sora van Open AI is nu al de meest revolutionaire AI videogenerator van dit moment. Ontdek hoe je Sora open AI kunt gebruiken of Downloaden. In het begin van de lancering zal Open AI gratis credits geven om de videocreatie software te leren kennen, daarna wordt het betaald. In dit bericht van Webredactie blog alle links naar de meest besproken AI video tools van dit moment.

Waar Sora Open Ai gratis downloaden? (Alle AI videogeneratie links 2024)

Op dit moment is Sora van Open Ai nog niet te downloaden. Ik houd je via dit bericht op de hoogte! Meer weten? Bekijk de video over de mogelijkheden, voordelen en nadelen van Sora in dit artikel.

Wat is Sora Open AI?

Sora is een creatie van Open AI en introduceert daarmee een nieuw tijdperk in de videoproductie. De AI videogenerator Sora creërt  video’s op basis van tekstuele prompts of inputs. De video’s die de video tool maakt zijn levensecht en dat is nog nooit vertoond. De video’s zijn bijna niet te onderscheiden van materiaal dat echt met camera’s is opgenomen. Sora gebruikt geavanceerde kunstmatige intelligentie (A.I.) om realistische video’s te maken van maximaal één minuut. Zo kan Sora bijvoorbeeld dronebeelden levensecht invullen, alsof echt een drone boven een kustlijn heeft gevlogen. Vooral de stabiliteit van het beeld en de levensechtheid van objecten en personages zijn ongekend. Alleen aan ongewone details (zoals de vorm van handen, vingers) zie je dat de video’s door de computer zijn gemaakt.

Waar kan ik video’s gemaakt door Sora bekijken?

Het beste is om wat voorbeelden van Sora video’s te bekijken die Open AI heeft prijsgegeven. Bekijk deze, Engelstalige introductievideo maar eens ;-):

Is Sora gelanceerd, beschikbaar voor het publiek en/of bestaat er een wachtlijst of API-toegang?

Nee, de Sora launch heeft nog niet plaatsgevonden. In februari 2024 heeft Open AI het wel aangekondigd. Maar precies wanneer Sora gelanceerd zal worden, is tot op heden nog onbekend. De Sora AI video tool is nog niet te downloaden of beschikbaar voor het publiek. Ook bestaat er nog geen wachtlijst of een Sora API-toegang. OpenAI adviseert je om hen te blijven volgen voor nadere, officiële mededelingen.

Wat houdt tekst-naar-video in?

Tekst-naar-video, of tekst-to-video, is een video maken op basis van een geschreven (korte) tekst. Het A.I. model van Sora zet deze om naar een AI-video. Sora excelleert hierin door natuurwetten na te bootsen en realistische scenario’s te simuleren, zoals levensechte sluipbeweging van een kat (zie de video op deze pagina).

Waarom overtreft Sora andere AI-videogeneratoren?

Sora onderscheidt zich van andere AI-videogeneratoren zoals Heygen.com en Fliki door haar nog geavanceerdere AI-algoritme. Dit algoritme stelt Sora in staat om video’s van de beste kwaliteit te genereren. Vermoeddelijk wordt SORA de komende jaren de nieuwe standaard in AI-gestuurde videogeneratie.

Alternatieven voor Sora (gratis AI videogenerator)

Terwijl Sora nog in de beta-fase is, zijn er goede alternatieven beschikbaar. Heygen en Fliki zijn momenteel de voornaamste concurrenten. Hieronder vind je links om deze software gratis te gebruiken of te installeren. Bij Heygen kun je ook een eigen stemkloon gebruiken door een import te maken uit Elevenlabs. Zie dus deze links:

Officiële website Sora open AI:

Waar vind je de officiële website van Sora Open AI? Welnu, volg Open AI op de voet: https://openai.com/sora

Conclusie

In 2024 laat Open AI ons, met de introductie van Sora, weer versteld staan van de snelle vooruitgang in AI videogeneratie. Hoewel deze technologie zeker ethische vragen oproept over potentieel misbruik ervan, bieden kunstmatig gegenereerde video’s zeker ook kansen voor duurzamere filmproductie. Sommige scènes zijn gewoon thuis, via A.I., te creëren.

Gerben G van Dijk
Volg hem