Hoe kun je een WordPress website blokkeren, dus NIET publiceren voor Google, Bing en/of andere zoekmachines? Pas de Algemene instellingen (Lezen) aan. Dit bericht laat zien hoe je WordPress website die ‘under construction’ is, kunt afschermen van zoekmachines om die te blokkeren.
Uit deze WordPress blog begreep ik dat ik gewoon vragen aan je kan stellen over WordPress.

VRAAG: Hoe kan ik mijn website depubliceren, niet laten indexeren door Google zoekmachine?

Ik heb op dit moment een site geactiveerd. Nog zoekende welke wp-thema’s kleuren en afbeeldingen ik wil hebben, heb ik al op ‘Opslaan en publiceren’ geklikt. Nu is mijn nieuwe WordPress website dus al gepubliceerd terwijl ik dat nog niet wil. Kan ik dat ongedaan maken? Ik heb dus nu alles maar weer weggehaald zodat er nog niks te zien is. Ik zou dus graag met de website bezig willen gaan en klaar maken, maar nog niet publiceren. Kortom, hoe kan ik de website onzichtbaar maken voor Google en andere zoekmachines?

Antwoord: Indexeren uitzetten via algemene instellingen

Website blokkeren of niet publiceren, gaat via het vinkje bij Instellingen / lezen, zie screenshot:

website-blokkeren-niet-poubliceren

Toelichting

Zoekmachines blokkeren, gaat via een vinkje onder Instellingen / lezen

Gaat het om een geheel nieuwe WordPress website? Dan is het antwoord simpel. Als mensen om je heen het webadres, de url, nog niet weten, kun je de website verbergen door deze niet vindbaar te laten zijn voor Google en andere zoekmachines. Via de instellingen kun je een vinkje zetten om de zoekmachines te blokkeren. Pas als de website helemaal naar je wens is, haal je dit vinkje weer weg. Je kunt daarna je website ook aanmelden bij Google Search Console, Google Analytics en Google Maps. Dit hoeft echter niet. Als je website online is, is het goed om een tweet te sturen die naar de website linkt. Zo weet je zeker dat Google je website in ieder geval snel indexeert.

Antwoord gevonden? Fijn als je deze WordPress blog leest en promoot. Succes met WordPress! Gerben G van  Dijk.Gerben G van Dijk
Volg hem