Wordpress-header-hoogte-aanpassen

Je WordPress header hoogte aanpassen is simpel. Je kunt binnen WordPress de CSS stylesheet aanpassen. Dit bestand heet meestal Style.css en is via Weergave/bewerker aan te passen. In de Engelse versie van WordPress vind je dit bestand onder Appearance en dan de keuze voor editor. Sowieso heeft elk WP-thema een .CSS bestand.

Via dit bericht lukt het je zeker de WordPress header hoogte te veranderen. Ik raad je aan om de tijd nemen voor de twee video’s en dan deze stappen de doorlopen.

Stappen WordPress header hoogte aanpassen

  1. Bekijk de video’s die gaan over maten aanpassen van je WordPress header (de openingsfoto in je WP-thema).
  2. Zorg eerst voor een nieuwe WordPress Header waarbij je de juiste hoogte hebt ingesteld. Pas als je die hebt, ga je verder. Denk aan software zoals Photoshop, of Pixlr.com waar je sowieso online gebruik van kunt maken.
  3. Sla het originele CSS bestand (Style.css) op (zie video 2). Je kunt het gewoon via Copy en Paste (Ctrl+C)+(Ctrl+V) in een kladblok opslaan, omdat foutieve aanpassing van je WordPress header hoogte onherroepelijk effect heeft op je website lay-out.
  4. Ga naar de instellingen van je WordPress header (via Weergave/Appearance) en bekijk daar de maten van je Header. Zoek vervolgens die maat op in Style.CSS. Vaak staat er: height=180pixcels, bijvoorbeeld. Een smallere header maken, betekent bijvoorbeeld 100px invullen voor de WordPress header hoogte.
  5. Pas Style.CSS netjes aan. Sla op en bekijk je website. Druk eventueel nog op Ctrl+R om je website te verversen.

Video 1: WordPress header hoogte aanpassen

Video 2: WordPress header afbeelding aanpassen

Hopelijk lukt het je zo om de WordPress Header hoogte te verkleinen. En zo niet, overweeg dan om een ander WP-thema te nemen… Mocht je er niet uitkomen, laat me weten, misschien heb ik de juiste WordPress tip of tool voor een custom header.

Groet,

Gerben G van Dijk

Gerben G van Dijk
Volg hem