Op zoek naar een gratis WordPress handleiding via video’s? Dan ben je nu op het goede spoor gekomen! Dankzij Youtube heb ik een WordPress handleiding voor je klaar staan. Ook ontdek je mijn favoriete sites voor goede WordPress cursussen.

Je leert menu’s maken, pagina’s maken, berichten maken en publiceren. Deze WordPress blog staat vol met uitleg over hoe je het WordPress CMS zelf kan gebruiken. Mijn doel is om mensen te helpen en hen krachtig en expressief te laten zijn. WordPress! Ook jij kan WordPress leren oppakken met deze video uitleg.

WordPress handleidingen, 10 gratis video’s

Aan de hand van video’s kun je WordPress leren. Download je liever een schriftelijke handleiding WordPress Nederlands? Dan verwijs ik graag naar Sjoerd van Heummen, hij is de eigenaar van internetbureau “We Love Traffic”. Download zijn uitleg en overweeg zijn WordPress website training (online). Wil je proeven aan WordPress, bekijk dan onderstaande video’s om de principes van WordPress (wp) snel te leren:

WordPress handleiding

Het inlogscherm van WordPress. Zo ga je er heen: https://www.jouwwebsite.nl/wp-admin

WordPress handleiding in video’s

Invoeren via de Gutenberg WordPress editor

Deze video vertelt je hoe je snel kunt invoeren. WordPress is het meest populair Content Management Systeem (CMS) in de (Westerse) wereld. Al eerder schreef ik waarom WordPress een goed websysteem is om hoger in Google te komen. De afgelopen jaren investeerde WordPress in een systeem waarin je met contentblokken de content inricht. Deze invoerwijze wordt aangeduid met de Gutenberg editor van WordPress. Nog steeds is het wel mogelijk om de klassieke editor te gebruiken, zodat je aanpassingen kunt doen in de HTML.

Bij invoeren in WordPress kun je sneltoetsen gebruiken. Meer over sneltoetsen gebruik zie artikel over WordPress Gutenberg sneltoetsen.

Terug naar overzicht WordPress handleiding video’s

Vaste pagina maken in WordPress handleiding

In WordPress heb je vaste pagina’s en dynamische pagina’s. De dynamische pagina’s zijn de berichten waarop reacties mogelijk zijn. Deze reactie mogelijkheid kun je ook uitzetten. De pagina’s zijn je vaste pagina’s zoals: Over mij / Over ons, Portfolio, Diensten, Klantverhalen en/of Contact. Of lees in dit bericht hoe je een nieuwe pagina aanmaakt in WordPress.

 

Terug naar overzicht WordPress handleiding video’s

Blog bericht maken, nieuw bericht maken

Schrijf een bericht dat je daarna kunt verspreiden op sociale media. Je kunt onder een blogbericht ook sociale deelknoppen plaatsen. Je kunt diverse WordPress plugins vinden om minimaal te gebruiken voor noodzakelijke extra functies, zoals het goed optimaliseren van teksten (SEO).

 

Terug naar overzicht WordPress video handleidingen

Foto via Media toevoegen of galerij toevoegen aan pagina

Maak aantrekkelijke content door foto’s toe te voegen aan je website.

 

Terug naar overzicht WordPress handleiding video’s

SEO Plugin gebruiken binnen berichten

De WordPress SEO plugin van Yoast is goed en alom bekend. Deze plugin coacht je om content te maken die door Google gevonden gaat worden. Het is een must have WordPress plugin, vind ik.

 

Terug naar overzicht WordPress handleiding video’s

SEO plugin Yoast voor WordPress juist instellen

 

 

Terug naar overzicht WordPress video handleidingen

WordPress thema aanpassen

 

 

Terug naar overzicht WordPress handleiding video’s

WordPress menu maken

Het menu kun je slepen. Elk item kun je koppelen aan een pagina of specifiek bericht, of zelfs een categorie van berichten. Een gebruikersvriendelijk menu heeft 5 tot 7 items.

 

Terug naar overzicht WordPress video handleidingen

Url of pagina handmatig redirecten WordPress

Voorkom dode links en dat mensen moeten zoeken op je website. Redirecten gaat nu vanzelf in WordPress, maar dit zelf doen, kan ook.

 

Terug naar overzicht WordPress handleiding video’s

WordPress (Facebook) widget maken voor specifieke pagina

Maak reclame voor Facebook voor je site. En bouw zo meer publiek op via je Facebook pagina. Een widget is een contentblokje dat op sommige plekken op je website getoond kan worden. Een plugin is geen content, maar echt een stukje software wat taken regelt binnen het WordPress CMS.

 

Terug naar overzicht WordPress handleiding video’s

Meer WordPress handleidingen op Youtube

De meest recente en beste WordPress handleiding kun je op YouTube vinden, maar hopelijk heb je via deze WordPress uitleg of video’s tutorial voldoende bagage om zelf pagina’s, berichten, menu’s aan te passen binnen het WordPress CMS. Een tip is dit YouTube kanaal: Artesign.
Terug naar overzicht WordPress handleiding video’s

Laat gerust een reactie achter als je wilt. En veel succes met deze WordPress handleiding.

Gerben G van Dijk.

Gerben G van Dijk
Volg hem