Beste WordPress plugins 2017-2018 | Dé bewezen Evergreens | Bekijk lijst wp-plugins

Beste WordPress plugins die je minimaal nodig hebt

Beste WordPress plugins 2017

Ik word wel eens moe van alle artikelen over beste WordPress plugins. De 15 beste zus. De 10 beste zo. Lastig kiezen is het als je 10 beste Social Sharing plugins in één artikel leest. Dat doe ik anders. In dit artikel lees je wat de beste WordPress plugins zijn om mee te starten zogezegd. Zonder dat je het zelf moet uittesten. Lees in dit artikel

 • De beste WordPress plugins die je minimaal nodig hebt
 • De beste WordPress plugins die je nog meer kunt gebruiken
 • Waar je de beste WordPress plugins kunt vinden (ook betaalde)

Lees nu welke WP-plugins je kunt toevoegen aan je WordPress website.

Beste WordPress plugins

De beste WordPress plugins – Goede en veilige ‘Toeters en bellen’

Beste WordPress plugins 2017 en 2016 voor SEO vindbaarheid

Ik start met noemen van de beste gratis WordPress plugins die prima hun werk doen. Daarna noem ik het adres voor betaalde WordPress plugins.

Beste gratis WordPress plugins (Minimaal nodig)

Plugins installeren, wijst zich vanzelf binnen WordPress. Maar extra uitleg kun je wel vinden, lees de plugin installatie uitleg van Wouter Siteur. Enfin, welke WordPress plugins heb je nodig?

plugins-wordPress

Gerben en Kees kunnen uw WordPress website in orde maken!

WordPress Plugins voor veelvoorkomende website wensen.

Het is beter als je website niet meer dan 15 plugins heeft, maar ik kom op meer uit. Door verschillende maatregelen heb ik toch een lage laadtijd van mijn WordPress website. Als je geen WordPress developer bent (zoals ik), dan pak je voor elke extra functie een gangbare plugin:

Beste WordPress plugins voor minder gangbare website wensen

Beste WordPress plugins (maar dan betaalde)

codecanyon.net/category/wordpress is een betrouwbaar adres voor betaalde WordPress plugins. Je vind er duizenden betaalde WordPress plugins met specifieke functies die je bij gratis WP-plugins wellicht niet aantreft. Codecanyon.net wordt aangeraden als de beste website voor betaalde WordPress plugins.

Extra Bronnen voor ontdekken beste WP-plugins:

Hoe weet ik of een WordPress plugin veilig is?

De plugins die je van WordPress.org haalt zijn veilig en kun je gewoon installeren en activeren, mits je de volgende controles doet voor je de plugin gaat downloaden:

 1. Is de plugin geupdate in de afgelopen 6 maanden? Dat moet wel het geval zijn!
 2. Is de plugin compatible is met jouw WordPress versie (staat expliciet vermeld)
 3. Zijn er meer dan +/- 10.000 installaties gedaan? Zo ja, dat is deze plugin zeker goed!
 4. Controleer na installatie je website op meerdere browsers; ook via tablet en mobiel.

Boeken die blij maken (skip ads gerust)

Extra tips voor installatie en verwijderen van WordPress plugins:

Ad * Opmerking tot slot over WordPress laadtijd en plugins

Google beloont websites die snel laden. Kijk in Google analytics of je laadtijd onder de 3 seconden is. Ideaal is 2 seconden . Je kunt ook de tool PageSpeed van Google eens proberen. Een algemeen gegeven is dat je WordPress website sneller wordt als je afbeeldingen combineert via ‘sprites’ en je content vanuit meerdere url’s/servers opgebouwd kan worden. Hoe minder HTTP verzoeken naar je eigen domein toe hoeven te gaan, hoe sneller je website laadt. Vandaar dat je ook plugins moet vinden die plaatjes lichter maken en je pagina’s via meerdere servers gaan aanbieden. Om dezelfde reden, voor een korte laadtijd, is het belangrijk om zo weinig mogelijk plugins te gebruiken… Dus weeg goed af welke plugins je minimaal nodig hebt voor de doelen die je wilt bereiken met je site!

Heb je zelf tips voor WordPress plugins die goed voor jou werken? Tips zijn welkom natuurlijk! Laat me gerust weten. Succes met WordPress. Gerben G van Dijk.

Comments

 1. Hallo Gerben, wat zou je adviseren om voor de verkoop van 1 product te gebruiken? Ik wil dus in een bestaande website 1 product neerzetten en verkopen via iDeal. Ik dacht zelf Contact Form 7 voor het vastleggen van de gegevens van de koper en dat Pronamic. Maar volgens mij zijn deze niet makkelijk te koppelen.
  Groet, Marga

  • Je hebt de Woocommerce Plugin van WordPress die te koppelen is met Ideal. Maar voor 1 product zou ik gewoon je banknummer op je site plaatsen. En contactform 7 als tool. Dus nadat mensen hebben gestort, stuur je het op naar het ingevulde adres.

 2. Cachen van je site kan een bezigheid zijn wat vele vragen oproept.
  Met PageSpeed Insight zonder cache een score van 60/100. Vervolgens WP Super Cache en dan zak je terug naar 50/100. Raar genoeg laad de site zichtbaar sneller. Maar wat doet een slecht score bij google? W3-Total cache geeft een geweldige score 93/100. Maar 11 pagina’s met foto’s, gebruik makend van JuiceboxBuilder-Pro zijn dan leeg. Zo te zien zit daar een fout in de plugin. Dan Zencache geladen. score 79/100. Pingdom Website Speed Test blijft daardoor net boven de 2 seconden.
  Je ziet dus dat de aanbevolen cache plugins niet bij iedereen het zelfde effect sorteren.

 3. Heb even een vraagje over iets wat ik niet snap (beperkte technische kennis). Je schrijft dat een website sneller laadt als je de afbeeldingen combineert met ‘sprites’ en vanaf meerdere servers laadt. Kun je dat toelichten? Wat zijn bv ‘sprites’ en hoe zorg je ervoor dat je afbeeldingen bij verschillende servers onderbrengt?

  • Ik denk niet dat heel veel website-eigenaren CSS sprites toepassen, maar het is een manier om plaatjes nog minder ruimte in te laten nemen. Zelf gebruik ik nu alleen smush als plugin,
   maar wat ik bedoel met CSS Sprites vind je op deze pagina’s:

   Wat zijn CSS sprites?
   http://spritegen.website-performance.org/

   Met welke WordPress plugin kan ik CSS sprites maken voor achtergrondafbeeldingen samenvoegen?
   https://nl.wordpress.org/plugins/jch-optimize/

   • Top. Dank je voor het antwoord 🙂
    Mag ik nog een suggestie doen? Het zou handig/fijn zijn als de mogelijkheid bestond dat ik een mailtje had gekregen wanneer je antwoordde. Nu kom ik (min of meer toevallig) terug op de pagina en zie dat je vrijwel meteen geantwoord hebt. Maar dat wist ik dus niet. Aangezien ik mijn emailadres moet invullen, verkeerde ik in de veronderstelling dat er een mailtje verstuurd zou worden naar mijn mailadres met daarin een notificatie dat je geantwoord had.
    Weet niet of dat mogelijk is, maar het zou wel een wens zijn 🙂
    In ieder geval bedankt voor je reactie. Kan ik mee aan de slag.

    gr erik

Trackbacks

 1. […] hier de handmatige methode met behulp van de back up software van Filezilla. Er zijn trouwens WP-plugins om een online backup van je WordPress website te maken. Natuurlijk is het prettig om gewoon een backup van je website op […]

 2. […] hier de handmatige methode met behulp van de back up software van Filezilla. Er zijn trouwens WP-plugins om een online backup van je WordPress website te maken. Natuurlijk is het prettig om gewoon een backup van je website op […]

 3. […] we de navigatiestructuur en benodigde functies (widgets) erin. Wij hebben daarbij kennis van de meest gebruikte WordPress plugins. we zetten de basis goed […]

 4. […] je geen enquete, maar een poll maken met een prikkelende stelling of zoiets, dan kun je beter een WordPress plugin gebruiken ervoor. Je kunt een poll in een widget zetten van WordPress bijvoorbeeld. Naast je […]

En ja, reageer gerust

*