schrijven ai review

Schrijven.ai of de app schrijven AI (Artificial Intelligence) is een Nederlandstalige tekstcreatie tool die werkt met behulp van AI. Ik heb deze tool geprobeerd en dit zijn mijn bevindingen. Lees over de voordelen en de nadelen en mijn conclusie over de app schrijven ai in deze review.

Qua formuleringen werkt de AI tekst generator goed. Maar ik heb besloten om de proef op de som te nemen met een actueel onderwerp zoals de ontwikkelingen rondom long covid. Bekijk deze testcase van 9 februari 2023. Je kunt de tekst die via AI is gemaakt downloaden.

Schrijven.ai review | Content maken met AI

Al langer wordt voorspelt dat computers in staat zijn om goede teksten te schrijven. Er zijn al verschillende technologieën die computers helpen bij generatie van automatische teksten, zoals Natural Language Processing (NLP) en Artificial Intelligence (AI).

Daar is eind 2022 Open Ai ChatbotGPT bijgekomen waardoor ai teksten schrijven nu nog menselijker overkomen dan ervoor. De ai tekst lijkt met veel taalgevoel tot stand te zijn gebracht. Daarmee komt een ideaal dichterbij. Het idee dat computers teksten kunnen maken die mensen hadden kunnen schrijven. Als jij teksten maakt, kun je de eerste versie nu laten maken door de app schrijven.ai. Deze AI schrijftool heb ik nu geprobeerd.

Wat is Schrijven ai?

Ik houd al van SEO teksten maken via ChatGPT. Daarbij zijn er voor Nederlandse journalisten, online marketeers en SEO-tekstschrijvers specifieke tools om via AI content computertechnologie te maken. Schrijven.ai is zo’n tool. Het is een betaalde dienst waarmee je journalistieke artikelen of bijvoorbeeld overtuigende emails kunt samenstellen.

Testresultaat proefje met schrijven.ai

Ik heb besloten om de proef op de som te nemen met een actueel onderwerp zoals de ontwikkelingen rondom long covid. Bekijk deze testcase van 9 februari 2023. Je kunt de tekst die via AI is gemaakt downloaden. Download de 5 teksten die app schrijven ai voor mij maakte (PDF)

Lees verder mijn ervaringen en gedachten hierbij in deze review schrijven ai:

Voordelen app schrijven.ai

  • Het is super om met AI zo snel een lopende tekst te kunnen maken.
  • Zonder zelf nog te hoeven Googlen krijg je snel een indruk van welke onderwerpen je zou kunnen opnemen in het artikel.

Nadelen app schrijven.ai

  • Het is wel zo dat feiten nog gecheckt moeten worden. Zeker als de ontwikkelingen snel gaan, kunnen nieuwe zaken nog niet aan het licht komen via schrijven.ai.
  • De voorkennis van je lezer zul je toch zelf goed moeten inschatten. Wat weten de mensen al? Voor je het weet, overlaad je hen met veel al bekende en  algemene informatie.
  • Tot slot kan de tekst veel ‘open deuren’ blijken te bevatten, doordat allerlei dingen, die wel kloppen, vlak en kort aangestipt worden.
  • De zinnen kunnen wel wat technisch en abstract geformuleerd eruit komen. Zeker geen turbo-taal.

Conclusie app schrijven.ai review

Het is een belangrijk voordeel om een draft te kunnen maken via app schrijven.ai. Dit bespaart je tijd als tekstschrijver.

Dus als je het doel hebt om er daarna meer diepgang in te willen leggen. Dan maak je goed gebruik van deze techniek. Je komt sneller tot teksten omdat enig voorwerk gedaan wordt door schrijven.ai. Maar het is niet meteen een levendige tekst dat aansluit bij je doelgroepen. Het bevat ook geen quote’s van echte mensen. Dus die levendigheid en dat maatwerk zul je er zelf in moeten leggen via de mensen die je interviewt.

Maar eerlijk is eerlijk: met al die goed geformuleerde zinnen kom je als online redacteur of als contentmaker al snel een heel eind via de app schrijven.ai. Zolang je maar geen luie journalist wordt die alleen maar overschrijft.

Gerben G van Dijk
Volg hem