Best Plagiarism Checker Tools om AI plagiaat en auteursrechten claims te voorkomen webredactie blog c 2023

Wat zijn de Best Plagiarism Checker Tools Free voor het controleren van Nederlandstalige teksten op plagiaat? Webredactie blog heeft het uitgezocht. De 10 beste gratis plagiaatcheckers waarmee jij teksten en documenten op plagiaat kunt controleren. Gebruik de quicktools hieronder en lees over de 10 beste AI plagiaatcheckers Nederlands.

Welke tekst wil je controleren op plagiaat?

In dit artikel van Webredactie blog lees je reviews van alle software waarmee je AI plagiaat kunt detecteren. Ontdek welke tool als ’the best plagiarism checker’ bekend staat. En ontdek welke plagiaatchecker de klus voor jou kan klaren.

10 Best Plagiarism Checker Tools om AI plagiaat- en auteursrechten claims te voorkomen.

In een wereld waar “Content koning is”, wordt de authenticiteit van die content steeds belangrijker. Of je nu SEO tekstschrijver, online marketeer, student, docent of onderzoeker bent, het is cruciaal om unieke en originele content te maken en te ontdekken of AI gegenereerde content niet het copyright schendt van een oorspronkelijke bron.

Klakkeloos gebruik van AI schrijftools, zoals ChatGPT, kan onbedoeld plagiaat tot gevolg hebben. Je wilt geen duplicate content publiceren of een Auteursrechtclaim krijgen van iemand die beweert dat er tekst letterlijk overgenomen is. Om dit als schrijver te voorkomen, is het beter om een ChatGPT copyright checker of AI-checker te gebruiken.

Gebruik van een contentchecker om teksten van jezelf of van anderen op plagiaat te controleren, kan vervelende situaties, zoals copyright claims en examenfraude, voorkomen. Onderzoek daarom het al dan niet bestaan van sterk overeenkomende teksten online. Zo kun je beoordelen of er sprake is van plagiaat en/of bronnen juist zijn vermeld.

Een plagiaat checker gratis of lagiarism checker free

Een AI plagiaat checker of AI plagariasme checker voorkomt dat je claims krijgt voor het onbedoeld schenden van iemand’s auteursrecht. De achtergrond in de cartoon over plagiaat en AI is van Pinterest gestolen, zonder de rechthebbende te informeren. Een vaag grensgeval….

Internationale en Nederlandse plagiaatchecker om AI plagiaat te onderzoeken

Maar natuurlijk wil je geen juridische problemen, achteraf, doordat je met jouw teksten het auteursrecht van iemand anders schendt. Toch bestaat die kans. Je schrijft nu eenmaal AI schrijftools gebruikt, zoals Jasper.ai of ChatGPT Plus. De herkomst van al die teksten zijn niet transparant. AI software is namenlijk getraind is mét veel werk van rechthebbende auteurs en uitgevers.

Het is verstandig een een betrouwbare plagiaatchecker te gebruiken voordat je online publiceert. Dit helpt om auteursrechtenclaims te voorkomen. En daagt je bovendien uit om je content nog degelijker en unieker te maken. Wie schrijft, die blijft :-). Alle anti-plagiaat tools op rij:

Best Plagiarism Checker Tools: Voorkom claims, “Duplicate Content” (SEO) en Auteursrechtproblemen

In een wereld waar content koning is, wordt het steeds belangrijker om de originaliteit van je werk te waarborgen. Dit geldt voor SEO tekstschrijvers, studenten, online marketeers en onderzoekers.

Met de opkomst van ChatGPT en AI schrijftools is het risico op onbedoelde schending van auteursrechten toegenomen. Daarom is het gebruik van een betrouwbare plagiaatchecker onmisbaar.

Wat zijn de Best Plagiarism Checker Tools van dit moment?

Bekijk onder de afbeelding de lijst met de 10 AI plagiaat checker tools, gratis (free) en betaalde.

lijst plagiaat checker tools, gratis (free) en betaalde ai

10 AI plagiaat checker tools, gratis (free) en betaalde. Bekijk het overzicht:

Lijst van Plagiaatcheckers

Bekijk het overzicht van de best Plagiarism Checker Tools om plagiaat te ontdekken.

1. Duplichecker (free, gratis)

Duplichecker.com/nl is een veelgebruikte, gratis plagiaatchecker voor studenten en professionals. Plak platte tekst in of voer een url in, zet een vinkje bij “Ik ben geen robot”. En je scant je tekst op plagiaat. Nu scannen op pligiaat.

Voor vaker gebruik, zijn er verschillende premium of betaalde opties vanaf $10 Dollar per maand. De software voert een nauwkeurige plagiaatdetectie uit en ondersteunt daarbij vele talen, waaronder ook de Nederlandse taal.

Deze free plagiarism checker AI is feitelijk vooral handig voor incidentieel gebruik van teksten tot aan 1000 woorden. Duplichecker vergelijkt je document alleen met internetbronnen en online boeken. Het gebruikersgemak is een groot pluspunt; de plagiaatrapporten zijn eenvoudig te lezen en te downloaden in PDF- en MS Word-formaat.

 • Gratis versie: Ja
 • Nederlandse taal: Ja
 • Premium: vanaf $10 per maand

2. WhiteSmoke (betaald, betaalbaar)

WhiteSmoke is een andere tool om de originaliteit van online teksten te controleren. Het is ook een heel prijsbewuste tool, waardoor hij deze plek nummer in dit overzicht verdient. Vooral geschikt voor het maken van essays, artikelen of emails. Als je voor de tool betaalt, krijg je de gewenste AI plagiaatdetectie erbij. Ik noem straks enkele alternatieven.

De AI tekst controle bestaat uit zowel plagiaatdetectie, als ook grammatica- en stijlcontrole. De tool is vooral populair vanwege de brede reeks aan functies, waaronder browserextensies voor Safari, Opera en Firefox, en native desktop-apps voor zowel macOS als Windows. Ook integratie met Word en Gmail kan ook erg gemakkelijk zijn. Bovendien biedt WhiteSmoke vertaalmogelijkheid aan, wat het handig maakt voor schrijvers die content vertalen naar meertalige talen.

 • Gratis versie: Nee
 • Nederlandse taal: Ja en vertaalbaar naar 54 andere talen
 • Premium: $5 per maand bij korting, anders vanaf $10 per maand

Alternatieven voor WhiteSmoke

Alternatieven zijn er ook. Voor automatisch teksten vertalen, bestaan trouwens WordPress vertaalplugins. Het schrijven in het Nederlands intuïtief verbeteren kan via de taalapp Klinkende taal. NB. Grammarly is er voor Engelse teksten.

3. PlagiarismCheck.org (betaald)

Ook PlagiarismCheck.org is in staat om via AI-algoritmen plagiaat te detecteren. Deze plagiaatchecker is geschikt voor zowel educatieve instellingen als bedrijven. Producten zoals TraceGPT AI Plagiarism Checker &  Chat GPT Content geven antwoord op de vraag of de content 100% human, door mensen geschreven is, of online is gejat of gedeeld. Als een essay of document geplagieerde tekstfragmenten bevat, dan komt dit uit. Echter, niet als alle alinea’s en zinnen bewerkt zijn.

De tool ondersteunt meer dan 15 talen en biedt geavanceerde integraties met grote Learning Management Systems (LMS). De tool gebruikt geavanceerde, AI algoritmen om alineau’s en kopjes te vergelijken met online teksten of om te checken of een tekst door AI is gemaakt. Dat blijkt dan uit een gedetailleerde rapport waarin duidelijk wordt welke tekstonderdelen mogelijk plagiaat zijn en van welke bron is “geciteerd” of “geparafraseerd”. Ook handig voor genereren van juiste bronvermeldingen. Deze AI Plagiarism detector kan overweg met alle typen en soorten documenten.

 • Gratis versie: Nee
 • Nederlandse taal: Ja, maar roept vragen op over betrouwbaarheid van deze plagiaatcheck.
 • Premium: vanaf $0.30 cent per pagina (individueel)

4. TurnItIn (free, gratis)

TurnItIn is een wereldwijd bedrijf dat zich inzet voor de integriteit van het onderwijs. Universiteiten en hogescholen in Nederland maken hier (intern) gebruik van. Ook Maastricht University gebruikt deze plagiarismchecker.

TurnItIn is de marktleider in plagiaatdetectiesoftware. Het is de meest wetenschappelijke en meest verfijnde plagiaatchecktool in Nederland is van TurnItIn met haar enorme databases. Alleen studenten die zijn ingeschreven op een lopende cursus kunnen deze plagiaat app gebruiken. Toch is er een openbare manier om deze,beste plagiaatsoftware gratis te benutten:

Beste gratis plagiaatchecker Nederlands

Athenastudies BV biedt toegang aan tot deze gratis plagiaatchecker Nederlands, naast een betaalde thesis beoordeling. De gratis tool maakt gebruik van iThenticate als API om te communiceren met de anti-plagiaat software van TurnItIn. Je kunt deze tool zonder te hoeven inloggen direct gebruiken, volg de link:

TurnItIn plagiarism checker free:
>> Document uploaden naar TurnItIn plagiaatcheck

TurnItIn (betaald)

Met meer dan 20 jaar ervaring, werkt TurnItIn met uitgebreide databases en geavanceerde algoritmen om plagiaat te beoordelen. TurnItIn is vooral populair in het academische veld en bij certificeringsprogramma’s. Ook wetenschappelijke verwijzingen (bronvermeldingen, citations) worden door deze plagiaatchecker op juistheid onderzocht. De plagiaat software ondersteunt daarbij vele talen waaronder ook het Nederlands.

 • Gratis versie: Nee, officieel niet
 • Nederlandse taal: Ja en de beste plagiaatchecker voor Nederland /  het Nederlands.
 • Premium: Lidmaatschap gebonden aan studie-inschrijving.

5. Crossplag (betaalbaar, universeel voor alle talen)

Crossplag richt zich op academische integriteit en biedt plagiaatcontrole. Het stelt gebruikers in staat om volledige controle te hebben over hun data, wat vooral belangrijk is voor onderzoekers en academici. De Plagiaatdetectietools zijn in staat om (subtiele vormen) van plagiaat te detecteren. De plagiaat checker biedt zowel enkelvoudige als vertaalde plagiaatcontroles in meer dan 100 talen.

 • Gratis versie: Nee
 • Nederlandse taal: Ja en nee, alle talen.
 • Premium: $5 voor 20 pagina’s, $10 voor 60 pagina’s, etc.

6. Grammarly (free, betaald, alleen voor Engelse teksten)

Grammarly Business  en Grammarly Free is wereldwijd één van de meest vertrouwde, online software voor schrijfhulp; vooral in de academische wereld. Naast het feit dat de betaalde versie, for business, de plagiaatchecker ingebouwd heeft, kun je de software gebruiken als een geautomatiseerde proeflezer/tegenlezer. Je moet wel verbonden zijn met internet als je deze schrijftool gebruikt. De tool heeft een enorme database van 16 miljard webpagina’s en ProQuest’s databases.

Grammarly plagiarism checker for English only!

Zonder nog een account te hebben bij Grammarly, heb je al de ruimte om teksten in te plakken of documenten te uploaden naar hun Grammarly tool genaamd: Plagiarism Checker.

Zowel voor gratis als premium accounts geldt dat je de maandlimiet in drie dagen besteed als je zo’n 300 documenten of 150.000 woorden controleert. Per uitvraag kun je wel 14.000+ woorden inplakken dan wel uploaden. Compatibele bestanden: (Word) .doc, .docx, .odt, .txt en .rtf. Deze limieten gelden dus zowel voor gratis als Premium accounts.

Helaas zijn de taalhulpmiddelen alleen gericht op het Engels en vier Engelse dialecten: Amerikaans, Brits, Canadees en Australisch/Nieuw-Zeelands Engels. Natuurlijk is het wel een geschikte tool voor studenten op Engelstalige studies.

7. ProWritingAid

ProWritingAid is een andere, veelzijdige tool die alleen in een betaalde app plagiaat detecteert. Het is in de kern een schrijfhulp voor in het Engels schrijvende auteurs en tekstschrijvers.

In de gratis versie kun je teksten waar je aan werkt, dagelijks, zo’n 10 keer invoeren om binnen de gratis of free versie alle grammatica- en stijlfouten te ontdekken en taalverbetervoorstellen te krijgen. Voor teksten tot 500 woorden. De plagiaat check app scant 2000 woorden per keer.

Naast grammatica en stijl helpt ProwritingAid je ook met proeflezen en biedt het zelfs schrijfcoaching. Een unieke functie is de AI-gebaseerde herschrijftool, die je assisteert in het vinden van de juiste woorden en zinnen. Het maakt niet uit of een tekst onder fictie of non-fictie valt.

 • Gratis versie: Ja, alleen herschrijfsuggesties
 • Nederlandse taal: Nee
 • Premium: vanaf $10 om 10 teksten op AI plagiaat te controleren.

8. Copyscape (free, betaald)

Copyscape biedt zowel een gratis versie als een premium versie aan. Of je nu een website-eigenaar bent of een grotere redactie beheert, Copyscape kan een handig hulpmiddel zijn om de integriteit en originaliteit van je content te waarborgen. Copyscape kan uitgevers en redacties helpen om plagiaat op het web op te sporen en aan te pakken.

Met de gratis versie (gratis plagiarisme tool op basis van één url) kun je gratis plagiaat opsporen. Ontdek zo overgeschreven en/of doorgepubliceerde tekstfragmenten die overeenkomen met jouw tekst. De software zal de opvallend vergelijkbare teksten dan markeren.

De premium versie biedt meer mogelijkheden, zoals meer resultaten bij elke zoekopdracht en de optie om ook offline de gevonden content nog eens te vergelijken met de eigen teksten.

Copyscape kan webpagina’s in veel wereldalfabetten en talen verwerken. Het kan onder andere teksten in het Engels, Spaans, Frans, Duits, Nederlands en vele andere talen controleren op plagiaat.

 • Gratis versie: Ja
 • Nederlandse taal: Ja, alle talen.
 • Premium: Kosten niet online te vinden, contact hiervoor [email protected].

9. Hemmingway app (betaald, voor Engelse teksten)

Hemingway Desktop App is een schrijfhulp in de vorm van een behulpzame editor. Je kunt deze ook offline gebruiken. Ik noem deze tool op Webredactie blog omdat deze tool integreert met WordPress. Dus je kunt content maken op basis van feedback van de Hemingway editor. En de tekst vervolgens naar WordPress CMS publiceren.

Hemmingway stuurt je bij om helder en duidelijk te schrijven. Het biedt geen plagiaatcheck, maar is een nuttige tool voor schrijvers die hun werk willen verfijnen en afleidingsvrij willen werken. Met zoveel aandacht voor het schrijven is de kans zeer klein dat auteursrecht scrapers en AI checkers erop zullen aanslaan.

 • Gratis versie: Nee
 • Nederlandse taal: Nee, Engels
 • Premium: vanaf $20 per jaar om de editor te installeren op laptop of pc.

10. Enago (Native English editors and translators)

Enago is specialist in Academisch Proeflezen en Redactie van academische en wetenschappelijke artikelen. Het bedrijf werkt met native Engelse redacteuren die hun expertise hebben in hun specifieke vakgebied. Dit varieert van Geneeskunde tot aan Geesteswetenschappen.

Redigeren van teksten, biedt meer garantie om auteursrecht- en plagiaatclaims te voorkomen. Het is echt een dienst om officiële, Engelse uitgaven te laten redigeren.

Enago lijkt vooral populair onder studenten en onderzoekers. Het biedt rapporten en AI-gebaseerde grammaticacontroles. Bij Enago helpen echte mensen je.

 • Gratis versie: Nee
 • Nederlandse taal: Nee (Engels)
 • Premium: editing van een 2500 woorden Engelse tekst kost $200-$500 (gebruik promo code “DIS30”)

Dit waren de 10 tools voor het checken van duplicate content. Succes met het kiezen uit de beste AI plagiaat checkers.

AI Plagiarism Checker software free

De achtergrondafbeelding is van internet gejat en de diefstal heb ik hier letterlijk verdoezeld. Kraait geen haan naar. Dankzij Canva.pro.

Hoe werkt een AI plagiaat detectie tool?

Neem nu TurnItIn als voorbeeld. Met meer dan 20 jaar ervaring en een wereldwijde reputatie, vergelijkt Turnitin je uitgeschreven teksten met een enorme database van academische en online bronnen.

Alinea’s worden één op één vergeleken en via een rapport met kleurtjes zie je precies welke onderdelen van jouw tekst mogelijk het copyright van iemand schenden.

Als je teveel van een bepaalde bron hebt overgeschreven, dan komt dat uit. Als een AI tool het geschreven heeft, zou dat slordig zijn.

Waarom een AI plagiaatchecker gebruiken?

Het kiezen van de juiste AI plagiaatchecker is essentieel om de originaliteit van je werk te waarborgen en mogelijke auteursrechtproblemen te voorkomen.

Ik hoop dat deze lijst je helpt bij het kiezen van de juiste plagiaatchecker voor jouw behoeften. Elk van deze tools heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, dus het is belangrijk om te overwegen wat voor jou het meest relevant is.

Is ChatGPT 100% plagiaatvrij?

ChatGPT zou plagiaatvrij moeten zijn omdat Chat Open AI de tekst niet woord-voor-woord kopieert uit andere bronnen. Toch kunnen ideeën en concepten die ChatGPT laat zien al vaker gebruikt zijn in een bepaalde context. Daardoor kan de schijn ontstaan dat de tekst niet origineel is, maar berust op plagiaat. Dus ook al schrijft ChatGPT niet letterlijk iets over, dan kan het toch raadzaam zijn om vergelijkbare bronnen op te sporen, deze zélf te lezen en daarop te anticiperen.

Wat zijn de APA-richtlijnen voor bronvermeldingen?

Als je met ChatGPT een wetenschappelijk artikel, scriptie, essay of werkstuk schrijft en je wilt problemen met plagiaat voorkomen, zorg dan voor de juiste bronverwijzingen. Je kunt ChatGPT om de bronnen vragten. Hoe je deze correct kunt schrijven, lees je in APA-richtlijnen voor bronvermelding en referenties te volgen (zie de gratis APA-handleiding van Universiteit Tilburg of de download APA-richtlijnen (PDF) voor bronvermelding van Surfspot.nl). Veel hogescholen en universiteiten in Nederland gebruiken de APA-richtlijnen die ook wereldwijd worden gehandteerd. Dubbelchecken van informatie die ChatGPT voor je samenstelt, is helaas altijd nodig. ChatGPT wint tijd, maar kost daarn o0k veel tijd!

Hoe 100% human teksten maken met ChatGPT -4?

Hoe maak je een AI tekst 100% human en plagiaatproof? Het is best gemakkelijk om de output van AI  output menselijker en sprekender te laten klinken. Je hoeft maar twee ChatGPT SEO prompts Nederlands in te voeren binnen AI om een originele, authentieke tekst te genereren. Maar om zeker te zijn, test je eindversie uit via deze gratis AI detectie software. Gebruik van AI is dan moeilijk te bewijzen.

Is ChatGPT ook te gebruiken als AI plagiarism checker?

Is ChatGPT te gebruiken als plagiaatchecker? Nee, juist niet. AI schrijftools maken output, maar ze controleren niet de eindresultaat met de gebruikte bronnen. Gespecialiseerde plagiaatcheckers heb je erbij nodig. Echter, spelling en stijl kun je weer wél prima checken met ChatGPT (introductie en uitleg op Webredactie blog. Dus dat valt dan weer mee. Ik zal de prompt geven: “Correct the following text and provide me seperately with your remarks en textual suggestions”.

Hoe plagiaat voorkomen in Nederlandse teksten?

Hoe kun je als auteur en/of eigenaar van content plagiaat voorkomen in Nederlandse teksten? De volgende vier stappen kun je plagiaat tegengaan om je unieke en originele content te beschermen tegen herpublicatie zonder toestemming:

 1. Plaats een waarschuwing voor plagiaat op elke pagina om het overnemen of te stelen van content te ontmoedigen
 2. Voeg copyright-meldingen toe aan je pagina’s om duidelijk te maken dat jij de eigenaar bent van de inhoud. Je kunt het ©-symbool in HTML gebruiken als: ©
 3. Maak gebruik van de automatische Copysentry-service (product van Copyscrape) om illegale kopieën van jouw content te ontdekken zodra die zouden verschijnen.
 4. Als iemand jouw content zonder toestemming herpubliceert, vraag dan meteen dit te laten verwijderen.

Is het gemakkelijk om via ChatGPT plagiaat te plegen?

Onderwijsorganisaties onderzoeken nu wat zij aanmoeten met het risico van plagiaat plegen door scholieren en studenten. Is plagiaat plegen door studenten en scholieren gemakkelijk? Het antwoor is: ja en nee. De automatisch geschreven AI-teksten van dit moment zullen nog wat vlak, formeel en niet erg vernieuwend overkomen. Toch hangt dit ook af van de gekozen tools en de intelligentie van de AI gebruiker. AI-systemen zijn prima in staat om goede teksten te maken op basis van goed geformuleerde input. Maar scholieren en studenten moeten wel een leertraject door om de AI software precies te vertellen hoe de schoolopdracht, het essay of de whitepaper eruit moet komen te zien. Uiteindelijk verwacht ik dat ChatGPT plagiaat van scholieren of studenten NIET te detecteren is. Echte nerds creëren zéker teksten met AI en zij zullen de eigen teksten herschrijven op een manier waarbij een ChatGPT detector niet kan onderscheiden of de tekst door machines of door mensen is gemaakt. Feit is dat AI onervaren scholieren en studenten misschien nog niet de juiste output krijgen uit de AI systemen. Die personen zullen dan door de mand vallen.

Is eindredactie nodig op output van ChatGPT?

Ja, teksten van ChatGPT zou je licht moeten redigeren om de schijn van plagiaat tegen te gaan. Het menselijk ‘handwerk’ blijft dus, ondanks AI tekstgeneratie. Het vereist ook slimheid en ervaring om niet te detecteren plagiaat te plegen. Een leerling moet wel de opdracht lezen en begrijpen, het concept voor zich zien en ChatGPT juist instrueren voor een output op maat.

Hoe ChatGPT plagiaat tegengaan in het onderwijs?

En als middelbaar onderwijs organisatie, als hogeschool of als universiteit kun je wel maatregelen nemen om ChatGPT plagiaat tegen te gaan of om te proberen om AI plagiaat te voorkomen:

 • Laat studenten met pen en papier werken in een lokaal zonder computers en zonder gebruik van de mobiele telefoon.
 • Vraag studenten om een logische inhoudsopgave en laat ze beschrijven hoe ze tot deze opzet zijn gekomen.
 • Vraag specifieke formats om in de opdracht op te nemen, een statistiek, 1 of 2 foto’s, enkele quote’s, opgave van bronnen en mensen die ervoor geïnterviewd zijn.
 • Neem de vraag op om een eigen mening te vormen over wat onderzocht is, en hoe iemand tot die mening is gekomen.
 • Beperk scholieren en studenten door te zeggen dat ze alleen Nederlandse websites mogen raadplegen en dat dit moet blijken uit het bronnenoverzicht (dit werkt totdat leerlingen ontdekken dat ze deze vraag ook aan ChatGPT zo kunnen opgeven).
 • De opdracht te geven om het verslag in twee delen te maken, voor iemand zonder voorkennis (het eerste verslag) en voor iemand met hoge voorkennis (het tweede verslag). Mogelijk vallen stijlverschillen tussen deze twee verslagen gemakkelijk op.
 • Roep studenten op om blijk te geven van eigen creativiteit, eigen vooronderstellingen en proefondervindelijke manieren van eigen onderzoek. Als je meer moet doen dan een droog verslag opleveren, heb je al minder aan AI als huiswerkassistent.

Welke ChatGPT detector of AI detectie tool gebruiken?

Als scholieren en studenten een erg vlak, clean en erg netjes geformuleerd resultaat inleveren, rijst al snel het vermoeden dat plagiaat is gepleegd met ChatGPT. Zeker als meerdere studenten ongeveer dezelfde (verstandige) gezichtspunten en formuleringen naar voren brengen in hun werkstukken. Dan komt een ChatGPT detector van pas. AI fraude detectie software is vaak niet gratis. Maar deze app om AI content te detecteren is een gratis webapp, een AI detectie tool van een SEO bureau. Naast de al genoemde gratis plagiaatcheckers aan het begin van deze blog. Zijn dit ook nog eenvoudige tools om plagiaat te toetsen, zoals Plagium. Dit zijn twee links:

Is ChatGPT plagiaat detecteren altijd mogelijk?

Nee, bedrijven zoals Open AI zijn wel bezig om een soort “handtekening” te maken binnen de outputs van ChatGPT. Maar op dit moment werkt dit niet. Wat ik al zei, het is vrij eenvoudig om AI content 100% menselijk geschreven te laten lijken, waardoor AI plagiaat detecteren (bijna) onmogelijk zal zijn. Dit is zeker zo wanneer auteurs alle teksten nog onderwerpen aan eindredactie.

Wat doen tegen plagiaat op het internet?

Copyscraper.com deelt een Engelstalige handleiding over hoe met online plagiaat om te gaan. Het is belangrijk om snel actie te ondernemen en je naam, merk, unieke content en inkomsten op die manier goed te beschermen.

Ik hoop dat dit artikel waardevol voor je was en dat je het online wilt delen, via X, LinkedIn of Facebook bijvoorbeeld. Mocht je andere inzichten hebben, stuur Webredactie blog gerust jouw favoriete AI plagiarism checker door.

Gerben G van Dijk
Volg hem