YouTube filmpje downloaden gratis tool

Hoe kan ik .mp3 of mp4 downloaden van YouTube, TikTok, Vimeo, Facebook of Instagram (en veilig)? Zelfs als het YouTube filmpje beschermd is tegen downloaden? Hoe kan je dan de muziek van YouTube afhalen? Naar mijn idee is het lastig om alleen de mp3 te downloaden. Dus is het mijn voorstel om het YouTube filmpje met geluid te downloaden met free tool zoals 4Kdownload.com. Het is een gratis tool voor online video van YouTube downloaden. Via video software zoals ShotCut kun je mogelijk de mp3 scheiden van de MP4 in hoge resolutie. Een TikTok mp3 (of mp4) downloaden kan wel via de tool Savefrom.

MP3 / MP4 downloaden van YouTube, Instagram, Facebook, Twitter, Vimeo, TikTok

De muziek, in de vorm van een .mp3 bestand downloaden vanaf een YouTube filmpje, is indirect mogelijk. Tegenwoordig adviseer ik mensen om 4kdownloader als free tool te gebruiken.

YouTube filmpje van YouTube downloaden gratis tool

YouTube filmpje van YouTube downloaden via gratis tool 4kdownloader.com. Eerst installeren.

Het is handig om deze op je Windows 10 of Windows 11 pc te downloaden en te installeren. Na installatie komt de  YouTube video recorder in je takenbalk te staan en kun je starten met downloaden. Kies de hoogste kwaliteit. Kopiëer de link van de video. En druk op de knop “Plak link”. Na enige tijd Analyseren. Krijg je een keurige MP4 download van een YouTube filmpje. Als je niet de rechten op de film hebt, kun je deze niet zondermeer uitzenden, dat spreekt vanzelf. :-)

Het programma 4kdownloader.com voor downloaden vanaf YouTube bevat geen virussen, spyware en ongewenste toepassingen. Voorheen adviseerde ik videoconverters zoals Keepvid of onlinevideoconverter.com, maar deze free tools zijn niet veilig of safe. En of laten je vervelende Google Extentions downloaden, als voorwaarde, waarbij deze extenties de rechten krijgen om allerlei persoonlijke gegevens in te zien.

Download elke video als mp4 bestand van YouTube, Facebook, Instagram of TikTok

Download elke YouTube video als mp4-bestand, gratis (YouTube filmpje downloaden naar (H.264 file))

Video’s opslaan (als MP4 of MP3) kan vanaf de volgende platformen:

  • YouTube video downloaden, en daarna geluid apart exporteren via video software ShotCut. Zie bovenstaand artikel.
  • Video vanaf FaceBook (FB) downloaden. Facebook video downloader (en converteren). Dit kan via Savefrom.net.
  • Video van Instagram downloaden. Instagram-video-omzetter. Converteer IG-video’s naar .mp4 of .mp3 online. IG video’s, IGTV offline bekijken na downloaden. Ook Instagram Stories. Ook dit kan met gratis tool Savefrom.net.
  • Twitter Video vanaf Twitter downloaden. Omzetten van online Twitter video naar MP4 of MP3. Probeer ook gratis software Windows 10 of Windows 11: Savefrom.net.
  • Vimeo video’s opslaan kan via https://en.savefrom.net/
  • Tiktok video’s downloaden. Tiktok & Musical.ly video’s online. Dit heet ook wel: Tiktok to MP3. Dit kan via Savefrom.net.
  • Soundcloud MP3 downloaden. Dit kan via Savefrom.net.

Tot zover over online video als MP4 opslaan op pc, of alleen de audio .MP3.

Succes! Zie ook het artikel: rechtenvrije achtergrond muziek vinden bij YouTube filmpje.

Gerben G van Dijk.

Gerben G van Dijk
Volg hem