Grote bestanden versturen, zoals foto’s en video’s en PDF’s met veel MB’s, kun je mailen via tussenkomst van de gratis tool Wetransfer, Kies voor de Free versie. Tot 2 Gigabyte kun je bestanden versturen. Lees in dit bericht hoe je dit op een slimme manier kunt doen. Zodat je ook aan veel mensen grote bestanden kunt mailen / versturen met Wetransfer. Via allerlei devices zoals via Android en Iphone telefoon, Windows of Mac computer kun je deze gratis tool gebruiken en grote bestanden mailen aan enkele of vele emailadressen.

Grote bestanden versturen

Ga naar Wetransfer.com (free) voor grote bestanden versturen tot 2 GB.  Via verschillende devices, de Android en Iphone telefoon, je Windows of Mac computer kun je Wetransfer als gratis bestanden verzendtool gebruiken om grote bestanden te verzenden aan meerdere personen / emailadressen.

Grote bestanden sturen aan meerdere personen  / meer dan 3 personen

Wetransfer.com, de gratis versie, staat alleen toe dat je grote bestanden verzend aan maximaal drie mensen. Als je grote bestanden aan meer dan 3 personen wilt versturen. Is het volgende slim om te doen. Zet in het Aan veld van de Wetransfer dialoog jouw emailadres. En in het Van veld OOK jouw emailadres. Dus je stuurt de downloadlink alleen maar aan jezelf. Wetransfer stuurt jou de email. Die je kunt vinden in je primaire postvak, of in je Updates postvak (Gmail). De blauwe knop voor downloaden gebruik je niet. In plaats daarvan ga je er op staan met je muis en doe je rechtermuisknop. Kies: Link kopiëren.

Deze link plak je in een nieuwe mail aan vele personen die de grote bestanden willen ontvangen. Daarbij kun je de link inkorten. Alles achter het vraagteken ‘?’ kun je weghalen. En ook het vraagteken zelf, haal je weg om een kortere donwloadlink te krijgen. Stuur zoveel mensen je wilt de standaardmail. Maar niet meer dan 50 mensen per mailtje. Anders is het wel erg spammen natuurlijk. Als je heel veel mensen wilt bereiken, moet je de downloads op een webpagina aanbieden wellicht.

Selectief downloaden van Wetransfer bestanden

Leuk om verder nog te weten over Wetransfer.com, is dat je niet altijd alle We transfer bestanden hoeft te downloaden. Je kunt al in de preview een selectie maken van de bestanden die je echt wilt hebben. Zie afbeelding bij de rode markering, deze opent de verzameling screenshots, nog voordat je deze hebt gedownload. Mocht je twijfelen aan de betrouwbaarheid van de afzender, dan is deze check, vooraf, zeker een veilige manier!

grote-bestanden-versturen-kan-gratis-met-Wetransfer.com Grote bestandenversturen kan gratis met Wetransfer.com tot 2 GB.

Grote bestanden versturen via Gmail en Google Drive

Je kunt Wetransfer ook overslaan als je Gmail gebruikt. Ook via Gmail kun je grote bestanden versturen (al doe ik meestal niet meer dan 2 foto’s op deze manier, ongeveer 3mb + 3 mb). Maar het is wel mogelijk. Seniorweb heeft hier een handleiding voor om Gmail te gebruiken voor het versturen van Grote bestanden. Bestanden die Google te groot vindt (meer dan 25 mb) worden door Gmail apart gezet in Google Drive.

 

Zo lukt het vast wel, toch?
Leuk als je doneert, dan wel een link naar mijn blog plaatst.

Gerbengvandijk.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *