zware foto bestanden mailen via Wetransfer handleiding

Hoe foto’s versturen via Gmail? Je kunt uitwijken naar de gratis tool Wetransfer. Via WeTransfer.com kun je gratis foto’s versturen en grote bestanden mailen. Bijvoorbeeld een video of mp4 bestand kun je zo opsturen. Zo’n bestand is te groot voor Gmail of emai. Lees hoe je dit eenvoudig en successvol doet.

Grote bestanden versturen handleiding WeTransfer

Via de gratis tool WeTransfer kun je grote bestanden uploaden en versturen.

Hoe grote foto’s en grote bestanden versturen via pc, laptop of mobiel?

Als je grote bestanden wilt versturen per Gmail of e-mail, gebruik dan liever een gratis dienst zoals WeTransfer.com. Kies de Free optie via Aanmelden. En volg deze stappen: 

Wat is WeTransfer?

Het is een online tool waarmee je iemand bestanden kunt sturen. Je kunt bestanden, of zelfs hele mappen, uploaden naar de cloud. Dit verloopt via de website wetransfer.com.

WeTransfer is gratis, al kun je wel een betaalde versie afnemen als je grote bestanden wilt delen, waardoor bij downloaden je eigen foto’s en huisstijl te zien zullen zijn.

Tot aan 2 Gigabyte aan toe kun je via de ‘Free’ version grote bestanden versturen naar een e-mailadres van iemand anders, of die van jezelf. Via een link kun je alles weer downloaden.

Hoe een wetransfer versturen?

Hoe een wetransfer versturen? Wetransfer zet je grote bestanden in de cloud en ontvangers van je Gmail kunnen deze foto en video bestanden gemakkelijk en veilig downloaden via een downloadlink. Je stuurt dus geen grote bestanden per mail, maar je stuurt alleen de link voor downloaden. En het is gratis. Wetransfer.com werkt altijd: via de laptop, de pc, tablet of via je mobiel. Altijd en overal.

Waarom WeTransfer gebruiken?

Vaak kun je via Outlook of Gmail nog wel een groot bestand versturen tot aan 10MB. Maar meerdere zware foto bestanden en/of video bestanden per Gmail versturen geeft toch echt wel een probleem. Je verstuurde batch komt dan niet aan.

Handleiding WeTransfer gratis foto’s versturen (via je mobiel)

WeTransfer.com is erg handig. Je hoeft de bestanden maar aan jezelf te sturen. En dezelfde mail kun je vervolgens doorsturen naar iedereen die de grote bestanden maar nodig heeft. Wel is het zo dat de downloadlink in de gratis versie maar 1 week geldig blijft. Je kunt dus hele mappen met foto’s of video’s delen via Gmail, met tussenkomst van de gratis software Wetransfer.com. Kies de gratis optie (free).

Een Wetransfer versturen: de stappen met screenshots.

De handleiding toont screenshots van een Android telefoon, maar het werkt precies zo voor Samsung of IPhone smartphones.

 

Wetransfer gratis tool tot 2GB aan grote bestanden versturen

Stap 1: ga naar gratis (Free) versie van WeTransfer

Ga naar https://www.wetransfer.com en accepteer de gebruiksvoorwaarden door op de knop ‘Accepteer’ te klikken.
Kies vervolgens de free-versie om in het volgende scherm te komen. Tot aan 2 GB kun je bestanden uploaden.
Scherm grote bestanden kiezen en overzetten

Stap 2: grote bestanden aan WeTransfer toevoegen om te versturen

Kies één of meer bestanden voor uploaden. Gebruik de blauwe knop met het plus-teken: “Voeg bestanden toe”.
Bestanden of mappen wetransfer free handleiding
 Kies voor bestanden of mappen. Ik zou mappen kiezen, om daarmee al je soorten media te benaderen.
foto's en video's sturen via email iphone android
In dit voorbeeld kies ik voor 15 afbeeldingen om te versturen naar maximaal 3 e-mail adressen.
Foto's kiezen om te versturen per mail
De bestanden zijn nu geselecteerd. Ik klik op “Gereed” of op “Openen”. Afhankelijk van je smartphone, soort toestel.
Bestanden mailen met persoonlijke boodschap

Stap 3: Voeg 3 mailadressen toe en een persoonlijk bericht (grote foto’s versturen per mail)

Voeg ook maximaal 3 e-mailadressen toe, met steeds een spatie ertussen. De ontvangers zien de e-mailadressen van elkaar niet. Wat daarbij ook kan, enkele stappen verder, is om alleen voor een algemeen geldende downloadlink te kiezen. Dan mail je mensen zelf nog die link toe. Zorg ook voor een korte, persoonlijke boodschap en zorg ervoor dat jouw emailadres er (in ieder geval) als afzender goed in staat.
grote bestanden versturen via link via email

Stap 4: Kies nog tussen link en e-mail, via ronde-bolletje-knop met 3 puntjes

Je hebt nu nog de keuze om de mensen een e-mail te sturen, of alleen zelf een link op te halen. Gangbaar is om gewoon op de knop “Versturen” te klikken. Als je meer dan 3 mensen wat wilt sturen, stuur dan naar jezelf, en verstuur die mail door naar x-aantal mensen.
Uploaden grote bestanden naar de cloud

Stap 5: WeTransfer versturen grote bestanden via mail

Klik op de blauwe knop “Versturen” om de grote bestanden echt over te zetten. De bestanden worden nu geüpload naar de servers van WeTransfer. Dit gaat trouwens veel sneller als je gebruik maakt van Wifi. Wacht dit proces af. Of bij laptop, werk verder via een nieuw tabblad. Bij mobiel: sluit dit tabblad nooit af. Wacht!
Bestanden overzetten mobiel naar pc gelukt

Stap 6: Zware bestanden overzetten gelukt

Let wel op: sluit je beeldscherm NIET af voordat je het bericht hebt gekregen, dat de upload klaar is. Het is pas klaar als je een mannetje op een trampoline omhoog ziet springen, dus dat is dan duidelijk. Als je op een pc werkt, kun je wel verder browsen in een ander tabblad. Na uploaden, kun je je mailbox in de gaten gaan houden. Dan zie je wie de verstuurde, zware bestanden al gedownload heeft.

 

Via Gmail grote bestanden ontvangen

Stap 7: Stappen voor de ontvanger van WeTransfer bericht

Op je eigen e-mailadres ontvang je een bevestiging van WeTransfer dat het uploaden gelukt is. Als je ontvanger bent, zie je een bericht zoals “Persoon X heeft je bestanden gestuurd”. Als de bestanden door de ontvanger(s) zijn gedownload dan krijgt de afzender daar een mail over.

Stap 8: Downloadlink openen (aandachtspunten bij ZIP-file)

Voor het downloaden van grote bestanden, kan ik deze aandachtspunten nog geven:

  • Als de ontvanger meerdere grote bestanden stuur via WeTransfer.com, dan krijgt de ontvanger automatisch een ZIP-bestand van. Als hij of zij dit bestand opslaat, bijvoorbeeld in de map Downloads, dan kun je via de rechtermuisknop kiezen voor uitpakken van de Zip-file. Het commando heet: “Alles uitpakken…”.
  • Als de foto’s, video’s of bestanden op een verkeerde plek staan. Dan kun je de bestanden selecteren met de muis. Dan klik je op “kopiëren”. En ga je naar de gewenste map. Via de rechtermuisknop klik je dan: “plakken”. En als dit niet lukt, dan blijft alles staan in de map “Downloads”; is niet erg.
  • Als iemand niet binnen 7 dagen download, kun je de persoon een reminder sturen, dat hij de grote files wel moet gaan binnenhalen…
  • Heeft iemand geen e-mail van WeTransfer ontvangen? Controleer dan of het bericht niet toevallig in de spam box is gekomen.

Tot zover de uitleg over grote bestanden versturen via e-mail.

Extra 1: Selectief downloaden van verzonden WeTransfer bestanden is mogelijk

Leuk om verder nog te weten over WeTransfer.com, is dat je niet altijd alle WeTransfer bestanden hoeft te downloaden. Je kunt al in de preview een selectie maken van de bestanden die je echt wilt hebben. Zie afbeelding bij de rode markering, deze opent de verzameling screenshots, nog voordat je deze hebt gedownload. Mocht je twijfelen aan de betrouwbaarheid van de afzender, dan is deze check, vooraf, zeker een veilige manier!

grote-bestanden-versturen-kan-gratis-met-Wetransfer.com Grote bestandenversturen kan gratis met WeTransfer.com tot 2 GB.

Extra 2: Grote bestanden versturen kan ook via Gmail en Google Drive

Je hoeft WeTransfer.com niet te gebruiken als je Gmail als mailprogramma hebt. Ook via Gmail kun je grote bestanden versturen (al doe ik meestal niet meer dan 2 foto’s op deze manier, ongeveer 3mb + 3 mb). Maar het is wel mogelijk. Seniorweb heeft hier een handleiding voor om Gmail te gebruiken voor het versturen van Grote bestanden. Bestanden die Google te groot vindt (meer dan 25 mb) worden door Gmail apart gezet in Google Drive.

Zo lukt bestanden overzetten vanaf je mobiel vast wel, toch?
Succes met WordPress, en met grote bestanden versturen via mail!

Gerbengvandijk.nl

Ps.

Als je Wetransfer eenmaal gewend bent, is dit straks ook jouw standaard en gratis tool voor grote bestanden versturen.
Bekijk nog meer online marketing tools op deze blog. En mijn diensten: webredactie, content coaching en SEO-diensten Utrecht.

Gerben G van Dijk
Volg hem