Met Gmailgrote bestanden versturen? Daar zit een grens aan. Als je meer dan 10 MB aan bestanden wilt versturen, gebruik dan liever Wetransfer.com.

Via WeTransfer kun je maar liefst tot 2 gigabyte aan grote bestanden mailen, terwijl Gmail niet verder gaat dan een groot bestand versturen tot 25mb. Deze tool wordt het meeste gebruikt op webredacties. Lees in dit bericht hoe ook jij WeTransfer kan gebruiken.

Grote bestanden versturen handleiding WeTransfer

Via de gratis tool WeTransfer kun je grote bestanden uploaden en versturen.

Gmail voor grote bestanden versturen, hoeft niet

Vaak kun je via Gmail nog wel een enkel bestand versturen van 10MB of meer aan vrienden, kennissen of collega’s. Maar zware foto’s en video’s mailen wordt toch wel een probleem.

De juiste tip om te volgen is om WeTransfer te gebruiken. Dit is de standaardtool voor communicatieafdelingen die vaak met Windows Outlook werken.

Wetransfer is gratis, al kun je wel een betaalde versie afnemen als je grote bestanden wilt delen, terwijl bij downloaden je eigen foto’s en huisstijl te zien zijn.

Hoe kun je grote bestanden versturen via de mail met Wetransfer?

WeTransfer is een beproefde, prettige en gratis dienst waarmee je batches aan bestanden kunt versturen, je kiest dus voor de ‘Free’ version. En je stuur grote bestanden zo naar iemand anders toe, die de bestanden veilig en netjes kan downloaden. Ook hele mappen zet je zo over via Gmail. Althans, je ontvangers krijgen gewoon een mailtje en kunnen je bestanden dan downloaden. Kost maar enkele ogenblikken.

 

Ga je foto’s of video’s versturen aan weinig of veel mensen? Tips

Als Gmail niet toereikend is, lees je hier hoe je grote bestanden verstuurd buiten Gmail om:

  1. enkele personen met WeTransfer
  2. vele personen via WeTransfer

Ad 1. Grote bestanden versturen aan enkele personen

Ga naar Wetransfer.com (free) voor grote bestanden versturen tot 2 GB.  Zorg er wel voor dat je kiest voor de ‘Free’ versie (met reclame erop) waar je grote bestanden kunt uploaden om gratis te gaan versturen. Vul altijd als afzender je correcte Gmail of emailadres in, en zet je mailadres gelijk in het veld aan (zie verder, voor als je aan meer dan 3 personen de grote bestanden wilt versturen). Leuk om te beseffen daarbij, is dat WeTransfer overal op werkt: op je Android, je Iphone telefoon, je Windows of op je Mac computer. Het werkt zeer eenvoudig en het is gratis.

Ad 2. Grote bestanden versturen aan meer dan 3 personen

Wetransfer.com, de gratis versie, staat alleen toe dat je grote bestanden verzend aan maximaal drie mensen. Als je grote bestanden aan meer dan 3 personen wilt versturen. Is het volgende slim om te doen. Zet in het Aan veld van de Wetransfer dialoog jouw emailadres. En in het Van veld OOK jouw emailadres. Dus je stuurt de downloadlink alleen maar aan jezelf. Wetransfer stuurt jou de email. Die je kunt vinden in je primaire postvak, of in je Updates postvak (Gmail). De blauwe knop voor downloaden gebruik je niet. In plaats daarvan ga je er op staan met je muis en doe je rechtermuisknop. Kies: Link kopiëren.

Deze link plak je in een nieuwe mail aan vele personen die de grote bestanden willen ontvangen. Daarbij kun je de link inkorten. Alles achter het vraagteken ‘?’ kun je weghalen. En ook het vraagteken zelf, haal je weg om een kortere donwloadlink te krijgen. Stuur zoveel mensen je wilt de standaardmail. Maar niet meer dan 50 mensen per mailtje. Anders is het wel erg spammen natuurlijk. Als je heel veel mensen wilt bereiken, moet je de downloads op een webpagina aanbieden wellicht.

 

 

Selectief downloaden van Wetransfer bestanden

Leuk om verder nog te weten over Wetransfer.com, is dat je niet altijd alle We transfer bestanden hoeft te downloaden. Je kunt al in de preview een selectie maken van de bestanden die je echt wilt hebben. Zie afbeelding bij de rode markering, deze opent de verzameling screenshots, nog voordat je deze hebt gedownload. Mocht je twijfelen aan de betrouwbaarheid van de afzender, dan is deze check, vooraf, zeker een veilige manier!

grote-bestanden-versturen-kan-gratis-met-Wetransfer.com Grote bestandenversturen kan gratis met Wetransfer.com tot 2 GB.

Grote bestanden versturen via Gmail en Google Drive

Je kunt Wetransfer ook overslaan als je Gmail gebruikt. Ook via Gmail kun je grote bestanden versturen (al doe ik meestal niet meer dan 2 foto’s op deze manier, ongeveer 3mb + 3 mb). Maar het is wel mogelijk. Seniorweb heeft hier een handleiding voor om Gmail te gebruiken voor het versturen van Grote bestanden. Bestanden die Google te groot vindt (meer dan 25 mb) worden door Gmail apart gezet in Google Drive.

Zo lukt het vast wel, toch?
Succes met WordPress, en met Gmail!

Gerbengvandijk.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *