Hoe maak je een goede homepage? Tips voor webdesign en content als je zelf je nieuwe WordPress website layout.

Hoe maak je een goede homepage?

Waar op laten als je een nieuwe website maakt? Voor de homepage en voor andere pagina’s:

  1. Maak direct duidelijk wat je aanbiedt, dus zorg voor een menu dat eigenlijk al vertelt waar het om gaat. Kom dus meteen terzake. Iedereen die je site ziet, moet na 5 seconden kijken, kunnen zeggen wat het aanbiedt.
  2. Zorg voor een helder ontwerp. Geef ruimte aan klikbare elementen. Probeer pagina’s rust te laten uitstralen.
  3. Zorg dat teksten op elke pagina minimaal 250 woorden hebben als het erom gaat dat Google de pagina ook echt kan indexeren. Een ideale tekstlengte voor Google is een webpagina tussen de 400 en 1000 woorden. Mogelijk geldt dit niet voor je homepage. Maar wel voor andere, inhoudelijke pagina’s.
  4. Call-to-action. Maak heel duidelijk, voor elke webpagina, welke hoofdactie voorop staat. Laat een knop of actie zien, zowel boven de pagefold (vouw) als eronder. Dus geef de optie voor een actie na een inleidende tekst van 1 of 2 alinea’s. En ook een actie helemaal onderaan. Zo’n actie kan van alles zijn. Het kan zoal gaan om bellen, bestellen, e-mailen of downloaden. Kies één actie, en vraag mensen het NU te doen. Wees daarin ook duidelijk.
  5. Vraag je jezelf af welke foto’s het goed doen online? Het antwoord is: foto’s met mensen. Zet foto’s met mensen erop, dat spreekt vrijwel altijd het meeste aan. Denk wel aan de geloofwaardigheid. Alleen maar stockfoto’s van nepwerelden, nepmensen en te mooie omgevingen, dat is (vaak) weinig realistisch.
  6. Gebruik ook kanalen naast je website voor meer zichtbaarheid. Denk dan ook aan Google My Business (GMD). Denk erover na dat foto’s (net zoals bij Instagram), vaak zelfstandig over het internet gaan. Zijn de foto’s helder genoeg over wat jij aanbiedt. Denk daarover na. Zorg voor foto’s die duidelijk maken wat jij aanbiedt.
  7. De UX van je website. Het zou eigenlijk niet als laatste punt hier moeten staan. Maar kijk hier dus goed naar. Is je website prettig leesbaar? Zorg tegenwoordig voor redelijk grote letters en een regelafstand die bijna twee regels hoog is. Bijvoorbeeld 1.8. Dat leest lekker. Qua lettergrootte kun je kiezen voor 14, 15 of zelfs 16 punten.

Succes met je WordPress website verder ontwerpen.

Gerben G van Dijk.

Gerben G van Dijk
Volg hem