Het is eenvoudig om via WordPress een tweet op je website te plaatsen. Je hoeft geen aparte plugin te installeren. Plaats een tweet op je website door de url van de tweet te embedden. Hoe dat gaat, lees je in dit artikel.

Als voorbeeld plaats ik nu deze tweet op mijn WordPress website:

Eén regel code voor plaatsen van tweet

Binnen de HTML (teksteditor) van mijn blogpost in WordPress heb ik de volgende code gezet:
tweet embedcode WordPress

Zoals je ziet, heb ik het webadres van de tweet nodig om deze te plaatsen tussen de ‘embed’ haken. Deze vind je zo:

Tweeturl verkrijgen via verzenddatum

Ga naar de tweet die je wilt embedden. Klik op de datum, dus niet op de functie ‘embedden’ die rechtsonder zit, waarbij je ook een code krijgt voor embedden. Kijk dus naar de datum rechtsboven in de tweet om de url te vinden. Zie afbeelding.

Datum-link-tweet-voor-embedden

Open de tweet en kopiëer daarop de url:

arbo werkplek inrichten thuis bol com kopen

Tweet url om op website te plaatsen

Zo kom je aan de tweeturl die ik in deze blogpost heb geplaatst. Vanaf nu kun je ermee starten om tweets op je website te plaatsen.

Voordelen tweets op je website plaatsen

Embedden van tweets in je website heeft voordelen. Je promoot je tweets en krijgt ook volgers via je blogposts. Daarbij maken toegevoegde tweets je blog levendig, actueel en rijk van content. Pas wel op met tweets van anderen; je maakt hun tweets statisch en haalt ze bovendien uit de oorspronkelijke context..

Succes met tweeten en WordPress,

Gerben G van Dijk

Gerben G van Dijk online specialist en SEO uit regio Utrecht46% procent van alle pagina's op deze blog staan in de top 10 van Google (2021). Denk jij erover je Google SEO uit te besteden, maar niet aan een SEO agency? Vanuit de regio Utrecht doe ik een contentanalyse via Google Search Console, SE-Ranking en Google Ads (SEA). Samen met uw organisatie werk ik toe naar toegankelijke, begrijpelijke én bruikbare content. In de vorm van SEO teksten, fotografie en ook video. Kwaliteitsgericht en op de lange termijn. Zodat uw organisatie voortaan aan de weg timmert met hogere online zichtbaarheid. Benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Mail dan  [email protected] of bel even: 06 – 23661106.