Een gebruikersvriendelijke website vereist een zoekfunctie. WordPress heeft zelf een zoekfunctie die je kunt aanzetten via een widget. Dit artikel verwijst daarnaast naar de informatie van Google zelf over hoe je Google Zoeken toevoegt aan je WordPress website. Zie ook de handleiding WordPress website laten bouwen.

Hoe zoekbalk toevoegen aan WordPress website?

Je bezoekers die eerder iets van je hebben gelezen, verwachten wel dat een zoekbalk of zoekveld op je website is geplaatst. Bijvoorbeeld door een Google zoekfunctie op de homepage van je website op te nemen /  te installeren.

Plaats van Google Zoeken op je website

Een goede plek voor een zoekbalk op je WordPress site is de rechterbovenhoek. Mogelijk is dit boven een horizontaal menu.

Waarom Google Zoeken op je website?

Het voordeel van Google Zoeken toevoegen aan je website, is omdat het Google Algoritme slim omgaat met zoekvragen en beter in staat is om antwoord te geven op de zoekintentie dan de ingebouwde zoekfunctie van het WordPress CMS.

Zoekfunctie via WordPress of via Google Zoeken installeren?

Je kunt kiezen uit twee technische zoekfuncties voor op je WordPress website:

  • Widget van WordPress (standaard al ingebouwd)
  • Oplossing van Google: Google Zoeken (implementatie via twee HTML codes)

1. Zoekfunctie van WordPress aan zetten via een widget

Log in op je WordPress website, je dashboard. Ga naar Widgets. En sleep de widget, genaamd, Zoeken naar een lege plek binnen één van je widgets waarin je gekozen WordPress thema in voorziet.

Google-zoekfunctie-toevoegen-WordPress-widget2. Zoekfunctie van Google Zoeken toevoegen aan je WordPress site

Ik verwijs naar Google zelf die een Nederlandse talige uitleg geeft over hoe je een zoekfunctie kunt toevoegen aan WordPress. Het komt erop neer dat je twee stukjes HTML code nodig hebt om op je website te plaatsen. Een stukje HTML om het zoekvenster te maken op je website. En stukje HTML voor je website pagina waar de zoekresultaten zullen verschijnen.

Succes met WordPress!

Gerben G van Dijk

Gerben G van Dijk
Volg hem