Een gebruikersvriendelijke website vereist een zoekfunctie. WordPress heeft zelf een zoekfunctie die je kunt aanzetten via een widget. Dit artikel verwijst daarnaast naar de informatie van Google zelf over hoe je Google Zoeken toevoegt aan je WordPress website.

Waarom een zoekfunctie op je website noodzakelijk is…

Je bezoekers die eerder iets van je hebben gelezen, verwachten wel dat een zoekveld op je website is geplaatst. Bijvoorbeeld door een Google zoekfunctie op de homepage van je website op te nemen /  te installeren.

Plaats van Google Zoeken op je website

Een goede plek voor Google Zoeken op je site is de rechterbovenhoek. Mogelijk is dit boven een horizontaal menu. Als je je website nog aan het indelen bent, kun je ook mijn pagina met WordPress video uitleg bekijken. Er is ook een video over hoe het menu te maken in WordPress.

Waarom Google Zoeken op je website?

Het voordeel van Google Zoeken toevoegen aan je website, is omdat het Google Algoritme slim omgaat met zoekvragen en beter in staat is om antwoord te geven op de zoekintentie dan de ingebouwde zoekfunctie van het WordPress CMS.

Zoekfunctie via WordPress of via Google Zoeken installeren?

Je kunt kiezen uit twee technische zoekfuncties voor op je WordPress website:

  • Widget van WordPress (standaard al ingebouwd)
  • Oplossing van Google: Google Zoeken (implementatie via twee HTML codes)
arbo werkplek inrichten thuis bol com kopen

1. Zoekfunctie van WordPress aan zetten via een widget

Log in op je WordPress website, je dashboard. Ga naar Widgets. En sleep de widget, genaamd, Zoeken naar een lege plek binnen één van je widgets waarin je gekozen WordPress thema in voorziet.

Google-zoekfunctie-toevoegen-WordPress-widget2. Zoekfunctie van Google Zoeken toevoegen aan je WordPress site

Ik verwijs naar Google zelf die een Nederlandse talige uitleg geeft over hoe je een zoekfunctie kunt toevoegen aan WordPress. Het komt erop neer dat je twee stukjes HTML code nodig hebt om op je website te plaatsen. Een stukje HTML om het zoekvenster te maken op je website. En stukje HTML voor je website pagina waar de zoekresultaten zullen verschijnen.

Succes met WordPress!

Gerben G van DijkGerben G van Dijk online specialist en SEO uit regio Utrecht46% procent van alle pagina's op deze blog staan in de top 10 van Google (2021). Denk jij erover je Google SEO uit te besteden, maar niet aan een SEO agency? Vanuit de regio Utrecht doe ik een contentanalyse via Google Search Console, SE-Ranking en Google Ads (SEA). Samen met uw organisatie werk ik toe naar toegankelijke, begrijpelijke én bruikbare content. In de vorm van SEO teksten, fotografie en ook video. Kwaliteitsgericht en op de lange termijn. Zodat uw organisatie voortaan aan de weg timmert met hogere online zichtbaarheid. Benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Mail dan  [email protected] of bel even: 06 – 23661106.