Ongebruikte afbeeldingen verwijderen uit WordPress gaat zo. Teveel en te zware foto bestanden kunnen er de oorzaak van zijn dat jouw WordPress website momenteel te veel schijfruimte gebruikt. Lees hier hoe je afbeeldingen die je niet gebruikt kunt verwijderen uit de WordPress Mediabibliotheek.

Webserver limiet bereikt?

De totale omvang van bestanden is dan de groot voor de limieten van je hosting- of webserver abonnement. De websiteserver mag bijvoorbeeld maar 250MB aan bestanden hebben. Naast ongebruikte foto’s kunnen backup bestanden op je server de harddisk te vol maken, waardoor je hostpartij zegt dat je de limiet overschrijdt.

Teveel aan backups verwijderen

Als het gaat om teveel backup bestanden kun je de achterkant van je website raadplegen via een (s)FTP programma zoals FileZilla. Deze files kun je dan downloaden en verwijderen van de webserver.

Teveel afbeeldingen verwijderen

Log in op je WordPress website voor afbeeldingen verwijderen uit de media. Geen FTP dus en geen plugins nodig.

Afbeeldingen verwijderen uit media

Binnen de mediabank kun je een filter aanvinken: niet-gekoppelde beelden. Dit zijn beelden die je niet aanroept vanuit je content. Dit zijn je overbodige plaatjes binnen WordPress om te verwijderen.

Filter op ongebruikte afbeeldingen voor verwijderen

Ga binnen WordPress (Het CMS / de back-end) naar Media (=bibliotheek) en klik op de koppeling voor niet gekoppelde afbeeldingen (Unattached images). Je vindt nu afbeeldingen die niet gebruikt worden op content-pagina’s.

Zie dit plaatje:

Afbeeldingen-verwijderen-WordPress

Vink de afbeeldingen aan die je uit de media wilt verwijderen. En kies: Delete / permanent verwijderen en ‘apply’.

Succes met WordPress!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *