Wat is de juiste lengte voor Site Title en Site Slogan binnen de Algemene instellingen van WordPress? Je WordPress Site Titel en WordPress slogan (tagline) hoeven niet gelijk te zijn. De juiste lengte voor deze beschrijvingen is maximaal 60 tekens inclusief spaties. Zie ook aantal tekens voor beschrijven van elke webpagina. Zie bericht over Titel en Metadescriptie van webpagina’s.

Wat is de WordPress site Titel en wat is de Slogan of tagline?

De titel van de website is de naam van je website of je merk, terwijl de tagline een korte beschrijving geeft van wat anderen van je site kunnen verwachten. Dit kun je ook ‘de belofte’ noemen. Samen dragen je website titel en de ondertitel bij aan een goede eerste indruk als je site gevonden wordt.

Lengte WordPress Titel

60-65 tekens of korter. Houd er rekening mee dat blogpost titels ¾ van het beeld innemen in de Google resultaten. Mogelijk zie je maar 2 (of nul) woorden van de Website titel in beeld komen. Probeer in die 2 woorden óf vertrouwen te wekken óf om meer mensen te laten klikken erop. Check ook of de stijl van schrijven bij de gehele website of WordPress blog past.

Juiste woorden bepalen voor website titel

Kijk in Google Trends hoe belangrijke zoekwoorden zich tot elkaar verhouden. Kies woorden waarop mensen daadwerkelijk zoeken en die ook getallen hebben in Google Trends. Wat je ook kunt doen, is naar je Google Search Console toegang, mits je deze gratis software aan je website hebt gekoppeld.

WordPress titel wijzigen

De WordPress title en tagline kun je wijzigen door naar in het WordPress Dashboard naar Instellingen te gaan en daarna Algemeen te kiezen. Verander de beschrijving(en) en druk op Wijzigen. Verander in ieder geval de regel die al standaard in WordPress zit: “Just another WordPress site”. Je kunt kiezen voor iets dat mensen hopelijk onthouden en/of je kunt bepaalde doelgroep of niche aanspreken.

Voorbeeld WordPress titel

WordPress titel: “Pastamania.nl | Dé Italiaanse foodblog voor fans van pasta”

Voorbeeld WordPress Slogan

WordPress Tagline voorbeeld: “De lekkerste pastarecepten voor jonge moeders met weinig tijd.”

 

Bekijk ook artikel over juiste lengte van je paginabeschrijvingen (SEO metatags). Zie ook wat je moet weten over b1 teksten maken en voorbeelden.

Gerben G van Dijk
Volg hem