Gratis WordPress handleiding met 10 Nederlandstalige video’s

Op zoek naar een gratis WordPress handleiding via video’s? Dan ben je nu op het goede spoor gekomen! Dankzij Youtube heb ik een WordPress handleiding voor je klaar staan. Je leert menu’s maken, pagina’s maken, berichten maken en publiceren. Deze WordPress blog staat vol met uitleg over hoe je het WordPress CMS zelf kan gebruiken. Mijn doel is om mensen te helpen en hen krachtig en expressief te laten zijn. WordPress! Ook jij kan WordPress leren oppakken met deze video uitleg.

Overzicht gratis WordPress video handleidingen

WordPress handleiding

Het inlogscherm van WordPress. Zo ga je er heen: https://www.jouwwebsite.nl/wp-admin

WordPress handleiding in video’s

Algemene WordPress tutorial door Gerben G van Dijk

Raak snel vertrouwd met ‘de WordPress backend’ van je website en leer begrijpen hoe je pagina’s en berichten kunt bewerken en publiceren. WordPress uitleg voor bloggers en ondernemers. Deze video leert je de basis van WordPress als meest populair Content Management Systeem (CMS).

Terug naar overzicht WordPress handleiding video’s

Vaste pagina maken in WordPress handleiding

In WordPress heb je vaste pagina’s en dynamische pagina’s. De dynamische pagina’s zijn de berichten waarop reacties mogelijk zijn. Deze reactie mogelijkheid kun je ook uitzetten. De pagina’s zijn je vaste pagina’s zoals: Over mij / Over ons, Portfolio, Diensten, Klantverhalen en/of Contact. Of lees in dit bericht hoe je een nieuwe pagina aanmaakt in WordPress.

Terug naar overzicht WordPress handleiding video’s

Blog bericht maken, nieuw bericht maken

Schrijf een bericht dat je daarna kunt verspreiden op sociale media. Je kunt onder een blogbericht ook sociale deelknoppen plaatsen. Je kunt diverse WordPress plugins vinden om minimaal te gebruiken voor noodzakelijke extra functies, zoals het goed optimaliseren van teksten (SEO).

Terug naar overzicht WordPress video handleidingen

Foto via Media toevoegen of galerij toevoegen aan pagina

Maak aantrekkelijke content door foto’s toe te voegen aan je website.

Terug naar overzicht WordPress handleiding video’s

SEO Plugin gebruiken binnen berichten

De WordPress SEO plugin van Yoast is goed en alom bekend. Deze plugin coacht je om content te maken die door Google gevonden gaat worden. Het is een must have WordPress plugin, vind ik.

Terug naar overzicht WordPress handleiding video’s

SEO plugin Yoast voor WordPress juist instellen

Terug naar overzicht WordPress video handleidingen

WordPress thema aanpassen

Terug naar overzicht WordPress handleiding video’s

WordPress menu maken

Het menu kun je slepen. Elk item kun je koppelen aan een pagina of specifiek bericht, of zelfs een categorie van berichten. Een gebruikersvriendelijk menu heeft 5 tot 7 items.

Terug naar overzicht WordPress video handleidingen

Url of pagina handmatig redirecten WordPress

Voorkom dode links en dat mensen moeten zoeken op je website. Redirecten gaat nu vanzelf in WordPress, maar dit zelf doen, kan ook.

Terug naar overzicht WordPress handleiding video’s

WordPress (Facebook) widget maken voor specifieke pagina

Maak reclame voor Facebook voor je site. En bouw zo meer publiek op via je Facebook pagina. Een widget is een contentblokje dat op sommige plekken op je website getoond kan worden. Een plugin is geen content, maar echt een stukje software wat taken regelt binnen het WordPress CMS.

Terug naar overzicht WordPress handleiding video’s

Meer WordPress handleidingen op Youtube

De meest recente en beste WordPress handleiding kun je op YouTube vinden, maar hopelijk heb je via deze WordPress uitleg of video’s tutorial voldoende bagage om zelf pagina’s, berichten, menu’s aan te passen binnen het WordPress CMS. Een tip is dit YouTube kanaal: Artesign.
Terug naar overzicht WordPress handleiding video’s

Boek met WordPress handleiding

Bestel eventueel het boek over WordPress bij Bol.com! Mocht je ondanks mijn Gratis WordPress video handleiding er niet uitkomen, mail of bel mij dan gerust. Ik vind het niet erg om iemand bij iets te helpen. Al kan ik ook structureel een handje bijsteken. Zie mijn homepage voor dit aanbod.

Laat een reactie achter als je wilt. En veel succes met deze WordPress handleiding.

Gerben G van Dijk.

Ps. Naast WordPress webredacteur en SEO adviseur, is Gerben G van Dijk in te huren voor het maken van korte video's zoals 'klantreviews' of 'Even voorstellen video's'. Op locatie in Bunnik of elders in regio Utrecht / Midden Nederland.

 

Trackbacks

  1. […] van vragen. Ook zijn er Facebook groepen en kun je vooral ook op Youtube terecht voor allerlei ‘WP handleidingen en […]

  2. […] boven een horizontaal menu. Als je je website nog aan het indelen bent, kun je ook mijn pagina met WordPress video uitleg bekijken. Er is ook een video over hoe het menu te maken in […]

  3. […] WordPress bestellen? Bekijk de instructievideo’s over WordPress. Verder kun je voor ongeveer 10 Euro een e-book kopen met de meest recente WordPress handleiding. […]

  4. […] ook de gratis WordPress handleiding in de vorm van video’s. Het gaat om 10 video’s en die vormen een Nederlandstalige WordPress […]

En ja, reageer gerust

*