Volg deze kooptips voor een betaalbare oplossing als u in regio Utrecht (Midden Nederland) de wifi wilt versterken. U vraagt zich af “Welke wifi versterker moet ik hebben” en “Welke Wifi versterking is geschikt voor Ziggo”. Deze opties.

Welke Wifi range extender heb ik nodig voor Ziggo?

Passende opties voor elke Ziggo router: Ziggo Connect Box, Technicolor router, Cisco kastje, Ubee zender, Thomson modum, Hitron router of Mediabox XL (horizon). Je kunt er sowieso een extra Wifi punt aan toevoegen die je plaatst in een nabijgelegen stopcontact. Bijvoorbeeld 3 meter van je Wifi punt af.

Een slecht Ziggo wifi signaal kun je oplossen met simpele aankopen om je wifi bereik te vergroten. Zodat je in heel het huis of in heel het kantoor een goed wifi bereik hebt. Je computer maakt dan beter verbinding met internet en zal dan minder traag zijn.

Ziggo Wifi booster waar te koop 2021?

Wat is de juiste Ziggo wifi booster voor mij? Goede vraag. Welnu, ik heb goede ervaring met de Ziggo Wifi booster TP-link en D-link serie. Deze zijn via Bol.com te bestellen. Hierbij van prijs-laag naar prijs-hoog mijn review en kooptips.

Ziggo Wifi Booster bestellen kopen tip 2021

Ziggo Wifi Booster D-link N300 / DAP-1325 is mijn tip.

 • TP-LINK RE200 wifi versterker (E 25,50). Score 4.1 uit 5. voor een beter wifi bereik overal in huis. Het helpt 100% en voorkomt dat je moet opteren voor de dure glasvezel van KPN vs Ziggo. Zie ook alvast de TP link wifi versterker handleiding voor de TP-Link RE200.
 • DAP-1325 van D-link, 300 Mbps (E 28, 95). Geen reviews). Aangeraden door ICT’ers. En nu ook zelf hele goede ervaring mee. Zie installatie uitleg hieronder. Of download installatiehandleiding van DAP-1325 van D-link.
 • TP-Link RE305. (E 39,95). Score 4.3 uit 5. Goede koop sowieso. Zeker als je anno 2021 veel thuiswerkt en wat meer verwacht van je internetverbinding. Handleiding kwijt? Hier is tp link handleiding RE305.
 • TP-Link Archer C6 (E46,19), Score 4.7 uit 5.  wifi router (31 Euro). De consumentenbond adviseerde dit eerder als beste koop. Maar dit was in 2019. Zie ook alvast de TP Link Archer C6 user guide.
 • Netgear EX8000 – Wifi versterker – 3000 Mbps. Snelle WiFi extender die ook in te zetten is als accespoint. Dit geeft wel alle mogelijkheden, maar kost (E 126,50).

Wifi router evt. verbinden via internetkabel

Je kunt meerdere Wifi uitbreidingen naast elkaar gebruiken. In dat geval is het slim om ze via een internetkabel te verbinden aan je router. Anders storen ze elkaar.

Ziggo wifi booster installeren handleiding, D-link N300 Mbps

Zoals je op het plaatje kunt zien, krijg je een doosje met de Wifi versterker installatie handleiding. Er zit ook een klein kaartje in. Je leest daarop de fabrieksinstellingen, dus voorlopige naam van het wifi station en voorlopige wachtwoord (bewaar dit kaartje goed!). Dit zijn de installatiestappen voor mijn kooptip: D-link N300 Wifi versterker. Ziggo Wifi booster installatie handleiding in het kort:

 1. Steek de Ziggo Wifi Booster in het stopcontact, binnen 1 meter (als kan) vanaf je router.
 2. Druk bovenop de Wifi versterker op het knopje, 2 seconden, zodat deze gaat uitzenden.
 3. Druk ook op je vaste router op de verbindingsknop (eenmaal), dus het knopje met de ‘recyclepijltjes’ voorop in zicht.
 4. Scan met je mobieltje de QR code in de handleiding.
 5. Installeer de aangeboden app in de Google Play Store: D-link QRS mobile app
 6. Druk bovenop de Wifi versterker op het knopje, 2 seconden, zodat deze gaat uitzenden.
 7. Ga naar de Wifi instellingen van je telefoon, en kies /  selecteer de (fabrieksinstellingen) naam van je Ziggo Wifi booster.
 8. Start nu de app.
 9. Kies als netwerk dat hij moet volgen de naam en het wachtwoord van je bestaande Wifi netwerk.
 10. Als app Wifi naam herhaald, is dat de naam van je NIEWE kastje, verleng je Wifi naam met: _EXT (Staat voor “Wifi Extender”). Is handig ze te onderscheiden.
 11. De app is klaar en toont je de nieuwe gegevens, die stuur je naar je email toe. En print je uit. Delete dan de email.

Zie uitgebreider artikel 

Gerben G van Dijk
Volg hem