Ziggo wifi kanaal scanner storing of traag wifi signaal scanner 1

Gebruik de software: wifi kanaal scanner voor ziggo wifi kanaal wijzigen. De Wifi analyzer is gratis software (veilige downloadlink in artikel). Je Wifi-ontvangst wordt veel beter als je je Ziggo kastje op een storingsvrij kanaal zet. Deze actie heet: Ziggo wifi kanaal vastzetten.

NB. In combinatie met kiezen voor een minder storingsgevoelig Wifikanaal, kan het internetbereik in huis verder verbeteren door een Wifi versterker op de eerste verdieping in het stopcontact te stoppen. Na uitzoeken, heb ik nu prima ervaring met de TP-LINK RE200 wifi versterker (23 Euro) voor een beter wifi bereik overal in huis. Het helpt 100% en voorkomt dat je moet opteren voor de dure glasvezel van KPN vs Ziggo. Een iets sterker signaal kun je verwachten van Ziggo versterker: TP-Link RE305. Goede koop sowieso. Zeker als je anno 2021 veel thuiswerkt en wat meer verwacht van je internetverbinding. En ook wilt dat Zoomen tussen 14.00 en 16.00 uur toch nog goed verloopt. Meetings met Microsoft Teams, MS teams, kun je beste starten om 15 minuten over heel of half uur. Stabielere verbinding.

In dit artikel over Wifi signaal verbeteren

 1. Na gebruik van de tool Ziggo wifi kanaal scanner weet je naar welk Ziggo wifi kanaal veranderen het beste is.
 2. Na wifi-kanalen analyseren, kun je inloggen op je modem of router voor wifi kanaal veranderen (192.168.178.1). Wil je overal in huis beter bereik krijgen of zelfs het beste bereik? Koop dan een Ziggo wifi kanaalversterker of wifi-signaal-extender voor in een stopcontact en 3-4 meter vanaf je Ziggo router.  (zie kooptip in artikel)

Wifi kanaal scanner Ziggo gebruiken voor Ziggo wifi kanaal veranderen

Het is irritant en vervelend als je bij thuiswerken internet problemen hebt door een slecht wifi ontvangst. Als je last hebt van een verstoord draadloos wifi netwerk en het werkt traag. Dan is het hoog tijd om daar iets aan te doen. Lees snel verder hoe je de Ziggo wifi Connect Box kunt benaderen, hoe je een wifi scan maakt en hoe je het beste wifi kanaal vervolgens kunt wijzigen en vastzetten. Boost zo je Ziggo Wifi ontvangst.

Via een Ziggo wifi scanner of wifi analyzer Ziggo kanalen achterhaal je snel wat de wifi-storing veroorzaakt.
Zelf ontdekte ik de gratis wifi analyser tool waarmee je kunt analyseren wat het juiste kanaal is voor jouw wifi kastje.

Download gratis Wifi scanner software

Wifi scan maken voor Ziggo wifi kanaal wijzigen

Na deze wifi scan kun je de Ziggo wifi  Connect Box of router instellingen veranderen en een wifi kanaal kiezen die de beste ontvangst geeft. En als je wifi-ontvangst toch niet optimaal is in alle ruimten. Dan geef ik nog enkele adviezen om met weinig budget toch de juiste wifi-apparatuur in huis te nemen. Mijn kooptips zijn beproefd, en ik volg ook de Consumentenbond adviezen.

Wat is het beste wifi signaal voor Ziggo?

De beste wifi kanalen zijn de nummers 1, 6 of 11. De tip voor een betere Ziggo Wifi ontvangst is de Ziggo wifi Connect Box vastzetten op één van deze kanalen: dus 1, 6 of 11. Als je buren dan andere kanalen gebruiken, dan is de kans op Wifi storingen laag. Natuurlijk moet je eerst weten welke Ziggo kanalen in gebruik zijn in en rondom jouw huis.

Je kunt met die kennis het juiste wifi kanaal instellen in de Ziggo Wifi Connect Box. Je hebt een Ziggo Wifi kanaal scanner nodig om te meten welke Wifi kanalen je buren gebruiken.

Gerben G van Dijk online specialist en SEO uit regio UtrechtWil je Google SEO uitbesteden, maar niet aan een SEO agency? Vanuit de regio Utrecht doe ik een contentanalyse via Google Search Console, SE-Ranking en Google Ads (SEA). Samen met uw organisatie werk ik toe naar toegankelijke, begrijpelijke én bruikbare content. In de vorm van SEO teksten, fotografie en ook video. Kwaliteitsgericht en op de lange termijn. Zodat uw organisatie voortaan aan de weg timmert met hogere online zichtbaarheid. Benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Mail dan  [email protected] of bel even: 06 – 23661106.

Download deze software gratis voor scannen van storende wifi kanalen in of rond jouw locatie. Installeer op je Windows 10 pc en zie stappen 1 t/m 7 voor juiste instelling van je Ziggo box Wifi signaal. Zie de 7 stappen verderop.

Alternatieven voor als je Ziggo wifi bereik slecht is of matig blijft

Als je merkt dat je Ziggo Wifi bereik slecht blijft, kun je nog de volgende aankopen overwegen.

slecht wifi signaal ziggo oplossen

Trage of slechte Ziggo Wifi oplossen?

Een slecht wifi signaal van Ziggo kun je oplossen met simpele aankopen om je wifi bereik te vergroten. Zodat je in heel het huis of in heel het kantoor een goed wifi bereik hebt. Je computer maakt dan beter verbinding met internet en zal dan minder traag zijn.

Slecht wifi signaal Ziggo op afgelegen plekken in huis of kantoor – (kooptip voor Wifi repeater)

is, maar dat dit alleen zo is voor slaapkamers, op zolder of in de kelder. Dan hoef je het Ziggo wifi kanaal niet te wijzigen, maar volstaat een wifi-versterker. Dit simpele apparaatje kan gewoon in een stopcontact ergens tussen je hoofdkastje en de ruimte waarin je het Ziggo Wifi  signaal sterker wilt laten zijn. Na uitzoeken, heb ik prima ervaring met de TP-LINK RE200 wifi versterker (23 Euro) voor een beter wifi bereik overal in huis. Het helpt 100% en voorkomt dat je moet opteren voor de dure glasvezel van KPN vs Ziggo. Een iets sterker signaal geeft het duurdere type TP-Link RE305. Goede koop sowieso.

Ziggo wifi slecht door te zwakke router – (kooptip voor krachtiger Wifi modem)

De consumentenbond adviseert als beste koop, in haar vergelijkingstest van 2019, de TP-Link Archer C6 (v2) wifi router (31 Euro). Deze alternatieve Wifi box voor Ziggo heeft nul negatieve recensies!

arbo werkplek inrichten thuis bol com kopen

Als je het wifi kanaal hebt vastgezet, maar de ziggo wifi modem blijft slecht presteren, dan kun je beter eerst nog een krachtiger wifi kastje kopen dan de standaard Ziggo router.

Ziggo gebruikt immers basis routers zoals de Ziggo Connect Box, Technicolor router, Cisco kastje, Ubee zender, Thomson modum, Hitron router, Mediabox XL (horizon) en randapparatuur voor een extra wifi-punt of wifi booster.

Ziggo wifi slecht door te zwak wifi signaal – (kooptip voor 20 meter Wifi-kabel leggen)

Soms kun je beter de keuze maken door niet via wifi te werken, maar een kabel te trekken naar je vaste laptop of vaste pc. De investering is gewoon een simpele ethernet kabel van 20  meter bij Bol.com. Dat scheelt een hoop ergenis. Je computerverbinding is dan stabiel en je hoeft dan geen ander Ziggo Wifi-punt of Ziggo Wifi modem te bestellen.

Ziggo wifi kanaal veranderen, wijzigen of vastzetten, de 7 stappen:

Ga nu eerst maar je Ziggo wifi kanaal veranderen om je wifi ontvangst te versterken. Dat is jouw eerste Quick win:

1. Benader je Ziggo wifi Connect Box via je pc

Bekijk alle plaatjes ,en vooral deze eerste, om je Ziggo wifi kanaal te veranderen / te wijzigen via de wifi kanaal scanner Ziggo of wifi analyzer Ziggo.

In deze afbeelding is het Ziggo wifi kastje op kanaal 1 vastgezet (niet op 6 of 11)

In deze afbeelding is het Ziggo wifi kastje op kanaal 1 vastgezet, instelling is Manual (handmatig). Als je ervoor kiest om het wifi kanaal NIET handmatig te veranderen naar een vast kanaal, dan kan je wifi ontvangst toch goed zijn. Dit komt omdat de Ziggo Connect Box na elke herstart op zoek gaat naar het beste wifi kanaal voor Ziggo. Wil je dit eerst testen? Zet dan je Ziggo Connect Box (router) dan 1 minuut uit en dan weer aan. Maar als je dit al geprobeerd hebt, dan denk je vast: kan ik dat Ziggo wifi kanaal vastzetten op een vast kanaal? Ja, dat kan! Je kunt na gebruik van de wifi kanaal scanner voor ziggo het beste wifi kanaal handmatig instellen op kanaal 1, 6 of 11. Einde storing! Muurvast geregeld.

2. wifi analyse: Ziggo wifi kanaal probleem vaststellen

Herken je deze problemen met je Ziggo wifi Connect Box?

 • Ziggo wifi lijkt steeds uit te vallen; je moet wifi kastje steeds uitzetten en aanzetten.
 • websites laden traag of langszaam op, Ipad blijft maar laden / wachten
 • online streamen van video geeft steeds stilvallend beeld en het is allemaal bloedirritant.
 • Mogelijk is dit de oplossing van deze Ziggo wifi problemen:

3. Installeer gratis Ziggo wifi kanaal scanner / wifi scan ziggo (voor Windows pc)

Gebruik de Ziggo wifi kanaal scanner of wifi analyzer Ziggo.

>> Test je Ziggo wifi met gratis software Dit is een Freeware wifi Channel Picker for windows. Je kunt deze veilig installeren.

4. Stappen na installatie van Ziggo wifikanaal scanner / wifi scan

Heb je de Ziggo wifi kanaal scanner op je pc staan? Doe dan vervolgens deze stappen:

 • Ga vlakbij je Ziggo Connect Box staan/zitten met je PC
 • Analyseer / Refresh de wifi verkeer scan met de software (= Ziggo wifi channel Picker, zie screenshot onder)
 • Vink je eigen wifi naam aan (SSID), klik op Evaluate.
 • Schrijf het Ziggo wifi kanaal op dat de tool adviseert (het liefst 5 punten weg van de buren)

Je hebt nu het beste wifi kanaal van Ziggo gevonden. Dit wifi kanaal ga je nu vastzetten. Lees nu de vervolgstappen:

5. Inloggen op je Ziggo wifi Connect Box

Werk via een pc. Open je browser (bijv. Google Chrome) en ga naar dit web-adres:

192.168.178.1
Typ je wifi-wachtwoord:

Inloggen connect box Ziggo lokaal

Inloggen Connect Box Ziggo lokaal

 

 • [Als gevraagd: Naam wifi station]
 • Geef je wachtwoord (Ziggo heeft zo’n sticker waar het op staat gegeven: ‘Hey, wat is je wifi?’)
 • Lukt dit niet, trek dan een internetsnoer tussen je Connect Box en je PC om te verbinden met internet.

6. Ziggo wifi kanaal veranderen / Ziggo wifi kanaal wijzigen / Wifi kanaal vastzetten

Ga deze menu’s door in de interface met je wifi Connect Box om je wifi kanaal vast te zetten:

 • Kies Geavanceerd / Advanced Settings
 • Daarna kies je voor: “Draadloos / Wireless”
 • Klik daarna op “Draadloos signaal / Wireless signal”

De Ziggo wifi instellingen kun je als volgt aanpassen, bekijk deze tekst en onderstaand plaatje.

 • Er staat een vinkje bij 2,4 GHz frequentieband: in (Ingeschakeld).
 • En zie je correcte wifi-modus: 802.11g/n gemengd.
 • Zie je vinkje aangezet staan voor Kanaal =  Handmatig.
 • Je ziet nu Channel 1 (Kanaal 1), maar je kunt nu via dit dropdown menu dus kiezen voor het beste wifikanaal: 1, 6 of 11 in de praktijk.

Je moet deze wijzigingen wel bevestigen in de knop onderin het scherm, waar die knop zit, zie je bij stap 7. (lees verder)

ziggo draadloos signaal vastzetten wifi kanaal

Ziggo Wifi: draadloos signaal vastzetten in de Connect Box.

 

 

7. Ziggo wifi kanaal wijzigingen opslaan: Instellingen opslaan / Apply changes

Er zit onderin het menu een knop waarmee je moet bevestigen dat je wifi kanaal wijziging van kracht wordt. De instellingen moeten dus staan zoals op het eerste plaatje bovenin dit bericht. De andere instellingen hoef je dus niet te wijzigen. Nogmaals, check dus goed het plaatje bovenin.

Je moet deze wijzigingen wel bevestigen in de knop onderin het scherm.: Instellingen opslaan, (hier afgebeeld: )

Ziggo wifi kanaal veranderen-4

Bronnen Screenshots: Ziggo klantenservice portal op www.ziggo.nl. Na bevestiging via deze knop is het wifi kanaal wijzigen bij Ziggo gelukt. Leve Ziggo!

 

Tot zover deze uitleg over hoe je je Ziggo wifi kastje een vast kanaal geeft (1, 6 of 11). Zoals gezegd, kan een TP-Link versterker RE305 het bereik nog verhogen op vergelegen plekken in huis. Hopelijk is het gelukt met je wifi en deel je deze blog eens met anderen.

Alternatieven voor Ziggo wifi bereik vergroten

Als je nu het juiste wifi kanaal hebt ingesteld en je merkt dat je niet overal in huis een goed wifi bereik hebt, dan zijn er drie manieren voor Ziggo wifi bereik vergroten. Het gaat om een eenmalige aankoop die je Ziggo wifi gaat boosten en voorkomt dat je gaat uitzien naar KPN glasvezel. Ik zou dit alleen aanschaffen als je een gamer bent, anders niet. Dit zijn mijn 3 kooptips:

 • Koop een wifi-versterker voor beter bereik overal in huis. Na onderzoek te hebben gedaan, heb ik goede ervaring met de TP-LINK RE200 wifi versterker / wifi booster. (23 Euro)
 • Bestel een wifi kastje met meer bereik dan Ziggo. In 2019 adviseert de Consumentenbond TP-Link Archer C6 (v2) als beste wifi router (beste koop 2019). (31 Euro)
 • Verbindt je computer gewoon weer met een “ouderwetse” internetkabel aan je Ziggo Connect Box, gooi 20 meter wifi kabel in je kruipruimte, dat maakt je wifi verbinding stabiel en snel zat! (17 Euro)

Bonus: links naar Ziggo klantenservice (voor als je ze toch nodig hebt)

Succes met het kanaal veranderen via de Ziggo wifi kanaal scanner! Oftewel de wifi scan Ziggo.

arbo werkplek inrichten thuis bol com kopen

Gerben G van Dijk.

Gerben G van Dijk online specialist en SEO uit regio UtrechtWil je Google SEO uitbesteden, maar niet aan een SEO agency? Vanuit de regio Utrecht doe ik een contentanalyse via Google Search Console, SE-Ranking en Google Ads (SEA). Samen met uw organisatie werk ik toe naar toegankelijke, begrijpelijke én bruikbare content. In de vorm van SEO teksten, fotografie en ook video. Kwaliteitsgericht en op de lange termijn. Zodat uw organisatie voortaan aan de weg timmert met hogere online zichtbaarheid. Benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Mail dan  [email protected] of bel even: 06 – 23661106.