Als je nieuw bent in WordPress of je lange tijd geen toegang hebt gezocht tot je WordPress website, dan kun je de WordPress login url natuurlijk vergeten zijn. Dit zijn de mogelijke urls voor WordPress inloggen:

Wat is de WordPress login url

Het standaard inlogscherm van het WordPress CMS.

WordPress login url

Bij de meeste WordPress websites kun je inloggen door /login/ of /admin/ toe te voegen aan het einde van de URL. Dus het is dan je domein + /login of + /admin. Dus de meest waarschijnlijke urls, zijn deze. Wat nog kan. is dat via een beveiligingsplugin een andere url voor toegang is ingesteld. Zie ook mijn opmerking als inloggen op WordPress niet lukt vanwege gebruik van je eigen Wifi thuis of op kantoor.

Meest waarschijnlijke inlog url WordPress

https://www.jouwwebsitenaam.nl/wp-admin/

Ook mogelijk is WordPress login via deze url:

https://www.jouwwebsitenaam.nl/wp-login/

Meer alternatieve voor inloggen op WordPress dashboard

https://www.jouwwebsitenaam.nl/admin/
https://www.jouwwebsitenaam.nl/wp/login
https://www.jouwwebsitenaam.nl/wp/wp-login

Na inloggen op WordPress dashboard

Eenmaal ingelogd, kun je via één van deze URL’s direct toegang krijgen tot het WordPress dashboard. Na inlog kunt u nieuwe berichten en pagina’s aanmaken, het thema updaten of veranderen en nieuwe wp-plugins toevoegen of widgets plaatsen of veranderen. Dit deel van je WordPress website is voor beheerders. Ook wel ‘website achterkant’ of back-end genoemd. De voorzijde van je WordPress, de openbare website, is de front-end.

Hoe WordPress login url niet meer vergeten?

U kunt de WordPress inlog url bewaren door in je browser de url voor inloggen ‘favoriet’ te maken. Of deze op te nemen in de werkbalk van uw browser met hyperlinks (shortcuts) naar verschillende websites (bijv. in de browser Chrome). Het is verder oké om de inlog url (zonder wachtwoord) te mailen naar jezelf en in mapje te zetten.

Wifi connectie voorkomt inloggen WordPress?

Het kan voorkomen dat WordPress een storing geeft bij inloggen als je op je eigen Wifi-netwerk zit. Het is dan slim om te kijken of inloggen op WordPress via je mobieltje wel lukt. Dus via 4 G (waarbij je telefoon geen contact kan maken met Wifi, dus zet Wifi op je smartphone dan uit). Als je via je mobiel inlogt op WordPress. Ga dan naar plugins en zet de beveiligingsplugin tijdelijk uit. Je kunt vanaf dat moment mogelijk zonder inlog error of fout, toch probleemloos inloggen op je WordPress Dashboard.

Succes met WordPress. Zie ook deze blog vol tips voor WordPress. Zoals :

Gerben G van Dijk.

Gerben G van Dijk
Volg hem