Hoe maak je een plaatje klikbaar? Of: hoe link je een image via HTML? Dit is de HTML code die je zoekt om een plaatje een link mee te geven, bijvoorbeeld een button of een plaatje van een Word of PDF bestand die je wilt laten downloaden met één klik.

Lees op dit webredactieblog ook de handleidingen voor ankerlinks maken, goede webteksten maken, je Google zichtbaarheid verhogen , HTML codes en over website testen.

Link image HTML code

Deze HTML code werkt perfect om een webpagina te linken via een plaatje. Denk aan buttons of aan iconen die je wilt linken via je HTML editor in je website CMS. Dit is HTML code voor link te maken onder een plaatje. De HTML code voor linken, voor knippen en plakken, staat direct onder dit plaatje:

Link-image-html-code

Link maken in plaatje

Deze HTML code voor link maken in plaatje, kun je knippen:

<p><a href=”Link-webpagina“><img style=”margin: 0px 15px 0px 15px;” src=”Linkplaatje.jpg” alt=”trefwoord1-trefwoord2″ width=”100″ align=”left” /></a>Dit is de leesbare tekst rechts ernaast</p>

Nieuwsbrief gerbengvandijk inschrijven blog over WordPress en webredactie

Uitleg gebruik HTML code om image te linken

Raadpleeg video-uitleg HTML link in plaatje plaatsen. Vervang de eerste link in de HTML code voor een bestaande webpagina url, vervang de tweede link met een url vanuit je mediabank. De url van je plaatje wil je linken. Je moet dus eerst een plaatje uploaden in de juiste maat. Hoe foto bijsnijden kan, zie je in dit filmpje. Je kunt HTML code veranderen. Je kunt een image links (left), rechts (rechts) of vrij zetten (centre). De breedte kun je ook wijzigen.

Resultaat: image link onder plaatje

In je editor ziet je hyperlink onder het plaatje er dan zo uit:link-image-html-plaatje

Hopelijk kom je er zo uit! Succes. Gerben G van Dijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *