Een LED Lightboard studio bestaat aan een constructie met helder glas. Dit glas wordt door LED lampen beschenen, van boven en van onder. Daardoor kun je het glas als een Whiteboard gebruiken. De video’s die je ermee kunt maken zijn cool, omdat je de spreker ziet. En ook de aantekeningen die hij of zij maakt. Wil je zelf lightboard video’s gaan maken? Lees dan hier wat je daarvoor nodig hebt.

LED lightboard studio

Lightboard video’s zijn een coole techniek om nieuwe technologie uit te leggen aan een publiek. Het lijkt erg op de Whiteboard Friday video’s die al bestonden. Maar een Lightboard studio stelt de spreker in staat om een LED verlicht glas te beschrijven als een schoolbord. De camera die opneemt, spiegelt het beeld, waardoor de kijker zowel de spreker natuurlijk ziet spreker, als zijn aantekeningen op het bord ziet verschijnen. Dergelijke video’s vereisen een studio die door een timmerman gemaakt moet worden, maar qua aanschaf nog wel te betalen is. Zie daarvoor de links met precieze instructies voor de juiste opstelling.

LED lightboard video

Een techneut of een docent kan met een Lightboard video zichtbare schetsen en vergelijkingen maken terwijl hij spreekt. Dit geeft beeld op een heel natuurlijke manier. Je kunt instructies eenvoudig vastleggen, zonder allerlei editing nodig te hebben om spreker en ‘Whiteboard’ in één scherm samen te brengen. De LED video opname is al geïntegreerd en wat je met de vorm overbrengt, is dat je de toekomst vooruit bent.

LED video over Lightboard studio maken en benodigdheden

Zelf een LED Lightboard studio maken

Bekijk deze links over hoe je zelf een LED video studio kunt maken. De artikelen leggen uit hoe je de LED lightboard studio kunt bouwen en hoe dit mogelijk kan voor 100 Dollar:

Gerben G van Dijk online specialist en SEO uit regio UtrechtWil je Google SEO uitbesteden, maar niet aan een SEO agency? Vanuit de regio Utrecht doe ik een contentanalyse via Google Search Console, SE-Ranking en Google Ads (SEA). Samen met uw organisatie werk ik toe naar toegankelijke, begrijpelijke én bruikbare content. In de vorm van SEO teksten, fotografie en ook video. Kwaliteitsgericht en op de lange termijn. Zodat uw organisatie voortaan aan de weg timmert met hogere online zichtbaarheid. Benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Mail dan  [email protected] of bel even: 06 – 23661106.