gratis iconen website downloaden free pack

Waar kun je gratis iconen voor je website downloaden? Een actiegerichte website heeft vaak iconen om bepaalde acties uit te lichten. Vind de juiste free icons of iconen sets via de websites die Webredactie blog je aanreikt.

Bronnen gratis iconen voor je website

Veel mensen vinden gratis icons via Google door te zoeken naar ‘free icons’. Je kunt daar aan toevoegen ‘svg’ voor gratis vectorbestand of ‘png’ voor icons als webfoto. Bronnen voor gratis iconen downloaden:

 • Iconfinder, zie uitleg * onder
 • Icons8 voor gratis iconen downloaden voor je website
 • Freepik site voor gratis icons
 • Graphic Burger free icons sets
 • Linea icon sets verzameld (download iconen 3.7 mb)
 • Free icon shop website
 • Gebruik gratis iconen en pictogrammen van de overheid (het Rijk): rijkshuisstijl iconen
 • Gebruik icons van de overheid (gemeenten): bekijk het overzicht van gratis iconen
 • Google op: icons AND “Free vector pack”
 • Google op : “Free icons” AND (andere woorden)

Ad * Iconfinder biedt honderdduizenden gratis icoontjes aan. Met een gratis icoontje doorbreek je tekstuele webpagina? en visualiseer je de kern van het onderwerp, actie of product waar het om gaat.

Denk bijvoorbeeld aan een setje social icoontjes in één bepaalde stijl van ontwerpen.  De betaalde iconen kosten meestal een dollar. Sowieso krijg je de iconen gelijk in alle formaten, zodat je ermee uit de voeten kunt.

De rechtenvrije iconen kun je vrij gebruiken, maar check voor de zekerheid te voorwaarden, of het echt gratis is of dat je makers zou moeten vermelden of later zou moeten betalen. Voor betaalde sites, zie het overzicht hieronder:

Bronnen betaalde iconen voor je website

Verkoopgerichte plaatjes, of gewoon mooie iconen, kun je vinden via websites waar je dan wel voor moet betalen:

arbo werkplek inrichten thuis bol com kopen

Ad * Font Awesome biedt uitgebreide sets aan van social media en internet iconen. Zie alle categorieën van deze icons download website via mijn eerdere bericht.

3 tips na gratis iconen downloaden

 1. Goede stelregel bij iconen toevoegen aan je website is om de actie ook in simpele taal te benoemen, omdat website iconen vaak voor meerdere uitleg vatbaar zijn. Dat is dus een tip
 2. Iconen en pictogrammen kun je ook verwerken in afbeeldingen:
  • op je website of in je sociale media.
  • in print media zoals visitekaartjes en briefpapier
  • als element in menu-knoppen of banners
 3. Voor drukwerk heb je PDF of EPS bestanden nodig. Je kunt daarvoor een gratis vector icoon (SVG) als afbeelding in Word opnemen en deze opslaan als PDF. Gebruik je toch .png of .jpg, zorg dan voor 300 dpi (dots per inch) van het gebruikte icoon. In Photoshop kun je afbeeldingen vergroten en ook de dpi verhogen van 72 of 90 naar 300 dpi.

Succes met WordPress en gebruik van mooie en strakke iconen, pictogrammen of social media icoontjes.
Lees ook waarom ik WordPress aanraad als websitesysteem. (why WordPress?)

Gerben G van Dijk

Gerben G van Dijk online specialist en SEO uit regio Utrecht46% procent van alle pagina's op deze blog staan in de top 10 van Google (2021). Denk jij erover je Google SEO uit te besteden, maar niet aan een SEO agency? Vanuit de regio Utrecht doe ik een contentanalyse via Google Search Console, SE-Ranking en Google Ads (SEA). Samen met uw organisatie werk ik toe naar toegankelijke, begrijpelijke én bruikbare content. In de vorm van SEO teksten, fotografie en ook video. Kwaliteitsgericht en op de lange termijn. Zodat uw organisatie voortaan aan de weg timmert met hogere online zichtbaarheid. Benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Mail dan  [email protected] of bel even: 06 – 23661106.