De gratis Canva biedt al veel mogelijkheden, moet je dan Canva Pro overwegen, of zelfs Canva Enterprise? De overwegingen voor elke licentie en de voordelen ervan worden helder uitgelegd. Op webredactieblog. Lees en deel!

Gratis Canva vs Canva Pro voordelen van een abonnement

De gratis versie van Canva is al vrij robuust. Je kunt Canva als infographic tool gebruiken, maar je kunt ook van alles gereed maken voor je3 sociale media kanalen  in de juiste maat.

Canva wint de concurrentie in zijn soort als het gaat om gratis infographic tools en wint ook van betaalde infographic tools. Veel mensen zijn enthousiast over Canva. Het is een goede keuze om de gratis versie te gebruiken. Maar overstap naar betaalde Pro versie biedt voordelen.

Video over het verschil tussen Gratis Canva (Free) en Canva Pro

Voordelen van Canva Pro zijn extra mogelijkheden, zoals mappen aanmaken, werken met sjablonen voor iedereen, achtergrond verwijderen, resizen in verschillende maten. Integraties met externe software, maar dat is niet alleen voorbehouden aan Canva Pro variant. Bekijk video.

Gratis Canva vs Canva Pro kiezen?

Voor organisaties is een betaalde Canva Pro abonnement een goede keuze, waarbij je de inlog kan delen met 4 andere, personen in de organisatie (n=5). Zij kunnen dan aan de slag met sjablonen die zijn klaargezet.

 

 

Je hebt in de Canva Pro licentie de volgende voordelen of mogelijkheden:

  • De optie voor mappen te maken, zodat je alle sjablonen, en logo’s, een goede plek kunt geven. Verder heb je extra voordelen bij Canva Pro.
  • Je hebt een brandkit, je kunt kleuren inrichten die je vaak nodig hebt, zoals de huisstijlkleuren, maar ook logo’s en design elementen gebruiken. Net zoals bij Visme kun je animaties creëren.
  • Je kunt de achtergrond van (portret)foto’s automatisch veranderen. Dit kan helaas NIET in de gratis Canva versie.
  • Verder kun je snel maten veranderen van werk dat je hebt gemaakt, bijvoorbeeld om het geschikt te maken voor Instagram, Facebook of Twitter.

Zo geeft Canva Pro vrijheid aan iedereen om met deze tool designs te maken voor drukwerk, dus print, en web, zoals voor website,  sociale media en online uitnodigingen e.d. flyers e.d.

Exporteren vanuit Canva

De output is JPG, PNG in verschillende kwaliteiten. In Canva Pro kun je ontwerpen ook met transparante randen downloaden. Maar ook als afdrukbare PDF’s voor jezelf of voor drukkerijen zijn als export mogelijk in Canva (Pro). Ook zijn er integraties met andere software partijen om bepaalde effecten mogelijk te maken. Dus om te importeren vanuit andere ontwerp apps, om een deelbewerking in Canva te doen.

 

 

Kosten Canva Pro (Canva pricing)

De kosten van Canva Pro bedragen 12 Euro de maand. Je hebt dan 5 inlogs. Zie ook Canva Pro pricing voor actuele informatie. Je kiest dus voor Canva Pro als je kleuren, lettertypen en logo’s van je organisatie wilt opslaan, en ook de sjablonen in mappen wilt kunnen zetten. Het gevaar op verkeerd gebruik en overschrijven van de sjablonen is beperkt. In Canva Pro heb je voldoende mogelijkheden om snel dingen te maken voor je merk.

Wanneer voor Canva Enterprise abonnement kiezen?

Canva Enterprise wordt interessant als je wilt dat mensen eerst toestemming vragen, voordat ze een ontwerp vanuit Canva kunnen exporteren of downloaden. Ook kun je in de corporate versie van Canva Enterprise voorkomen dat mensen onderdelen van designs wijzigen. Je kunt instellen welke delen van de sjablonen aan te passen zijn. En ook door wie. Dit geeft dus maximale controle over je merk uitingen.

Succes met kiezen voor het juiste Canva abonnement en ook succes met WordPress,

 

arbo werkplek inrichten thuis bol com kopen

 

Gerben G van Dijk

Slimme Canva tips in handleiding

Zie ook downloadbare PDF Canva handleiding