Je kunt je Google Mijn Bedrijf-profiel verbeteren door ChatGPT de teksten te laten maken of te laten verbeteren. Hiermee vergroot je de online zichtbaarheid van je organisatie of expertise op Google Maps en op de lokale markt. Om je bedrijfsgegevens juist in te vullen op Google Mijn Bedrijf, kun je gebruikmaken van een Lokale SEO Prompt en een heldere checklist maken.

Google Mijn Bedrijf invullen via een ChatGPT prompt en je url (GMB prompt)

Voor het maken van inhoud voor Google Mijn Bedrijf (GMB) kun je gebruikmaken van een SEO-chatprompt. Dit is deze GMB Prompt ChatGPT. Gewoon in het Nederlands te gebruiken…


Gebruik deze prompt op open chat.openai.com:

ChatGPT, fijn als u een Google Mijn Bedrijf-account wilt maken voor de website https://www.jouwwebsitenaam.nl, geef mij de items die ik moet invullen als een checklist. Zodat ik mijn profiel zo volledig mogelijk kan invullen, met daarbij suggesties voor het te volgen format. Geef steeds waar mogelijk een voorbeeld gebaseerd op content vanaf de genoemde url in deze prompt om meteen de juiste informatie en waarden te hebben om direct in mijn Google My Business (GMB) gegevens te plakken. Genereer de checklist op basis van lokale SEO zoekwoorden voor de plaats Utrecht. Geef tot slot ook twee FAQ’s die voor de doelgroepen relevant kunnen zijn om in het profiel te gebruiken.


Voordelen GMB Prompt ChatGPT

Deze prompt kan je helpen bij het maken van een checklist met items die je moet invullen om je profiel zo volledig mogelijk te maken. Daarbij kun je suggesties krijgen voor het te volgen format en voorbeelden op basis van content vanaf jouw website. De checklist wordt gegenereerd op basis van lokale SEO zoekwoorden voor de plaats Utrecht. Tot slot krijg je ook twee relevante FAQ’s die je kunt gebruiken in je profiel.

Wat betreft de rol van AI in tekstschrijven in de toekomst, verwacht ik dat dit een belangrijke rol gaat spelen. Contentmakers zullen steeds meer gebruikmaken van AI-tools om artikelen, reviews en productbeschrijvingen te schrijven.

Meer over lokale zichtbaarheid in Google

Check regelmatig je platformen voor lokale vindbaarheid in Google. Start met:

Gerben G van Dijk
Volg hem