wordpress wp admin beveiligen of niet

Verplaatsen van de inlog pagina, voorkomt in veel gevallen dat je site gehackt kan worden. Toch blijven risico’s er altijd, dus zorg wel voor back-ups. Het is slim om je standaard url voor WordPress inloggen (via wp-admin of wp-login) te wijzigen en daarbij ook het aantal inlogpogingen te beperken. Voor beide beveiligingsmethoden zijn plugins te vinden.

Lees via welke plugins je de WordPress wp-admin pagina kunt beveiligen.

Hoe WordPress wp-admin inlogpagina beveiligen?

Je kunt 4 scenario’s overwegen om je WordPress wp-admin url te beveiligen. Van geen impact, lichte impact, medium impact en zware impact. Loop je ze met mij langs?

1. Geen WordPress wp-admin security: geen impact

Als je met CloudFlare CDN werkt en je hebt sterke inlognamen en wachtwoorden, dan hoef je niet per se aan extra beveiliging te doen om je WordPress website te beschermen. Van de andere kant: sommige goed gebouwde of kleine plugins zullen geen nauwelijks beslag leggen op je website prestaties. Daar gaat punt 2 over.

2. WordPress wp-admin beveiligen: lichte impact

De meest lichte vorm van WordPress beveilging is het blokkeren van de standaard inlogpagina van WordPress.(de Hide Admin functie)

screenshot wordpress.org 2020.10.31 00 47 50De plugin WPS Hide Login wijzigt de url/hyperlink van je inlog pagina.Je zorgt er alleen maar voor dat jouw inlogplek (WP login) niet de standaard is. Als Russische hackers persé jouw site in willen, dan lukt ze dat vast en zeker toch wel…

De wp-admin verbergen plugin onderschept (vijandige) paginaverzoeken en herleid deze naar een andere pagina (url). Als extra stap kun je daarnaast nog de WPS Limit Login plugin nemen. Van dezelfde makers. De installatie handleiding van WPS hide login vind je hier

Meer hoeft niet. Klaar.

3. WordPress wp-admin beveiligen: medium impact (back-up vereist)

De IThemes Security plugin is een van de meest populaire en hoogst gewaardeerde beveiligingsplugins in de WordPress.org directory. In de gratis versie zit de optie om wp-admin pagina te verstoppen. Een zeer aanbevolen plugin.

Denk ook aan WordFence plugin, ook zeer goede plugin voor beveiligen van WordPress. Is ook geweldige keuze.

best WordPress security pluginBelangrijk: Voordat je de iThemes Security plugin installeert en beveiligingsfuncties aanzet, is het verstandig om een volledige back-up van je site te maken. Dit is nodig omdat deze wp-security plugin wijzigingen aanbrengt in de database en ook in je website bestanden.

In mijn artikel over veelgebruikte WordPress plugins, lees je meer over plugins. Ook over hoe plugins te installeren.

4. WordPress wp-admin beveiligen: zwaar scenario (back-up vereist)

Voor de echt technische webdevelopers is de plugin Defender nog een prima overweging voor extra WordPress security: Defender security plugin.

Wat je moet weten over WordPress website beveiligen

Doe iets tegen beveiliging, maar laat de impact niet enorm zijn. Als je gewoon update, is je site veilig genoeg. Altijd.

  • Gebruik plugins die velen gebruiken en recentelijk nog zijn bijgewerkt.
  • Hoe meer plugins in je site, hoe meer laadtijd. En dat kost helaas weer bezoekers.
  • Niet meer dan 2 beveiligingsplugins.
  • Het beste dat je kunt doen, is steeds WordPress en de plugins blijven updaten.
  • Verder moet je een goede hostingpartij hebben.
  • meer lezen is niet nodig, maar kan altijd. Kinsta en WP-lounge schrijven er zeer uitgebreid over.

Nogmaals: als je altijd update, dan is er niets aan de hand. Zorg wel dat je hostpartij backups heeft! En paar maanden steeds. Succes met je stappen in WordPress beveiliging.

Gerben G van Dijk

Gerben G van Dijk
Volg hem