Je zoekt een gratis password manager? Gebruik voor wachtwoorden beheren Bitwarden. Voor individuen is dit gratis en het werkt simpel. De passwordmanager Bitwarden werkt samen met Google Chrome. Waardoor je wachtwoorden veilig in een aparte kluis staan.

Wachtwoorden beheren app gratis

Beveiligingsexperts waarschuwen voor datalekken, randsomware en hacking. Goede zorg voor wachtwoorden lijkt steeds belangrijker. De eisen aan wachtwoorden worden hoger. Ze moeten uniek zijn, complex en lang zijn en bij voorkeur willekeurig gegenereerd. Hoe kun je deze wachtwoorden beheren? Je zoekt een gratis wachtwoorden app om je logins en wachtwoorden in op te slaan.

Bitwarden is een gratis password app

Bitwarden als gratis wachtwoorden beheren app, stelt je in staat om veilige wachtwoorden te bewaren, waarbij je maar 1 wachtwoord hoeft te onthouden. Kies bijvoorbeeld als hoofdwachtwoord een zinnetje dat je kunt onthouden. Bijvoorbeeld een zin uit een liedje: “2 emmertjes water halen”. Deze schrijf je ergens op, want als je deze kwijtraakt, werkt de password app niet meer.

Wat doet een wachtwoorden beheren app?

Een password manager neemt je werk en zorg uit handen. Deze functies kun je verwachten van een gratis wachtwoorden app:

  • Alle wachtwoorden beheren en veilig bewaren. Via end-to-end versleuteling.
  • Wachtwoorden met één druk op de knop kunnen invullen of kunnen kopiëren van gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Bescherming van je kluis met wachtwoorden, je eigen voorwaarden instellen.
  • Snel veilige wachtwoorden kunnen creëren, ook zonder ze zelf te kennen of te hoeven onthouden.
  • Synchroniseren van wachtwoorden op meerdere apparaten (Android, Iphone, Tablet, Computer, Google Chrome)

Chrome extention Bitwarden

Bitwarden heeft een Google Chrome extentie, deze kun je via deze link installeren in je Chrome browser. Zie voordelen in de video onderin.

Bitwarden als jouw gratis wachtwoorden kluis

Binnen Bitwarden kun je wachtwoorden , contactpersonen en notities opslaan. Het belangrijkste voordeel is dat het werkt voor elk apparaat. Vooral binnen de browser waarmee je dagelijks werkt (zoals in Google Chrome) valt Bitwarden perfect te integreren. Het is voor individuen een gratis wachtwoorden app. Het is dus een zeer goede keuze. Het blijft levenslang gratis, voor zolang Bitwarden blijft bestaan.

Deze app met je wachtwoorden in de kluis zullen je werk versnellen. En dat je je eigen wachtwoorden niet (meer) weet, is eigenlijk geen probleem. Je kunt regelmatig van wachtwoord wisselen, zonder dat het vervelend wordt.

Waarom een passwordmanager gebruiken?

Ontdek via deze video waarom een passwordmanager niet alleen handiger is, maar ook veiliger. Wat is een passwordmanager en waarom gebruiken? Bekijk deze video van YouTube binnen Webredactie blog (deze website).

Wat is een passwordmanager en waarom gebruiken?

Voordelen passwordmanager helder uitgelegd door Bitwarden.

Voordelen wachtwoorden beheren via Google Chrome browser

Bitwarden stelt je in staat om de wachtwoorden kluis te installeren binnen Google Chrome of een andere browser. Ook kun je de software downloaden naar je eigen computer.. Zie onderstaande video als handleiding Bitwarden.

Vooral voor webredacteuren en online marketeers is het handig om via de browser de wachtwoorden in te voeren die je gebruikt. Je kunt ook instellen hoe vaak je het hoofdwachtwoord moet gebruiken om de functie te ontsluiten. Dit is vooral handig als je wilt voorkomen dat andere personen je pc of laptop onbeheerd aantreffen. Zij moeten dan niet bij je wachtwoorden kunnen.

Wachtwoorden beheren in Google Chrome

Handleiding Bitwarden. Verschillende werkwijzen uitgelegd. Wachtwoorden beheren in Google Chrome.

Google wachtwoorden manager

Je kunt ook een Google wachtwoorden manager gebruiken en installeren op Iphone, Pad, Android of op je computer. Dit betekent dat Google Chrome je wachtwoorden opslaat. Dit kan tegen het ICT-beleid van je organisatie zijn, of je browser wordt vervangen. In die gevallen, is je eigen gratis passwordmanager Bitwarden te verkiezen. Wil je dat Google Chrome wachtwoorden voor je invult, ga dan naar Google Support.

Hopelijk kun je zo verder! Probeer ook andere online marketing software die de moeite waard is.

Gerben G van Dijk
Volg hem