Hoe een YouTube video delen vanaf bepaalde tijd? Je kunt een YouTube link delen of embedden met daaraan gekoppeld jouw gewenste vanaf tijd.

Je voorkomt dat lezers die de video gaan bekijken daarna afhaken. Een video kan te lang zijn, traag op gang komen, of veel irrelevante scene’s bevatten.

In dit artikel lees je hoe je starttijd correct instelt voor een YouTube video.

Hoe Youtube video delen vanaf bepaalde tijd?

Om een YouTube video te delen, zodat die afspeelt vanaf een bepaalde tijd, hoef je alleen maar een code achter de url te zetten, deze code:

?t=1m23s

Een YouTube link met tijd (tijdsindicatie) zorgt er dus voor dat de video gaat afspelen vanaf bepaald moment in de video. In dit geval staat de starttijd van de video ingesteld op 1 minuut en 23 seconden. Dus m staat voor minuut en s voor seconden.

Ook als je een YouTube video embed in WordPress kun je een video vanaf een tijd, of specifieke tijdsinstelling, laten starten. Op dezelfde manier.

Twee voorbeelden en je snapt het:

Video URL maken met tijd startcode

Stel je wilt een video delen die start op 1 minuut, 23 seconden. Zo ziet de link die je deelt er dan uit:

https://youtu.be/hXUt7tM9zpw?t=1m23s
of
https://youtu.be/hXUt7tM9zpw?t=83 (moderne weergave 60 seconden + 23 seconden)

Video embedcode: bepaalde starttijd aan video toevoegen

Je kunt binnen Youtube een video delen waarbij je een bepaalde starttijd instelt. Dit is slechts een vinkje als je de Youtube Embedcode ophaalt. Je kunt dan ook de gewenste starttijd opgeven. Voorbeeld YouTube embedcode met starttijd, waarbij de starttijd uitgedrukt wordt in het totaal aantal seconden dat al gepasseerd is in de video. De video start vanaf het moment van 83 seconden:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/hXUt7tM9zpw?start=83″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Video embedden vanaf bepaald punt / aantal seconden waarop de video moet starten

Deze video start pas vanaf 1 minuut, 23 seconden. Zie de voorbeeldcode (YouTube url met parameter),  boven,  die geplakt is in de WordPress editor:

Ps. Heb je een YouTube url? Ga naar Youtube en kies video delen, kies vervolgens voor de “embedcode insluiten”, vink het hokje aan voor instellen van starttijd. De code past zich aan. Plak de code in de HTML van je pagina of bericht.

Gerben G van Dijk