Hoe een YouTube video delen vanaf bepaalde tijd? Je kunt een YouTube link delen of embedden met daaraan gekoppeld een: vanaf tijd. Dus dat de video de instelling heeft voor ‘afspelen vanaf bepaald moment in de video’.

De link start de video vanaf een bepaald punt, aangeven in de url via het aantal seconden.

Ook als je een YouTube video embed in WordPress kun je een video vanaf een tijd, of specifieke tijdsinstelling, laten starten. In dit artikel lees je hoe je starttijd instelt voor een YouTube video.

YouTube video laten starten vanaf een bepaalde tijd / bepaald punt

Om een YouTube film op een bepaalde tijd te laten starten, voeg je deze code toe aan de url:

?t=1m23s

In dit geval staat de starttijd van de video ingesteld op 1 minuut en 23 seconden.

 

 

Video URL maken met tijd startcode (1 minuut, 23 seconden)

Een complete video url met een code voor de starttijd, is dan dit voorbeeld:
https://youtu.be/hXUt7tM9zpw?t=1m23s
of
https://youtu.be/hXUt7tM9zpw?t=83 (moderne weergave 60 seconden + 23 seconden)

Video embedcode: bepaalde starttijd aan video toevoegen

Je kunt binnen Youtube een video delen waarbij je een bepaalde starttijd instelt. Dit is slechts een vinkje als je de Youtube Embedcode ophaalt. Je kunt dan ook de gewenste starttijd opgeven. Voorbeeld YouTube embedcode met starttijd, waarbij de starttijd uitgedrukt wordt in het totaal aantal seconden dat al gepasseerd is in de video. De video start vanaf het moment van 83 seconden:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/hXUt7tM9zpw?start=83″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

 

 

Video embedden vanaf bepaald punt / aantal seconden waarop de video moet starten

Deze video start pas vanaf 1 minuut, 23 seconden. Zie de voorbeeldcode (YouTube url met parameter),  boven,  die geplakt is in de WordPress editor:

Ps. Heb je een YouTube url? Ga naar Youtube en kies video delen, kies vervolgens voor de “embedcode insluiten”, vink het hokje aan voor instellen van starttijd. De code past zich aan. Plak de code in de HTML van je pagina of bericht.

 

arbo werkplek inrichten thuis bol com kopen

 

Gerben G van Dijk