Hoe krijg je nu plaatjes van verschillende grootten bij elkaar in Photoshop? Ik leg je dat uit via een Screencast. Als voorbeeld gebruik ik een ‘EK 2012 banner’. In Photshop kun je de UEFA 2012 banner aanpassen om je eigen logo eraan toe te voegen.
Hoe je plaatjes samenvoegt in Photoshop zie je in onderstaande filmpjes. De eerste video is het meest recent  (2019) en gaat niet specifiek over logo’s plaatsen in een banner, maar de methodiek is feitelijk hetzelfde. Het tweede filmpje is ouder, in dat voorbeeld van hoe je foto’s samenvoegt, staat wel een logo centraal als voorbeeld:Foto of plaatje samenvoegen via Photoshop CC
Hoe logo in banner plaatsen, logo samenvoegen met plaatje, in Photoshop CC

We gaan een logo in een banner plaatsen. (plaatjes samenvoegen).

Open in Photoshop de banner en je logo bestand (liefst .png d.w.z. een transparant logo). Of maak een .png: maak alles wat niet bij het logo hoort, transparant via de ‘magic eraser’-tool, het tovergummetje, sla je logo daarna op als .png) Knip (Ctrl-A+Ctrl-C) en plak de foto (Ctrl-V) in je geopende bestand ‘EK banner’. Met Ctrl+t (transform) kun je logoformaat nog aanpassen (houd shift ingedrukt om verhoudingen te behouden). Druk weer op het selectie symbool links (rechthoekje). Sleep logo op mooiste plek. Via ‘Image-size’ kun je aantal pixcels nog veranderen om je EK-banner echt op maat te maken. Tevreden? Sla je nieuwe EK banner 2012 op.

Tot zover de uitleg: “plaatjes samenvoegen in Photoshop.”
Bedankt voor lezen, door Gerben G van Dijk.
Gerben G van Dijk
Volg hem